Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 13:49, 09 mar 2017

anbu napisał(a)
Hej Aniu, czy dobrze czytam, że chcesz posadzić hortensję Anabelle? Co ile ją trzeba sadzić, może masz już wiedzę?
Czy Strong Anabelle ma rzeczywiście mocniejsze gałązki? Podpowiedz coś

Tak chcę Anabeliki Strong posadzić. Mam jedną a chcę dosadzić jeszcze 3. Myślę posadzić je blisko siebie by stworzyły jedną wielką bryłę, może co 1-1,5m. Jeszcze nie wiem.
Makao_J 13:51, 09 mar 2017

eee_taam napisał(a)
dobry zakup ...moje ulubione trawki

inspirka tez fajna ....ale ja na dłuzsza mete bym umarła z nudów z takim widokiem ...u mnie w sezonie musza byc kwiatki )) ale na zimę taka elegancje to bym widziała u siebie

PS. na zdjeciu chyba jest Catalpa? ale nie jestem pewna tego
sugeruje Catalpy nie kupowac jestem negatywnie nastawiona długie przyrosty, póżno puszcza liscie ...kurche i łamliwe konary ..dla mnie same minusy

Ja bez kwiatów też bym nie przetrwała. I na pewno czegoś takiego nie uda mi się stworzyć. Ale te wielopniowe mnie korcą strasznie
Nie wiedziałam że katalpy takie kruche są. Mała Mi ma i sobie bardzo chwali. Ciekawe. Trzeba by podpytać.
No ale jeszcze nie wiem czy właśnie to będzie katalpa. Jeszcze czekam z decyzją.
Makao_J 13:52, 09 mar 2017

Dominika11 napisał(a)
Anula rozjemco buziaki kochana

Buziaki.
anbu 13:52, 09 mar 2017

Dzięki Aniu, czytałam gdzie że co 80 ale to chyba lekka przesada
13:55, 09 mar 2017
Makao_J napisał(a)

Ja bez kwiatów też bym nie przetrwała. I na pewno czegoś takiego nie uda mi się stworzyć. Ale te wielopniowe mnie korcą strasznie
Nie wiedziałam że katalpy takie kruche są. Mała Mi ma i sobie bardzo chwali. Ciekawe. Trzeba by podpytać.
No ale jeszcze nie wiem czy właśnie to będzie katalpa. Jeszcze czekam z decyzją.

kiedys w Maji pokazywała jak się rozłupała i ja łatała i ratowała ....bo groziło ze zostanie połowa

jak juz masz u siebie odchodowne to trudno sie rozstać ...ale jak masz zamiar nabyc ...to sa lepsze warianty

sama bym kupiła wielopniowego graba tylko "ciut" wiecej kosztuje

AsiaK_Z 13:57, 09 mar 2017

No ja na katalpę też się czaję, ale szczepioną bez jabłoni łyso sie zrobiło. Inspiracja jest mega
Anda 13:58, 09 mar 2017

Aniu, trawki śliczne. Jakby zbrzydły, to chyba je przyciąć można. A jak korzenie ładne, to roślina zdrowa powinna być
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
13:59, 09 mar 2017
Makao_J napisał(a)

Tak chcę Anabeliki Strong posadzić. Mam jedną a chcę dosadzić jeszcze 3. Myślę posadzić je blisko siebie by stworzyły jedną wielką bryłę, może co 1-1,5m. Jeszcze nie wiem.

co metr bedzie dobrze ....dosc szeroko rosna i daja tzw rozłogi ...które łatwoo mozna odkopac i juz sa nowe sadzonki ...czesto wieksze niz ze sklepu

mam zwykłe ..nie strong i tnę nisko przy ziemi i sie zachowuja prawie jak strong tzn nie pokładają się ...ale jak masz możliwość kupić stron to tym lepiej
lindsay80 14:26, 09 mar 2017

Ostatnio poszalałaś, piękne stokrotki i jeszcze piękniejsze Evergoldy, za taką cenę to nawet nie było co się zastanawiać.

Znam tą inspirację z katalpą, ja swoją kupiłam przed erą ogrodowiskową, potem nawet byłam skłonna się jej pozbyć jak się naczytałam wielu negatywnych opinii tutaj, ale jednak postanowiłam, że zostanie m.in. pod wpływem tej inspiracji
Dominika11 14:28, 09 mar 2017

Makao_J napisał(a)
Dziś zakupiłam 10 Evergold

Co roku są i zawsze sobie mówię że później a później już znikają. Więc teraz powiedziałam że kupię. No i kupiłam.
ale wypasione