Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 13:50, 29 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Ulalaaaa, koralików mnóstwo. To chyba ich rok, u mojej sąsiadki też krzaczki się uginają ja osobiście nie mam.
Na rabatach fajnie sie dzieje. A zgubiłam wątek ... co jest w donicach przy tarasie? Bo narzekałaś, że koloru brak

Bałagan jest -
Makao_J 13:52, 29 cze 2016

Zana napisał(a)
Zwróciłam uwagę na tego ciemnego rozchodnika, bardzo ładny. Gratuluję limki z własnego chowu, mnie to nic z takich eksperymentów nie wychodzi. Własnych czereśni Ci zazdroszczę. Uwielbiam i chętnie bym posadziła drzewko czereśni, ale w miejscu gdzie mogło by być, podlewanie nie dochodzi i zagłada by je z pewnością czekała. Po ilu latach czereśnia owocuje?

U mnie późno owocują - tak po 6 latach - jeśli chodzi o obfite owocowanie. Bo takie pojedyncze sztuki to po 3 latach miałam.
Makao_J 13:53, 29 cze 2016

ag_zie napisał(a)
Aniu hortka z patyka bardzo ładna. Ja próbowałam Vanilki ukorzenić - dwa patyczki żyły ale eM przez 2 tyg je zmarnował ( miał podlewać)
Piękne widoczki u Ciebie

Z Vanilki odłamała mi się gałązka i na razie mam ją w słoiku z wodą. Może puści korzonki
Makao_J 13:55, 29 cze 2016

dominika_ napisał(a)
Na Twoim foto to nawet juka mi się podoba, w rzeczywistości jakoś nie przepadam za nimi.

Ja jukki uwielbiam przez to że cały rok zdobią ogród. Cały czas planuję dokupić tych żółto listnych
Makao_J 13:57, 29 cze 2016

kamila66 napisał(a)
Aniu czytałam, że trzmielina zdycha, podziel ją na mniejsze części bo ma za mały korzeń do wielkości rośliny i na bank nie podaje wody do całości. Jak ją zmniejszysz może nie uschnie... Hortka z patyka mega mocna

Tak też zrobiłam i na razie czekam. Cały czas mają wilgotno więc liczę że się uda. Cały czas żałuję że tej wielkiej żółtej z donicy nie podzieliłam wcześniej i został mi tylko jeden patyczek. Ale jestem cierpliwa i jeśli się przyjmie to kiedyś się rozrośnie
Karol99 13:59, 29 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Ja jukki uwielbiam przez to że cały rok zdobią ogród. Cały czas planuję dokupić tych żółto listnych

Ja tez je bardzo cenię, nawet jak nie kwitna to mają ładne listki i co najważniejsze sa zimozielone.
Makao_J 14:34, 29 cze 2016

Dziś zakupiłam 3 berberysy Helmond Pillar i dokupiłam białych jeżówek Meditation White.
Makao_J 14:35, 29 cze 2016

Karol99 napisał(a)

Ja tez je bardzo cenię, nawet jak nie kwitna to mają ładne listki i co najważniejsze sa zimozielone.

Dokładnie
boguslaw_r_ 13:03, 01 lip 2016

Duże drzewa duży kłopot,
każdy kto bierze się za formowanie drzewa musi sobie zdawać sprawę że jest to proces bardzo bardzo długi żmudny i wymagający,
Przy wyginaniu naciąganiu pamięć drzewa powoduję że naciągi linek są przez ok. 6 , 8 lat, są przy tym nieestetyczne co wielu zraża i sobie odpuszczają a drzewko wraca do poprzedniej pierwotnej formy,
na dużych drzewach trzeba spędzać kilka dni na wysokiej drabinie aby je przyciąć, uformować,
na tej sośnie spędzam kilka dni drabina 8 metrowa dwa razy do roku, wczesna wiosna i korekta pod koniec czerwca, jednego dnia nie da rady, a nogi bolą od drabiny,
strój, długi rękaw, rękawice, czapka,
powodzenia
moje drzewko o którym mowa.

za kilka tat będą dopiero na nim poduchy.
malkul 16:14, 04 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Czerwone koraliki

lubię te koraliki dziś robiłam sałatę do obiadu i posypałam tymi własnie koralikami.