Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

lindsay80 20:41, 28 lut 2018

Ale wnuczek już urósł będziesz miała pomocnika w ogrodzie już w tym roku
Kasia_CS 09:16, 02 mar 2018

Aniu, muszę to napisać, że bardzo żałuję......... że już nadrobiłam Twój wątek od deski do deski Stanowczo mi za mało!! HIHI Cudowny masz ogród, świetnie, że wrzucasz tyle zdjęć, a masz co pokazać. Do tego pięknie rozplanowane, czyściutko, kanciki bomba, róże szaleją.

I powiem, że druga rzecz, której żałuję, to że większość musiałam czytać z doskoku (np. usypiając dziecko skitrana z telefonem pod kocem, żeby światło mu nie przeszkadzało ) i nie porobiłam na bieżąco notatek. Chociaż trochę info o różach udało mi się spisać Więc czasem podpytam na pewno o to o czym już pisałaś, ale nie sposób wszystko znaleźć przez wyszukiwarkę. Dlatego proszę o cierpliwość

Już wiem, że wykorzystam jedno z połączeń tulipanowych, bo miałam akurat problem co zrobić z tą odmianą a Ty mi ją na tacy podałaś w pięknej formie (Queeny z Dolls Minuet).

Jeszcze takie pytanko:

Kiedy po raz pierwszy w sezonie tniesz cisy? Ja formuję 2 kule posadzone w czerwcu i mam gotowe 2 stożki wsadzone jesienią. Czy powinno się skorygować co nieco zanim zaczną się nowe przyrosty czy dopiero jak nowe przyrosty ściemnieją?
Kasia_CS 09:18, 02 mar 2018

i kolejne:

Teraz rozważam czy jeszcze kupić wiosną róże z gołym korzeniem (już jesienią sporo posadziłam i jeszcze nie znam efektu).

Jak oceniasz - czy do Heidi Klum mogłyby pasować kolorystycznie z Lavender Ice? masz obie odmiany, więc i z wyobraźnią lepiej.

Chyba nie widziałam u nikogo tego połączenia, więc nie mam pojęcia - ale rabata będzie głównie we fioletach (werbena, klosowiec Black adder i od frontu szpaler lawendy), różowościach (jezówki i 3szt Heidi Klum) i nieco bieli z ostróżek.

Pozdrawiam w mroźny dzień!
anulajda 13:43, 02 mar 2018

Magleska napisał(a)
jakie ładne zimowe widoczki dojrzałam słodkie maleństwo nie wyglądasz na babcię ..
...i serby w tle ... faktycznie wielkie rosną .....chyba swoim muszę inną miejscówkę wymyślić a cisy zostawię ,tak jak są

Och ale Cię te serby prześladują ja swoje w tym roku bede skracać w zwyż i wszerz to już do góry mi takiego długiego przewodnika nie wypuszczą
Ciekawe co wymyślisz ze swoimi serbami.... niedaleko mnie są prowadzone świerki w formie jednolitego żywopłotu ciętego z góry i z boków na półokrągło i fajnie to wygląda bo gościu ma je na całej lini płotu może to jest jakiś pomysł na Twoje.
Słodziak i babcia ))) machają

anulajda 13:44, 02 mar 2018

Dominika11 napisał(a)
Piękny zimowy ogród

To ja pięknie dziękuję )))
anulajda 13:47, 02 mar 2018

jolanka napisał(a)
Macham Aniu, tyle śniegu to ja nie mam Tylko mróz.

To ja Jolu nie zazdroszcze,śnieg jaki jest to dobrze że jest w t mrozy.
Macham ciepło
anulajda 13:48, 02 mar 2018

Dominika11 napisał(a)
U mnie śniegu niestety 0 tylko zimno

Szkoda,mała kouderka śniegu przydała by się.
anulajda 13:51, 02 mar 2018

asiak napisał(a)
U mnie też troszkę śniegu leży i bardzo mroźno
Pozdrawiam Aniu

Oj Asiu u mnie też bardzo mroźno,wczoraj rano -17,brrr
macham tym bardziej cieplej
anulajda 14:24, 02 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
Ślicznie zimą u Ciebie, głównie dzięki tej ilości zimozielonych roślin, które teraz wybijają się na plan pierwszy.
U mnie podobnie że śniegiem, na trawniku prawie zdarzył się rozpuścić A na rabatach trochę zmrozonego zostało, a właśnie teraz dosypuje.

Dziękuję faktyczne zimnozielone o tej porze królują na rabatach.Śnieg taki sam i u mnie na rabatach zmrożony niczym skorupa.
anulajda 14:34, 02 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
Ale wnuczek już urósł będziesz miała pomocnika w ogrodzie już w tym roku

W maju skończy dwa latka ))) już w zeszłym roku uwielbiał wybierać kore z rabat i to niekoniecznie do wiaderka,dobrze że nie mam kamyczków ))