Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Kasya 07:17, 28 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

Nue byłam pewna czy to one. Czy one trzymają puon czy raczej trzeba podwiązywać? W moim ogrodniczym wczoraj już już miałam je w koszyku, ale właśnie to mnie powstrzymało.

Zazwyczaj się trzymają, ale czasem podpieram szczególnie jak jest wiatr lub deszcz
One potrafią być dużo wyższe ode mnie
Kasya 07:19, 28 maj 2017

tulucy napisał(a)
Ja nieczasowa mocno, bo komunia i biały tydzień, ale już skończyliśmy. Dziś zabrałam się za sadzenie, a żeby posadzić, to parę rzeczy trzeba było przesadzić. Jestem w połowie może...

To do Pechcina może pojedziesz jak Juz jesteś "po"
Kasik 07:32, 28 maj 2017

Kusisz Kasia tymi bzami. Traktowałam je do tej pory po obrzeżach a tu widzę ,że trzeba jakiego maluszka na kijku wyeksponować. Kindzia mi też mówi o jego uroku.

Rododendrony dają czadu- moje serce skradł ten z oczkiem. To ulubiony mojego Grzesia. Od dwóch lat i u mnie rośnie.
07:36, 28 maj 2017
busz jest niefotogeniczny i trudny do opanowania
Kasya 07:37, 28 maj 2017

Kasik napisał(a)
Kusisz Kasia tymi bzami. Traktowałam je do tej pory po obrzeżach a tu widzę ,że trzeba jakiego maluszka na kijku wyeksponować. Kindzia mi też mówi o jego uroku.

Rododendrony dają czadu- moje serce skradł ten z oczkiem. To ulubiony mojego Grzesia. Od dwóch lat i u mnie rośnie.

Oj Kasiu koniecznie
I to nie jeden a kilka
Z takich na nozkach na rożnych wysokościach mozna kompozycja jakaś wyczarowac
Kasya 07:41, 28 maj 2017

eee_taam napisał(a)
busz jest niefotogeniczny i trudny do opanowania

Oj tak...chyba muszę dzisiaj skosic trawę bo do czwartku nie będę miała na to czasu...
U mnie co roku taki busz, nie wiadomo kiedy i skąd
tulucy 14:06, 28 maj 2017

Kasia przede mną piknik szkolny, za dwa tygodnie, a ja główny organizator jestem. Oddech złapię chyba dopiero po rozdaniu świadectw
Ten weekend dałam sobie luz na ogród, od jutra szkolne sprawy...
_Martini_ 14:06, 28 maj 2017

Kasya napisał(a)

Zazwyczaj się trzymają, ale czasem podpieram szczególnie jak jest wiatr lub deszcz
One potrafią być dużo wyższe ode mnie

To chyba zrezygnuję z nich na razie. Zobaczę w ogóle jak mi w tym sezonie spiszą się nowe róże i wtedy zaplanuję wypełniacze na przyszły sezon.
ElzbietaFranka 11:32, 29 maj 2017

Wlasnie Kasiu nie sztuka jest posadzic, czy nasadzic tego mnostwo, ale sztuka jest utrzymac to wszystko w ryzach, dogladac, przycinac pielic, robota na caly sezon.
Np u mnie zaatakował skrzyp na skalniaku w zeszlym roku tyle nie bylo usuwalam i bylo dobrze. W tym roku las nalych skrzypow. Jeden urwalam a na jego miejsce poprzez klacza wyroslo dziesiatki. W zeszlym roku wapnowalam w jesieni w tym roku juz 2 razy. W sobote malowalam "starane" kazdy skrzypek zobaczymy co z tego wyjdzie. Kosci mnie bola od schylania.
Zrobilam blad przy zakladanie skalniaka, ze nie rozlozylam agrowlokniny, ale zblizala sie burza i nie bylo czasu aby jechac kupic. Teraz place za to, ale skalniak jest ladny jak sie uporam z tym skrzypem to bedzie dobrze.
Poza tym piekne rododendrony u mnie 2 zmarzly kwiatostany i wczoraj oberwalam, azaliectez co druga zakwitla, oj nie ma sie czym chwalic. Bzy zmarzniete, palibin tez dziwny. Irysy nie zawiodly.
Kasya 11:37, 29 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Wlasnie Kasiu nie sztuka jest posadzic, czy nasadzic tego mnostwo, ale sztuka jest utrzymac to wszystko w ryzach, dogladac, przycinac pielic, robota na caly sezon.
Np u mnie zaatakował skrzyp na skalniaku w zeszlym roku tyle nie bylo usuwalam i bylo dobrze. W tym roku las nalych skrzypow. Jeden urwalam a na jego miejsce poprzez klacza wyroslo dziesiatki. W zeszlym roku wapnowalam w jesieni w tym roku juz 2 razy. W sobote malowalam "starane" kazdy skrzypek zobaczymy co z tego wyjdzie. Kosci mnie bola od schylania.
Zrobilam blad przy zakladanie skalniaka, ze nie rozlozylam agrowlokniny, ale zblizala sie burza i nie bylo czasu aby jechac kupic. Teraz place za to, ale skalniak jest ladny jak sie uporam z tym skrzypem to bedzie dobrze.
Poza tym piekne rododendrony u mnie 2 zmarzly kwiatostany i wczoraj oberwalam, azaliectez co druga zakwitla, oj nie ma sie czym chwalic. Bzy zmarzniete, palibin tez dziwny. Irysy nie zawiodly.

ja mam nadzieje ogarne kiedys...trawnik dalej nie skoszony
ale to przez pilne sprawy pozaogrodkowe i ogrodkowe przemeblowania
jak skoncze to tylko z samą pielęgnacją mam nadzieje ze dam radę