Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 16:56, 25 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Śliczne te Twoje dalsze kadry ładnie wszystko Ci rośnie no i zakupy miód

Dziś przyjechały kolejne rośliny. Mus sadzić dalej.
Dziękuję.
Kasya 16:56, 25 maj 2018

Wyglada jakby juz wszystko bylo skończone ?
Makao_J 18:10, 25 maj 2018

Nieee, jeszcze nie. Niby rośliny byłyby prawie wszystkie ale jeszcze ściana wodna i obrzeża rabat z kostki. Wiec jeszcze sporo pracy
19:58, 25 maj 2018
Makao_J napisał(a)
Dziś przejrzałam krzaczek i okazało się że zaledwie 3 kiwi rośnie dalej a reszta opadła Szkoda. Było mnóstwo zawiązanych owoców. Najwyraźniej za mały krzaczek by przy pierwszym owocowaniu przetrwało wszystko.

Dzieciaki może spróbują

nie wiem ...u moich teściów rosło kikanascie lat ..owoców nie doczekali ...nie wiem czy warto sie z tym u nas bawic ...bo klimat nie dla kiwi mamy ...zwłaszcza ze kiwi cały rok w sprzedaży sa
Makao_J 21:35, 25 maj 2018

eee_taam napisał(a)

nie wiem ...u moich teściów rosło kikanascie lat ..owoców nie doczekali ...nie wiem czy warto sie z tym u nas bawic ...bo klimat nie dla kiwi mamy ...zwłaszcza ze kiwi cały rok w sprzedaży sa

Bądźmy dobrej myśli. To dopiero drugi rok. Aktinidia jest przystosowana do polskich warunków choć u mnie są wyjątkowo trudne.
Mary 22:13, 25 maj 2018

Aniu,

Wyczytałam, że masz hortensję Prim White i że słabo Ci kwitła w ubiegłym roku.
Jak w tym?

Marysia
lindsay80 23:19, 25 maj 2018

Aniu, śliczna porcja fotek, front super wygląda i ta rabata z płytami, którą tworzyłaś w ubiegłym roku.

Też mam kiwi, pierwszy rok nie zostało przymrożona, trochę kwiatów ma, ale dziś zauważyłam, że coś mu się zaczęło dziać, jakby więdło, pojedyncze gałązki zaczęły zasychać- a jeszcze dwa dni temu krzak wyglądał idealnie.
Pryskałam dziś inne rośliny Gwarantem na grzyba to i to kiwi tym potraktowałam, ale nawet nie wiem czy potrzebnie, czy przyczyna jest inna niż grzyb.
anpi 23:27, 25 maj 2018

Ale ukwieconą pęcherznicę dojrzałamA ja swoja musiałam przesadzić, a właściwie to nie ma jeszcze miejsca i ją ciachnęłam więc znów kwiatów nie zobaczę?
A ciekawe czy jeszcze nie za późno przyciąć forsycję ,bo jakoś mi do tej pory zeszło...?
Makao_J 13:04, 28 maj 2018

Mary napisał(a)
Aniu,

Wyczytałam, że masz hortensję Prim White i że słabo Ci kwitła w ubiegłym roku.
Jak w tym?

Marysia

Jeszcze nie kwitnie i pąków też nie widziałam ale krzaczek ładnie się zagęścił. Muszę ją trochę przesunąć bo rabaty poprawiałam więc może w tym roku też będzie słabo. To nic. Jeśli krzaczek ładny to kiedyś da się poznać z kwitnącej strony.
Makao_J 13:06, 28 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
Aniu, śliczna porcja fotek, front super wygląda i ta rabata z płytami, którą tworzyłaś w ubiegłym roku.

Też mam kiwi, pierwszy rok nie zostało przymrożona, trochę kwiatów ma, ale dziś zauważyłam, że coś mu się zaczęło dziać, jakby więdło, pojedyncze gałązki zaczęły zasychać- a jeszcze dwa dni temu krzak wyglądał idealnie.
Pryskałam dziś inne rośliny Gwarantem na grzyba to i to kiwi tym potraktowałam, ale nawet nie wiem czy potrzebnie, czy przyczyna jest inna niż grzyb.

Uuuu to przykro. U mnie nic takiego nie zauważyła. Trochę poprzypalałam rośliny bo nawozu za dużo dałam ale tylko nie które. Kiwi ma się dobrze.
Zaskoczyło nas bo rok temu postawiliśmy na nim krzyżyk a on w tym roku dał tyle przyrostów że szok. Spora część owoców spadła ale kilka się trzyma.