Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 14:25, 13 lip 2017

Elinka napisał(a)
Hej Aniu,
Szukam nieduzych drzewek o cźerwonych lisciach i myslalam o wisniach royal burgundy . Niespacjalnie moge znalezc info jak faktycznie rosna. Mozesz napisac o swoich jakie maja przyrosty i czy je przycinalas?
Czy kwitna czy raczej slabo i jak ze szkodnikami / chorobami klopotliwe sa ?
Dziekuje z gory.

Jeśli zależy Ci bardziej na czerwonych liściach niż na kwiatka wiosną to one się do tego nadają ja je przycinałam tylko raz i widzę że niespecjalnie tego potrzebują no chyba że chcesz je jakoś ograniczać. Wczesna wiosną są pryskane promonalem i to tyle więcej opieki nie potrzebują, a czy szybko rosną oceń sama

tu masz dokładnie dwa lata temu

i dziś
anulajda 14:28, 13 lip 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Aniu Aniu zaniemowilam ja i moja mama jakie cudowme roze

Róże dziękują
anulajda 14:34, 13 lip 2017

ren133 napisał(a)

Aniu Macham po urlopie ... pięknie różano u Ciebie

Hej super że już jesteś ))
Ja macham przed urlopowo ))
TeresaK 14:39, 13 lip 2017

Dzień dobry Aniu... pięknie masz zagospodarowane przy tarasie. Ja mam bardzo podobny taras i przygotowana rabatę. Myślałam o podobnym rozwiązaniu nasadzeń jak u Ciebie. Czy dobrze czytam to są wiśnie Royal Burgund? W jakiej odległości je sadziłaś od siebie.. Pozdrawiam
anulajda 14:41, 13 lip 2017

ren133 napisał(a)

A jakiego masz tutaj miscanta?

Ferner Osten
anulajda 14:57, 13 lip 2017

TeresaK napisał(a)
Dzień dobry Aniu... pięknie masz zagospodarowane przy tarasie. Ja mam bardzo podobny taras i przygotowana rabatę. Myślałam o podobnym rozwiązaniu nasadzeń jak u Ciebie. Czy dobrze czytam to są wiśnie Royal Burgund? W jakiej odległości je sadziłaś od siebie.. Pozdrawiam

Witaj Cieszę że Ci się podoba tak, to te wiśnie a sadzone są gęsto co 120 cm bo mają zasłaniać górą taras od drogi
Pozdrawiam
TeresaK 15:00, 13 lip 2017

Czyli szczepione są dość wysoko, chyba 2.20...Aniu a co masz posadzone pod nimi oprócz pięknych róż ?
anulajda 16:16, 13 lip 2017

TeresaK napisał(a)
Czyli szczepione są dość wysoko, chyba 2.20...Aniu a co masz posadzone pod nimi oprócz pięknych róż ?

Właśnie nie, rozgałęzienie zaczyna gdzieś na wysokości powyżej takiej samej co rozstaw pomiędzy czyli 120 cm a pod nimi mam posadzone cisy Repandens,które w tym miejscu będą w przyszłości jako okrywowy zielony formowany dywanik
TeresaK 18:11, 13 lip 2017

Pięknie dziękuję za informacje .... bardzo mi się to rozwiązanie podoba
Elinka 20:25, 13 lip 2017

Dziekuje za odpowiedz,
Hmmm moim zdaniem duzo urosly przez dwa lata a to zle dla mnie bo potrzebuje malego czerwonego na kiju i zeby najlepiej w ale nie roslo albo sie ladnie formowalo.
Czekaj czekaj teraz przyslo mi do glowy moze z buka czerwonego pby jakies kostki zrobic , musze odszukac zdjecie tego miejsca moze ktos cos doradzi .

Aa, czyli chcesz dyplomatycznie powiedziec ze na kwiaty nie ma co liczyc , ale wogole ci nie kwitly czy kwitly ale marńie.