Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 20:57, 26 cze 2018

inka74 napisał(a)
Ile czasu trzyma ci kwiaty Dieter? Juz u kilku dziewczyn czytałam, że im szybko opadają kwiaty, u mnie też jakoś długo to nie trwa. Rozpuściła mnie Jalitah która 2-3 tygodnie potrafi mieć piękny kwiat i róże, które po 3 dniach przekwitają wydają mi się też kapryśne.

U mnie jest to samo i deszczu też nie lubi, jest następna na liście do usunięcia.
Kasiolaaa 20:58, 26 cze 2018

Aniu twoje roze sa przecudowne i tak naprawde wszystkie mi sie bardzo podobają a jak tam twoja edenka tesknie za jej widokiem
anulajda 20:59, 26 cze 2018

tulucy napisał(a)
No i tak... Muszę znaleźć miejsce na Emmę

To niemożliwe że jeszcze jej nie masz
anulajda 22:01, 26 cze 2018

AngelikaX napisał(a)
Ach te Twóje róże
Gdybyś miała polecić taką No.1 to jaka by to była...?

Szukam miejsca dla nich u siebie, jedyne wolne to na "trójkątnych" rabatach przy tarasie... pytanie tylko czy przy bryle domu (gdzie słońce mocno operuje i ściana oddaje ciepło) nie będą zbyt krótkotrwałe? Jak myślisz Aniu?

Przy takiej ścianie to nie najlepsze jest miejsce dla róż, zależy też jeszcze jak blisko.
Taką No.1 trudno polecić bo każda ma jakąś wadę choćby nawet brak zapachu czy to że późno startuje czy brzydko przekwitają kwiaty lub nawet to że drugie kwitnienie nie jest takie jak pierwsze.

anulajda 22:22, 26 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Aniu twoje roze sa przecudowne i tak naprawde wszystkie mi sie bardzo podobają a jak tam twoja edenka tesknie za jej widokiem

Edenka skończyła kwitnąć ale mam coś dla Ciebie
Kasiolaaa 07:34, 27 cze 2018

Dzieki Aniu cudownosci kochane
AngelikaX 10:45, 27 cze 2018

anulajda napisał(a)

Przy takiej ścianie to nie najlepsze jest miejsce dla róż, zależy też jeszcze jak blisko.
Taką No.1 trudno polecić bo każda ma jakąś wadę choćby nawet brak zapachu czy to że późno startuje czy brzydko przekwitają kwiaty lub nawet to że drugie kwitnienie nie jest takie jak pierwsze.

Tak też obstawiałam ze to nie bardzo miejsce dla tych pięknotek, od ściany miałyby ok 1,2m...

Cóż będę wzdychać do Twoich, a jest do czego
asiak 11:04, 27 cze 2018

Anulka, może do mnie już nie zajrzysz, więc zapytam u Ciebie
Masz jakiś pomysł, co w burgundzie można wsadzić do Bailando?
tulucy 23:26, 27 cze 2018

Moje mają od ściany tak ok 1-1,5m, cała rabata jest oddzielona tylko wąską ścieżką od ściany. Południowa wystawa. Słońce non stop... Rosną piękne

Ano widzisz Aniu nie mam może nadrobię braki
Catalinasdiary 13:39, 28 cze 2018

Moje na froncie tak samo, też rosną ładnie. Mam tam Chopina, Artemis, Ascot i Bonicę.
tulucy napisał(a)
Moje mają od ściany tak ok 1-1,5m, cała rabata jest oddzielona tylko wąską ścieżką od ściany. Południowa wystawa. Słońce non stop... Rosną piękne

Ano widzisz Aniu nie mam może nadrobię braki