Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 07:22, 13 paź 2017

asiak napisał(a)
Śliczne jesienne fotki Polecana przez Ciebie Bailando, też u mnie pięknie kwitnie
Pozdrawiam Aniu

Cieszę się i zobaczysz że ona będzie jeszcze długo kwitła.
Macham)
anulajda 07:32, 13 paź 2017

ren133 napisał(a)

A z czym posadziłabyś queeny u mnie na froncie? Planuję czosnki purple sensation ale potrzebuję nieco ożywić ciemne tulipany

Queen najbardziej mi pasują z delikatnym różem ale ciężko im dobrać takie towarzystwo żeby razem kwitły bo dosyć że są wysokie to jeszcze późno,późno kwitną.
anulajda 07:41, 13 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Z ta siatka to dobry pomysl. Musialabym na kazda trawe zalozyc bo jedne duze a drugie np prosa wiotkie.

Aniu roze maja duzo pakow niektore sie rozwijaja widocznie na Slasku mniej pada. U mnje tez duzo pakow ale gnija od wilgoci.
Milorzab piekny.

Patent z siatką to chyba pomysłowy sposób warto o nim pamiętać.U nas też dużo opadów i gnijących pąków oraz kwiatów ale ja je obrywam to nie szpecą
anulajda 07:44, 13 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Aniu gdzie ta jesień u Ciebie, bo tylko na miłorzębie widać, a poza nim to lato w ogrodzie

Jest niestety bardzo widoczna bo mam zaraz za płotem wysokie dęby to już sporo nie tylko liści.
anulajda 07:54, 13 paź 2017

inka74 napisał(a)
Mariken cudny. Mój też taki. Róże jak w lato piękne.

Kolor cudny jak kurczak na Wielkanoc,pierwszy raz tak mam że tak długo świecą na żółto a przed nimi kwitną różowe Lariski to mam widok pstrokaty,hihi jeszcze chwilę a pozbęde ich liści
anulajda 07:58, 13 paź 2017

mamuska1980 napisał(a)
Ja też jesieni nie widzę Focie ładniutkie

Dzięki Gosiu ale niestety jesieni jest,brrrr
asiak 08:05, 13 paź 2017

anulajda napisał(a)

jeszcze chwilę a pozbęde ich liści

Aniu, z czego pozbędziesz się liści? Z Marikena? Jak to?
anulajda 08:21, 13 paź 2017

Nie cierpię pisać z telefonu ale lenistwo wygrało,zbieram siły bo jeszcze czeka mnie sporo cebul do posadzenia łącznie z gladiatorami a do nich to ja z łopatą muszę się zabrać,ale dobrze że już z górki bo ponad połowa tulipanów w ziemi jest. A miało być mało w tym roku ale to silniejsze ode mniejest, hihi)
anulajda 08:29, 13 paź 2017

asiak napisał(a)

Aniu, z czego pozbędziesz się liści? Z Marikena? Jak to?

Jeju Asiu one takie żółte a mam trzy za różami i to różowymi które kwitną to od samego patrzenia już głowa boli,chyba je przesadzę bo jak co roku tak ma być,ha ciekaw tylko gdzie?
Anitka 08:58, 13 paź 2017

anulajda napisał(a)
Nie cierpię pisać z telefonu ale lenistwo wygrało,zbieram siły bo jeszcze czeka mnie sporo cebul do posadzenia łącznie z gladiatorami a do nich to ja z łopatą muszę się zabrać,ale dobrze że już z górki bo ponad połowa tulipanów już w ziemi jest. A miało być mało w tym roku ale to silniejsze ode mniejest, hihi)

Aniu, zapewne twoja połowa posadzona to i tak większa niż moja całość. Ja się uparłam w sobotę i po południu aż do zapadnięcia ciemności wszystko posadziłam co kupiłam: 350 szt. tulipanów i 120 szt. czosnków. Ale to pewnie nic przy twoich zakupach, ale dla mnie to i tak jakieś rekordowe ilości. Podziwiam, bo ja i tak w niedzielę rano czułam się jak bym z 500 przysiadów zrobiła.