Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 14:00, 10 cze 2018

mamuska1980 napisał(a)
Też jestem pod wrażeniem cisowego stożka czyli jest szansa że mój też nabierze masy
Różyczki śliczne

Jak tylko dobrze ukorzeni się to go wnet nie poznasz różyczki dzięują
anulajda 15:20, 10 cze 2018

Adela napisał(a)
Aniu, wspaniała uczta najpierw tulipanowa, teraz różana, cudowne róże!!
Ja nie powiększam swoich zasobów, póki nie zapanuję nad plamistością, która zdarza się jeszcze. Ekologiczne środki, póki co, nie pomagają a to dlatego, że brak mi jeszcze systematyczności. Poskutował oprysk saprolem, który robiłam również na tuje.
Czy Ty nie masz z choróbskami problemu? Wszystko w Twoim ogrodzie tryska zdrowiem i świeżością
Pozdrawiam w kolejny suchy i upalny dzień

Jak miło że wpadłaś dziękuję Elu
Też mam z choróbskami problem zwłaszcza w tym roku z misecznikami na cisach gdzie już zaczęłam walkę,bukszpany też juz miały oprysk na miodówke a róże odpukać trzymają się jeszcze ale je to pryskam takim preparatem 2w1 do róż z substrala to może temu, a tak to głębiej nie zaglądam w rośliny bo jeszcze bym coś mogła znaleźć u mnie też sucho już zaczyna być rośliny na rabatach dają sobie radę ale trawie ciężko.
Macham
Adela 15:49, 10 cze 2018

anulajda napisał(a)

Jak miło że wpadłaś dziękuję Elu
Też mam z choróbskami problem zwłaszcza w tym roku z misecznikami na cisach gdzie już zaczęłam walkę,bukszpany też juz miały oprysk na miodówke a róże odpukać trzymają się jeszcze ale je to pryskam takim preparatem 2w1 do róż z substrala to może temu, a tak to głębiej nie zaglądam w rośliny bo jeszcze bym coś mogła znaleźć u mnie też sucho już zaczyna być rośliny na rabatach dają sobie radę ale trawie ciężko.
Macham

Też masz miseczniki? W ubiegłym roku walczyłam, ale okazało się, że na tym nie koniec. W tym roku powtórka - przeraża mnie to. Już nawet cisy trochę przerzedzilam, żeby dostęp był lepszy. A ponadto, istnieje podejrzenie o fytoftorozę cisów (widać to po przekroju łodygi, bo z zewnątrz wyglądają zdrowo)
Do róż tez chyba kupię substrala 2w1
Odmachuję i pozdrawiam
nicol21 22:25, 10 cze 2018

cześć Aniu! przyszłam bo powiedziano mi że pokazujesz cisy jak się zagęściły no i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem ale nie tylko cisów tylko całego ogrodu! Masz piękne róże [ i moją ulubioną Edenkę!], śliczne i zadbane obwódki bukszpanowe i cisowe - czy ten jassny to elegantissima jest czy coś innego? ten taki poszczerbiony.
Morze cudnych tulipanów oraz czosnków.
Zaznaczam i będę z przyjemnością wracać
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Renii 11:57, 14 cze 2018

Witam się i ja z Tobą i z Twoim ogrodem Aniu
Powiem to co wszyscy MEGA pięknie
Jestem na stronie 200 Twojego wątku -róże zachwycające

Pozdrawiam cieplutko, bo dzisiaj troszkę chłodniej
A_gawa 21:42, 20 cze 2018

Cudowny ogród. Wspaniałe miejsce! Gratuluję!
anulajda 15:33, 22 cze 2018

Adela napisał(a)

Też masz miseczniki? W ubiegłym roku walczyłam, ale okazało się, że na tym nie koniec. W tym roku powtórka - przeraża mnie to. Już nawet cisy trochę przerzedzilam, żeby dostęp był lepszy. A ponadto, istnieje podejrzenie o fytoftorozę cisów (widać to po przekroju łodygi, bo z zewnątrz wyglądają zdrowo)
Do róż tez chyba kupię substrala 2w1
Odmachuję i pozdrawiam

Też mam a dawno już nie miałam ale mam nadzieję że wykończę je w tym roku i wiosną jeszcze promanalem prysnę.
Pozdrawiam
anulajda 15:48, 22 cze 2018

nicol21 napisał(a)
cześć Aniu! przyszłam bo powiedziano mi że pokazujesz cisy jak się zagęściły no i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem ale nie tylko cisów tylko całego ogrodu! Masz piękne róże [ i moją ulubioną Edenkę!], śliczne i zadbane obwódki bukszpanowe i cisowe - czy ten jassny to elegantissima jest czy coś innego? ten taki poszczerbiony.
Morze cudnych tulipanów oraz czosnków.
Zaznaczam i będę z przyjemnością wracać

Hej ogród i nie tylko dziękują bardzo )) stożek cisowy mega się zagęścił a w tym roku jeszcze dodatkowo przyłożyłam się i pościnałam mu małe gałązki te które nożyce nie chwyciły przy cięciu. Masz rację jasny cis to elegantissima mam go w dwóch miejscach i prowadzę go różnie- jako formowaną obwódkie i taki właśnie poszczerbiony
anulajda 15:52, 22 cze 2018

Renii napisał(a)
Witam się i ja z Tobą i z Twoim ogrodem Aniu
Powiem to co wszyscy MEGA pięknie
Jestem na stronie 200 Twojego wątku -róże zachwycające

Pozdrawiam cieplutko, bo dzisiaj troszkę chłodniej

Również witam się bardzo mam nadzieję że się nie zanudziłaś za bardzo
Macham po sąsiedzku ))

anulajda 15:57, 22 cze 2018

A_gawa napisał(a)
Cudowny ogród. Wspaniałe miejsce! Gratuluję!

Dziękuję bardzo )))