Zawsze możesz jeszcze raz hihi,żartuję śmiało pytaj w razie czego co Ci się przypomni )
Ja nie wiedziałam do końca jaki będzie kolor i wysokość Dollsów bardzie dla kształtu i ciekawości je kupiłam a potem trza było coś wymyśleć.
Cisy różnie tnę,wiosną mi tulipany nie pozwalaja wejśc na rabaty to główne cięcie robię jedno jak ciemnieją nowe przyrosty potem następne robię późną jesienią jak coś wystaje a i też w międzyczasie coś latem ciachnę ale to już pojedyńcze gałązki są.
Kupuj, zawsze możesz w razie czego do doniczek przesadzić bo sie jeszcze dobrze nie ukorzenią, bo późnij to już by mi było źal ruszać.
Połączenie Heidi z Lavander będzie ładnie pasować tak mi sie wydaje.
Wiesz że kłosowiec w drugim roku osiąga 2 metrową wysokość ? ja byłam zaskoczona bo w pierwszym roku miał niecały metr.
Nie zdziwię się, jak do tego dojdzie, że na spokojnie zacznę od nowa
Z cisami jeszcze najwyżej podpytam kogoś, kto nie ma pod nimi rzek tulipanów i łatwy dostęp, hihi
No mój kłosowiec był posadzony we wrześniu i tak miał około metra max. Ale o ile dobrze pamiętam, to jest posadzony w ostatniej linii nasadzeń bylinowych razem z werbeną, a przed tujami. Więc tam sobie już zostanie.
Muszę jeszcze zobaczyć czy w ogóle mam miejsce na LI.
A mogłabyś, o ile pamiętasz, jeszcze średnicę i wysokość Twoich krzaczków Heidi i Lavender napisać?
U mnie śnieg powoli topnieje i bardzo dobrze bo mam już go dosyć tej zimy, niby nie było go jakoś dużo ale przy tych mrozch które były to mam wrażenie że wieki na rabatach oglądam.
Cześć miskantów udało mi sie ściąć na początku lutego przed śniegami ale jeszcze naście sztuk czeka na nożyce, wiosną bede się części pozbywać bo już zaczyna się robić ciasno na rabatach tak więc część przesadzę do donic a częćś rozdam
Ale żeby nadchodzącej wiośnie wyjść na przeciw to zamówiłam sobie kilka róż Austina
William Morris
Princess Anne
Darcey Bussell
Lady of Megginch
Heathcliff
William Shakespeare 2000
Alnwick Rose
Lady Emma Hamilton
Crown Princess Margareta.
Witaj Aniu Pospacerowałam sobie po Twoim cudnym ogrodzie. Tylu tulipanów nigdzie nie widziałam.... W dodatku tak gustownie dopasowanych. Nie mogę pominąć przepięknych róż...., które tworzą niesamowite kompozycje z innymi doskonale dobranymi roślinami. Nowe zakupy róż będą chyba wisienką na torcie całego ogrodu....