Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

AniMa 10:40, 12 kwi 2017

No i niech ktoś powie, że nowe zasłonki szczęścia nie dają
Wspaniale, romantycznie... Wyobrażam sobie Ciebie z kawusią (winkiem) książką, rozpuszczone zasłonki, lekki wiatr...ach....Rozmarzyłam się....

No dobra po prostu tez tak mi się marzyło....

Aniu gdzie kupiłaś zasłonki???
Makao_J 14:50, 12 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Stworzyłaś bardzo romantyczny zakątek

Dzięki. Jeszcze go nie skończyłam zresztą jak cały ogród. Jeszcze mnóstwo pracy przede mną.
Makao_J 14:51, 12 kwi 2017

JoannA napisał(a)
Mam Giardinę ale to wiosenny nabytek. Przyszła bardzo silna roslinka, ładnie rozkrzewiona i grube pędy. Zamawiałam w F.
LO też kupiłam w tym roku w OBI. Będę miała porównanie jak obie zakwitną.

Aha ok. To poczekam ten sezon na opinię od Ciebie. I tak póki nie zrobię ścieżki to nie mam gdzie dosadzić tą pnącą róże więc poczekam do kolejnej wiosny.
Makao_J 14:59, 12 kwi 2017

JoannaDe napisał(a)

Altana wyszła super. W ogóle ślicznie u Ciebie. A zdradzisz namiar na te zasłonki?

kasja83 napisał(a)
Ania-ale świetna przemiana altany!Bardzo mi się podoba!Zasłony skąd masz?

AniMa napisał(a)
No i niech ktoś powie, że nowe zasłonki szczęścia nie dają
Wspaniale, romantycznie... Wyobrażam sobie Ciebie z kawusią (winkiem) książką, rozpuszczone zasłonki, lekki wiatr...ach....Rozmarzyłam się....

No dobra po prostu tez tak mi się marzyło....

Aniu gdzie kupiłaś zasłonki???

Dziękuję dziewczyny.
Nie mogę doczekać się kiedy usiądziemy tam z eMem na kawce. On jeszcze chce półeczkę zamontować na ściance bym mogła świeczki poustawiać i jakieś inne ozdobniki.

Zasłony są z Jy.k. To nawet nie zasłony tylko ściany altany. Musiałam poprzerabiać je bo miały rzepy do mocowania z trzech stron. Pół niedzieli nad nimi siedziałam ale warto było. Są dość szeroki i wysokie. 230x200 cm. Więc spokojnie można nimi zasłonić ścianę. Cena to nie cała 60 zł za szt.
Makao_J 15:01, 12 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

mam dwa tarasy zadaszone w bryle domu ...z przodu mniejszy ( kawkowy na wiosne) i z tyłu wiekszy letni obiadowy i grilowy własciwie to był główny powód wyboru takiego projektu ...nie chciałam altany robić ...bo juz znałam to rozwiazanie z altana u tesciowej i koleżanek

PS. świetnie mi sie to sprawdza bardzo rzadko jak jestem na dole słyszę deszcz ...no chyba ze wichura to trudno nie zauwazyc ...ale jak jest w nocy to tez nie zawsze rejestrujemy bo mam sypialnie tez na dole

Ok. Rozumiem. Fakt wygodniej. Ja też wolę na tarasie siedzieć bo bliżej ale taka altana się przyda na ciepłe wieczory ze znajomymi. Choć na pewno będzie rzadziej użytkowana niż taras.
Makao_J 15:03, 12 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Ania ślicznie się zrobiło z altaną. Zazdroszczę końca prac przy niej. Widzę ze rzeczywiście biel Cię zdominowała - sypialnia też w tym kolorze. Ale wcale się nie dziwię bo ja większość rzeczy mam białych lub bielonych Uwielbiam

Tak sypialnię też mam w bieli. Choć wczoraj doszły stalowo turkusowe zasłony i stalowe nakrycie na łoże. Jeszcze turkusowe poduchy i może krzesło do toaletki i powinno być dobrze

Bielone podłogi mi się jeszcze podobają. Teraz szukam odpowiednich do pokoi dzieciaków. Ale żadne mi nie pasują a jak już pasują to cena masakryczna a 60m2 potrzebuję.
Makao_J 15:07, 12 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Aniu ślicznie wyszła ta altana, bardzo podkreśla urodę ogrodu. Projekt niesamowicie udany.

Dziękuję Basiu.
Kasya 18:54, 12 kwi 2017

Ania, jak pikujesz pomidorki to wsadzasz jak sie da gleboko
one z lodyzki puszczaja korzonki i sie wzmacniaja
leon60 18:56, 12 kwi 2017

''Nowa'' altana robi wrażenie
Rytla 18:59, 12 kwi 2017

Makao_J napisał(a)

Dziękuję dziewczyny.
Nie mogę doczekać się kiedy usiądziemy tam z eMem na kawce. On jeszcze chce półeczkę zamontować na ściance bym mogła świeczki poustawiać i jakieś inne ozdobniki.

Zasłony są z Jy.k. To nawet nie zasłony tylko ściany altany. Musiałam poprzerabiać je bo miały rzepy do mocowania z trzech stron. Pół niedzieli nad nimi siedziałam ale warto było. Są dość szeroki i wysokie. 230x200 cm. Więc spokojnie można nimi zasłonić ścianę. Cena to nie cała 60 zł za szt.

Sprytnie! a już chciałam pytać, czy w odcieniach beżu też są dostępne.