Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 19:13, 10 lip 2017

inka74 napisał(a)
Przyszłam i... utknęłam na bardzo długo bo musiałam cały ogród od początku obejrzeć. Masz cudny ogród i to co kocham - róże i tulipany. Genialne, cudne, piękne. Ilość odmian tulipanów, jakie zapisałam ku pamięci od ciebie ogromna, będę miała nie lada problem z wyborem w tym roku cebulek. Róże cudne, w ilościach, które robią wrażenie. Ach, taki rządek MW... marzenie. Nie trzeba się schylać by zapach poczuć. Ogólnie wszystko mi się podoba, zadbany, piękny ogród. Stonowane kompozycje (mój już widzę, że przesadziłam, trzeba go będzie uspokoić). Z przyjemnością będę częściej zaglądała, szczególnie, że odmiany róż mamy w dużej większości te same. Pozdrawiam

Dziękuję za tyle pochwał i odwiedziny
Cieszę się że róże i tulipany kochasz )) ja już nie wyobrażam sobie ogrodu zwłaszcza bez róż i tego zapachu unoszącego się a że bylin mam bardzo mało to zapycham nimi ogród Tulipany wiosna dają mi wiele radochy, lubię ten czas czekania na nie po zimie.
Oj koniecznie muszę poznać u Ciebie jakie to odmiany róż mamy te same))
Pozdrawiam

anulajda 19:29, 10 lip 2017

Anitka napisał(a)

Piękne różyczki, a ta Novalis z innego miejsca zupełnie inna niż jej sąsiadka Novalis. Już wcześniej na zdjęciach wydawała się jakaś inna. Trudno ocenić, która piękniejsza

Masz racje ale chyba najbardziej lubię Novalis w fazie otwierającego się pąka
kasia_c 21:16, 10 lip 2017

Cudne masz różyczki. Też mam jubille celebration. Bardzo podoba mi się jej kolor. Tyle że kwiatki u mnie wiszą. Szkoda bo cudne. Princess Alexandra od jest pięknie się u Ciebie skomponowała obok novalis. Ja mam obok MW, ascot i chyba nie pasują tak pięknie
kasia_c 21:18, 10 lip 2017

A i na wiosnę na pewno będę podglądać cięcie. Też mam sporo Twoich odmian i nie wiem jeszcze którą jak ciąć.
MirellaB 22:15, 10 lip 2017

Aniu,a może róże nie są pomylone tylko zmieniły kolor? Moja Piano w zeszłym roku taka jaka być powinna czyli czerwona (właśnie dla tego koloru ją kupiłam), a w tym roku wiśniowo-fioletowa

Pięknie u Ciebie jak zawsze, ale Lavender tym razem najbardziej mi się podobają
Kokesz 07:07, 11 lip 2017

anulajda napisał(a)

I razem z Chippendale z przodu
[img

Aniu co to za odmiana żurawki?
Zagajanka 10:01, 11 lip 2017

anulajda napisał(a)
Rabata z Queen of Sweden

Jestem bardzo ciekawa, jak ten szpaler będzie u Ciebie wyglądał nawet już w przyszłym roku Mam jeden krzaczek i jest cudowny, a co jak jest ich tyle obok siebie!

anulajda napisał(a)
A w drugim rogu w roli głównej Larisa zaczęła pokaz rośnie tam dziewięć krzaków to jest co oglądać

Zostawiłaś na te Larissy trochę miejsca? U mnie ona po dosyć mocnym cięciu wiosennym znowu ma chyba z 1,5 m na szerokośc. Potwór
AngelikaX 10:38, 11 lip 2017

anulajda napisał(a)
Dzisiaj miałam trochę popracować w ogrodzie ale że mam lenia to są fotki
W zeszłym tygodniu pociachałam część cisów i bukszpanów,rozsypałam korę po cięciu to jestem usprawiedliwiona )) a jeszcze kostrzewę zamiast szałwii posadziłam do doniczek
Oto dowody

Boskie kadry Bukszpanowy zywoplocik cięty jak od linijki kostrzewa też fajnie wygląda w doniczce... konwalniki masz wypaśne - ilu letnie one?
Róże chwalę zbiorowo... bo niewiem które foto zacytować Novalis ma piękny niespotykany kolor
anulajda 12:45, 11 lip 2017

kasia_c napisał(a)
Cudne masz różyczki. Też mam jubille celebration. Bardzo podoba mi się jej kolor. Tyle że kwiatki u mnie wiszą. Szkoda bo cudne. Princess Alexandra od jest pięknie się u Ciebie skomponowała obok novalis. Ja mam obok MW, ascot i chyba nie pasują tak pięknie

U mnie też niestety wiszą ale jest bardzo młodziutka wiosną malizna była sadzona razem z Boscobel którego kwiat podobno tak się nie zwiesza z ciekawości obie kupiłam i będę obserwować.
Pierwotnie do Novalis miałam dosadzać Jubile Celebration ale ten zwis mnie ostatecznie odstraszył.Ja obok MW mam bardziej przygaszone różowe odcienie
tulucy 12:52, 11 lip 2017

Przywitam się w Twoim raju

oglądałam po cichu, ale... czasem trzeba coś napisać, bo się człek udusi.

Podziwiam za konsekwencje i masowe ilości jednej odmiany. Pięknie wyglądają w takiej masie... u mnie pojedyncze pstynki. Ale chyba Larissy jeszcze dosadzę, mam mieć trochę wolnego w tym miejscu. 10 na pewno nie zmieszczę, ale w sumie z 5 dam radę. O ile wytrwam w postanowieniu jednej odmiany...