Dziękuję. Czyli Schone taka jest,u mnie Voyage trzyma dość długo kwiaty,nie narzekam a mam część z jesieni z gołym korzeniem a część z wiosny doniczki zeszłego roku ale zostały razem przesadzone z jesiennymi na tył rabaty to teraz różnicy po między nimi nie ma.
Jubilee dwie sztuki rosną mi za Boscobel w takim trójkącie koło nich rośnie MW a za MW rośnie Abraham Darby i Falstaff tak na mijankę tam mam sporą rabatę Austinową którą rozdzielają zwisające liście czerwonego buka następnie rośnie Novalis,Burgundy Ice. JC sadziłam o jednym czasie z Boscobel wiosną tego roku i teraz mają podobną wysokość no może JC jest troszkę wyższa albo pędy ciągną do słońca bo troszkę bokiem wspomniane bukowe gałązki je przysłaniają,porównuję do Boscobel bo wiem że ją masz.Kolor JC jest bardziej zbliżony do bursztynowego-różu.
Dzięki,dzięki teraz to mam pachnące róże w szumiących trawach,to co uwielbiam najbardziej ))
Stożek jest nadzieja bo ma jeszcze dalej gałązki zielone jedynie końcówki teraz widać że muszę przyciąć i oczyścić z brązowych igiełków,chyba będzie dobrze.
Słodziak macha
Myślałam o wsadzeniu JC razem z Acropolis w nogach (krem, beż w róż, zmienna) a do tego obok by miała magentowe marcinki (ostry róż ciemniejszy i dużo ciemniejsza Darcy Brusell ale to też wbrew pozorom magenta. Tylko obok mam jeszcze hortensję Pinky Winky i ta już nie do wszystkiego się zgrywa. Z Darcy ładnie wygląda... nie wiem, czy to wszystko ma sens. chyba wolę kupować róże, które kwitną i wtedy je ze sobą zestawiać.
Acropolis tak mi się wydaję ciężko jest połączyć z inną różą i w ogóle bo ona sama ma już dużo kolorów ale, Pinky Winky obok DB na pewno pięknie wygląda i podsyca hortensji kolor potem obok JC a w nóżkach może coś z jasnego fioleciku.
Widziałaś tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=452
JC ma taki w rzeczywistości kolor jak na zdjęciu tylko czy DB też tak samo wygląda
DB to drugie zdjęcie od dołu - idealnie jego kolor - magenta nie czerwień - przynajmniej w tym sezonie u mnie. Ładnie te dwie z QoS się zgrywają tu na zdjęciu i z Eden. Tylko to wszystko wielkie róże... muszę pokombinować. Najwyzej tak jak Goethe przeprowadzkę przeżyją.
Wielkie buziaki, zapomniałam, że nawet te zdjęcia mam u siebie na pintereście zapisane
Acropolis ma takie kwiaty - beżowo-kremowo różowe - na żywo widziałam. Tylko JC na żywo nie oglądałam ale już wiem jaki klimat.