Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

pestka56 23:30, 07 gru 2016

Kasya napisał(a)

chce zobaczyc twoja kolekcje
a co to za roza i czemu chcesz sie pozbywac ? moze znajdziesz jej inne miejsce

Trochę na razie możesz zobaczyć na pintereście https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-my-garden/ O, muszę dołożyć, bo są tylko pnące.

Ta do oddania jest czerwona pnąca i nie powtarza kwitnienia. Podobno lubi półcień, ale mnie się wydaje, że nie. Nie znam nazwy
Agatek 13:12, 08 gru 2016

Kasya napisał(a)

ale sernik ? czy jakies inne ciasto ? wydaje mi sei ze maja dobre przepisy...

nie, nie sernik, takie zwykłe mączyste
opadło, ale w smaku dobre
Pszczelarnia 14:31, 08 gru 2016

Czekam na odsłony anielskie. I inne.
Kasya 14:38, 08 gru 2016

pestka56 napisał(a)

Trochę na razie możesz zobaczyć na pintereście https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-my-garden/ O, muszę dołożyć, bo są tylko pnące.

Ta do oddania jest czerwona pnąca i nie powtarza kwitnienia. Podobno lubi półcień, ale mnie się wydaje, że nie. Nie znam nazwy

no masz tego dobra troche...
szkoda ze liliowcow nie opisalam bo mnie interesuja
ale roz mnostwo i wisteria piekna i palibina widze...dasz sie odwiedzic w sezonie ??
Kasya 14:38, 08 gru 2016

Agatek napisał(a)

nie, nie sernik, takie zwykłe mączyste
opadło, ale w smaku dobre

to ja maczystych nie lubie
Kasya 14:39, 08 gru 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Czekam na odsłony anielskie. I inne.

anielskie ??
Bogdzia 18:35, 08 gru 2016

pestka56 napisał(a)

Pewnie Flamantanz.
jolanka 22:10, 08 gru 2016

Kasia, doradź coś u mnie bo nie wiem co zrobić
ElzbietaFranka 22:33, 08 gru 2016

Witam, juz mam podpis wiec moge zagladac na wasze strony. Pokazalas na pierwszej stronie ulubione roze, ale czy masz takie w ogrodzie? Bo ja tez jestem milosniczka tych pieknych kwiatow.
Kazdego roku powiekszam poletka z rozami. W tym roku zakupilam troche rabatowych "bonica" rozowa b. Ladna na obwodki. I wiele innych nie pamietam teraz nazw, mam chyba "parole" ktorej kwiat ma 22 cm srednicy.
W kazdym razie uwielbiam roze.
pestka56 22:56, 08 gru 2016

Kasya napisał(a)

no masz tego dobra troche...
szkoda ze liliowcow nie opisalam bo mnie interesuja
ale roz mnostwo i wisteria piekna i palibina widze...dasz sie odwiedzic w sezonie ??

Odwiedziny mile widziane.

Wisterii mam w sumie 6 Mam nadzieję zrobić z nich pergolę-altanę.
Palibin to eksperyment. Wcześniej miałam bzy Krasawica Moskwy i jeszcze jakieś niebieskie bardzo szlachetne i jednego roku wszystkie padły.

Różanka jest na razie surowa, ale chcę tam mieć szałwie, perowskie, lawendy, może werbena polubi to miejsce. W ogóle u mnie do zeszłego roku bylin prawie nie było.
Rose der Hoffnung muszę przesadzić bardziej na przód, bo ją zatłamszą Novalisy i Angele. Mam tam jeszcze coś co ledwie zakwitło – gift od Rozaćwików, nazywa się Stuttgardia. Zobaczę jak u mnie będzie rosła i dopiero zdecyduję, gdzie docelowo posadzić.
Czy Twoje róże też niektóre w pierwsym roku po posadzeniu słabo kwitły? Mam ten kłopot z Golden Gate. Był tylko jeden kwiatek, nawet nie sfotografowałam

Liliowców mam sporo, ale niezbyt o nie dbałam. Nie wszystkie nazwy mam spisane niestety. Mam nadzieję, że wiosną wreszcie dobiorę się do liliowcowej rabaty i podzielę je, bo już strasznie im ciasno.