Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 09:20, 13 paź 2017

Anitka napisał(a)

Aniu, zapewne twoja połowa posadzona to i tak większa niż moja całość. Ja się uparłam w sobotę i po południu aż do zapadnięcia ciemności wszystko posadziłam co kupiłam: 350 szt. tulipanów i 120 szt. czosnków. Ale to pewnie nic przy twoich zakupach, ale dla mnie to i tak jakieś rekordowe ilości. Podziwiam, bo ja i tak w niedzielę rano czułam się jak bym z 500 przysiadów zrobiła.

Ale za to pośladki i nogi masz wyćwiczone Tulipany szybciutko się sadzi dziurka -cebulka i już, gorzej duże czochy bo dołek trzeba wykopać a nazbierało mi się sporo tego dużego w tym roku. Anitko dla widoków wiosennych warto ))
asiak 10:43, 13 paź 2017

anulajda napisał(a)

Jeju Asiu one takie żółte a mam trzy za różami i to różowymi które kwitną to od samego patrzenia już głowa boli,chyba je przesadzę bo jak co roku tak ma być,ha ciekaw tylko gdzie?

Rozumiem
ElzbietaFranka 12:52, 13 paź 2017

Na Ślasku byla latem susza u nas padalo i pada z malymi przerwami caly czas. Czy uwierzysz, ze od polowy lipca niczego nie podlewalam. EM zalozyl nowe dysze na polewaczki i ani razu ich nie użył.

Ja kazdy tydziec robie obchod i obcinam paki roz bo to choroba czycha jak zgnite.

Dzisiaj u nas bardzo wieje ale nie pada.
Pozdrawiam.
Pawlus 19:07, 13 paź 2017

Jeszcze letnie widoki masz, róże jednak długo cieszą oko.
Variegatusy też wiązałem dzisiaj, jest to niewątpliwie ich minus ale drugich takich rozjaśniaczy nie ma
anulajda 10:26, 16 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Na Ślasku byla latem susza u nas padalo i pada z malymi przerwami caly czas. Czy uwierzysz, ze od polowy lipca niczego nie podlewalam. EM zalozyl nowe dysze na polewaczki i ani razu ich nie użył.

Ja kazdy tydziec robie obchod i obcinam paki roz bo to choroba czycha jak zgnite.

Dzisiaj u nas bardzo wieje ale nie pada.
Pozdrawiam.

Elu mam nadzieję że weekend miałaś słoneczny
anulajda 10:31, 16 paź 2017

Pawlus napisał(a)
Jeszcze letnie widoki masz, róże jednak długo cieszą oko.
Variegatusy też wiązałem dzisiaj, jest to niewątpliwie ich minus ale drugich takich rozjaśniaczy nie ma

Masz rację róże odganiają jesień z ogrodu. Ja pierwszy raz w tym roku musiałam Variegatusy wiązać i mam nadzieję że te co pozostawiłam takiego psikusa mi już nie wywiną
Kokesz 11:39, 19 paź 2017

Aniu, napisz proszę jakie masz u siebie odmiany żurawek, bo szukam u Ciebie i nie mogę znaleźć
I czy któreś dają radę w słońcu?
Wiem, że żurawki są raczej do półcienia/cienia ale u Ciebie wydają się być w słonecznych miejscach...
Czy na wystawie południowej jakaś odmiana dałaby radę?
wrobelki 21:44, 19 paź 2017

Aniu co robisz z Artemis że tak cudnie jeszcze wygląda? Moje w tym toku strajk jakiś mają, albo coś spaprałam Możesz zerknąć do mnie może coś poradzisz?
Swoją drogą ciekawa jestem wiosny u Ciebie uwielbiam Twój szał tulipanowy
Kasiolaaa 07:22, 20 paź 2017

Aniu co bys powiedziala.o weeding piano i pomponelli polecasz ?
anulajda 21:55, 20 paź 2017

Kokesz napisał(a)
Aniu, napisz proszę jakie masz u siebie odmiany żurawek, bo szukam u Ciebie i nie mogę znaleźć
I czy któreś dają radę w słońcu?
Wiem, że żurawki są raczej do półcienia/cienia ale u Ciebie wydają się być w słonecznych miejscach...
Czy na wystawie południowej jakaś odmiana dałaby radę?

Reniu z żurawek które miałam lub mam posadzone na pełnym słońcu to Marmalade, Georgia Peach,Chocolade Ruffles i Obsidian. W półcieniu rośnie mi Caramel jak również Marmalade a w większym cieniu Lime Marmalade z Marmalade. Mam jeszcze Southem Comfort które czekają na wsadzenie