Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

asiak 21:04, 11 lip 2017

anulajda napisał(a)

No fatalna bardzo a jeszcze ten kolor czerwony którego nie lubię
Zdolna jesteś Iwonko że jesteś już poja mam jeszcze sporo do cięcia ale i tak mniej niż w zeszłym roku bo odeszły mi te buksy co chorowały wiosną ich na razie nie ruszam no i niektóre cisy mają bardzo króciutkie młode przyrosty to też odpadają

Anulka, a wiesz, że moje buksy ( z tego samego źródła, co Twoje) będą chyba do wyrzucenia Są brzydkie żółtawe i mnie denerwują. Nie wiem, czy jest jeszcze dla nich jakaś szansa?
A jak Twoje?
anulajda 08:18, 12 lip 2017

tulucy napisał(a)
Aniu dzięki, wytrwam pewnie, bo już ją mam i to jak na mnie w obfitości 2 sztuk... jako jedną z niewielu. Właśnie zaczyna kwitnąć, sadziłam wiosną.

Oooo to ja nie doczytałem dobrze o ja ślepa
Jak rekonesans u Ciebie zrobię to będę w temacie ))))
anulajda 08:30, 12 lip 2017

asiak napisał(a)

Anulka, a wiesz, że moje buksy ( z tego samego źródła, co Twoje) będą chyba do wyrzucenia Są brzydkie żółtawe i mnie denerwują. Nie wiem, czy jest jeszcze dla nich jakaś szansa?
A jak Twoje?

Nie zamęczyłaś ich troszku na początku?
Moje stoją jakby w miejscu,podlałm je previcurem
tulucy 09:22, 12 lip 2017

Spoko u mnie tak średnio... właśnie mam etap zniechęcenia do ogrodu.
Zagajanka 09:39, 12 lip 2017

anulajda napisał(a)

Nie zamęczyłaś ich troszku na początku?
Moje stoją jakby w miejscu,podlałm je previcurem

Moje buksy z tego źródła żyją i mają sie dobrze. To są te co obramiają moje "rondo". Sa co prawda trochę żółtawe, ale tak to z nimi bywa. Jak się już dobrze ukorzenią, to zrobią się zielone. Obstawiam że bedzie to dopiero w pzryszłym kwietniu.
anulajda 10:01, 12 lip 2017

tulucy napisał(a)
Spoko u mnie tak średnio... właśnie mam etap zniechęcenia do ogrodu.

też ten etap w tym roku mnie dopadł
kasia_c 10:05, 12 lip 2017

Zagajanka napisał(a)

Moje buksy z tego źródła żyją i mają sie dobrze. To są te co obramiają moje "rondo". Sa co prawda trochę żółtawe, ale tak to z nimi bywa. Jak się już dobrze ukorzenią, to zrobią się zielone. Obstawiam że bedzie to dopiero w pzryszłym kwietniu.

Ja też z tego źródła zamawiałam i moje też są od środka żółtawe, ale na górze są ok.
Mi się wydaje że one przeżywają przesadzenie. Myślę, że w przysżłym roku będzie ok dlatego obserwuję.
anulajda 10:06, 12 lip 2017

Zagajanka napisał(a)

Wiem tzn ja na swoje nie narzekam,wiem że tak jest zanim się zaklimatyzują bo już kiedyś tak miałam a teraz są to zdrowe mocne okazy
Rondo pięknie Ci wyszło.
anulajda 10:09, 12 lip 2017

kasia_c napisał(a)

Ja też z tego źródła zamawiałam i moje też są od środka żółtawe, ale na górze są ok.
Mi się wydaje że one przeżywają przesadzenie. Myślę, że w przysżłym roku będzie ok dlatego obserwuję.

Myślę że Asia też sobie z nimi poradzi
Moniq 10:31, 12 lip 2017

anulajda napisał(a)

Kasiu ja z cięciem róż do przykładu chyba nie jestem dobra i nie chciałabym mieć Twoich na sumieniu bo swoje mogę mieć ja tnę róże późną jesienią

oooo podoba mi że jesienia, nie podobaja mi sie róże zima . Nie szkodzi im to jesienne cięcie? zabezpieczasz jakoś specjalnie?