Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

kasja83 07:50, 17 sie 2017

Kasya napisał(a)
no wlasnie ja nie wiedzialam ze mozna
w przyszlym roku koniecznie
i moze te floksy sie jakos wpasuja w ostatniej lini...
czas pokaze...moj ogrod chyba jeszcze dlugo bedzie w budowie

Ja jak tak patrzę-to nawet moje ulubione ogrody tutaj-w moim odczuciu perfekcyjne-ciągle coś tam mają zmieniane. Taka natura ogrodu. Pięknie masz, a że chcesz pozmieniać...czy kobieta nie jest zmienną?
Kasya 07:54, 17 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Ja jak tak patrzę-to nawet moje ulubione ogrody tutaj-w moim odczuciu perfekcyjne-ciągle coś tam mają zmieniane. Taka natura ogrodu. Pięknie masz, a że chcesz pozmieniać...czy kobieta nie jest zmienną?

moze nie pięknie, ale ładnie było w czerwcu...teraz widok mnie wkurza
AgataP 09:49, 17 sie 2017

A jak wygląda teraz? U mnie też rabaty zmieniają się wraz z kalendarzem, widziałaś u mnie - część suchych jest, część ma za mało wody... i tak wciąż coś do roboty. Nigdy nie jest tak że dana rabata wygląda super przez cały okres od wiosny do jesieni, trzeba się z tym pogodzić...
Jak wkurzają Cię ostróżki to je przenieś... je łatwiej niż peonie, od okna może posadź trawy? nie chcesz ?
dominika_ 12:59, 17 sie 2017

Te przeróbki to nieuniknione w pracy ogrodnika. Ja też muszę wziąć się za okolicę rowu, bo nie spełnia moich oczekiwań. Taki nas ogrodników los. Dodatkowo zimą też mało się dzieje, więc chyba zimozielonych dosadzę.
dominika_ 12:59, 17 sie 2017

Te przeróbki to nieuniknione w pracy ogrodnika. Ja też muszę wziąć się za okolicę rowu, bo nie spełnia moich oczekiwań. Taki nas ogrodników los. Dodatkowo zimą też mało się dzieje, więc chyba zimozielonych dosadzę.
Kasya 13:27, 17 sie 2017

AgataP napisał(a)
A jak wygląda teraz? U mnie też rabaty zmieniają się wraz z kalendarzem, widziałaś u mnie - część suchych jest, część ma za mało wody... i tak wciąż coś do roboty. Nigdy nie jest tak że dana rabata wygląda super przez cały okres od wiosny do jesieni, trzeba się z tym pogodzić...
Jak wkurzają Cię ostróżki to je przenieś... je łatwiej niż peonie, od okna może posadź trawy? nie chcesz ?

Agata, przeniesc ?...chyba na kompost bo już nie mam gdzie

no zrobie jakies fotki i pokaze

problem jest tez to ze po wycieciu ostrozek odslonila sie ziemia i rosnace tam w najlepsze chwasty, ktore w gąszczu nie byly kompletnie widoczne
tzn perz, jakis paskudny, lekko palmowy carex lub cos podobnego, mnostwo wysianych fiołkow i dzwonkow skupionych i jeszcze do tego bylica luizjańska w ogromnym nieładzie o tej porze roku...ble...
a nie łatwo to ruszyc bo zakopałam tam dodatkowo na jesieni z 50 cebul czosnkow ktore pieknie kwitly caly czerwiec....

Normalnie teraz jak przechodze to odwracam glowe
Kasya 13:28, 17 sie 2017

dominika_ napisał(a)

no wlasnie, gorzej jak kazdy pomysl nie do konca dobry...i na co tu sie zdecydowac ?

Nikita 17:08, 17 sie 2017

Oj widzę, że jakieś zmiany się szykują...ciekawam bardzo co wymyślisz, osobiście bardzo podoba mi się ten twój busz.
tulucy 17:30, 17 sie 2017

werbena ma cienkie nóżki, nie będzie miała chyba takiej masy liści, żeby robić dołem za zasłonę...
chyba trawa lepsza
Kasya 17:39, 17 sie 2017

Nikita napisał(a)
Oj widzę, że jakieś zmiany się szykują...ciekawam bardzo co wymyślisz, osobiście bardzo podoba mi się ten twój busz.

zmiany to za duzo powiedziane, juz jestem zmeczona tegorocznymi rewolucjami
wiec chcialam jak najmniej ruszac
ale musze poprawic tył rabaty, nie tylko tej w sumie...

chyba postawie na rozchodniki czesciowo, bezproblemowe sie wydaja

trawa moze byc brzydka przymalej ilosci slonca

ma ktos doswiadczenia z miskantami w polcieniu ?
trzcinnik odpada ze wzgledu na rdze ktora go kocha