Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 10:45, 22 lut 2016

Kasya napisał(a)

wiesz co...chyba bede sadzic tak jak mi pozwalaja mozliwosci finansowe i nakazuje serce, bo przeciez musi byc tak zeby mi pasowalo..
musze tylko uwzgledniac rady wynikajace z wiedzy i doswiadczenia zeby dla roslin bylo dobrze i zeby miec dobre wyobrazenie o pozniejszych efektach
bo tutaj czesto brakuje mojej wiedzy i moge sobie cos zle wyobrazac

Nie no Kasiu masz bardzo fajne wyobrażenia. Nasadzenia wokół wgłębnika jest moją tegoroczną inspiracją do donic przy tarasie.

Moje rabaty będą częściowo proste ale wykończone na okrągło.

Ta najstarsza przy południowej ścianie na pewno będzie prosta bo jak mój eM zaczął poprawiać przy niej obrzeża to ją wyprostował (krzywo) i tyle w temacie.

Teraz muszę ją wyrównać.
Kasya 10:46, 22 lut 2016

to kiedy ruszamy z pracami ?
Makao_J 10:48, 22 lut 2016

Kasya napisał(a)
podobaja mi sie bardzo takie konsekwentne ogrody, poukladane, z powtarzajacymi sie nasadzeniami i zazdroszcze ze ktos tak potrawi zrobic i juz

a mi serce kaze robic busz...no i co ja mam zrobic ? musze sie sluchac...

a potem sie okazuje ze wyobrazalam to sobie inaczej niz wyszlo ...i przesadzam...

No to widzę że mamy taki sam mętlik i próbujemy zadowolić nasze obie chciejstwa -nowoczesność i naturę.
Makao_J 10:50, 22 lut 2016

Z pracami to najchętniej już ale deszcz leje wiatr wieje więc trochę trzeba poczekać by się nie rozchorować bo ca za frajda będzie patrzeć na kwitnący ogród przez szybę w domu
kamila66 10:59, 22 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Mi też bliższe sercu są rabaty z delikatnymi falami - choć mam dziwne wrażenie jakby przechodziły do lamusa

Dlatego myślę że przy nich zostanę tylko trochę je złagodzę i zrobię bardziej okrągły trawnik. Miejscami pewnie będą proste linie rabat ze względu na ograniczone pole manewru przez drzewka owocowe.

Ale ja sobie mogę gdybać dopóki nie wyjdę na ogród nie nie rozłożę węża ogrodowego by się określić.

Sama wiesz, że ogrody nowoczesne nie wymagają dużego główkowania co z czym pasuje chcesz iść na taką łatwiznę, nie poznaje Cię
Makao_J 11:00, 22 lut 2016

Wiecie co - PTAKI DO MNIE WRÓCIŁY

Całą zimę ich nie było a teraz znowu wróciły. Jupi Ciekawe gdzie były od Bożego Narodzenia
Makao_J 11:02, 22 lut 2016

kamila66 napisał(a)

Sama wiesz, że ogrody nowoczesne nie wymagają dużego główkowania co z czym pasuje chcesz iść na taką łatwiznę, nie poznaje Cię

Ja pierdykam. Ty to wiesz jak kopa dać.

Żeś mi dowaliła że teraz to na pewno się nie poddam.
Juzia 11:03, 22 lut 2016

Ja dopiero po trzech latach zdecydowałam, że chcę zupełnie coś innego

To może jeszcze przemyśl
Kasya 11:10, 22 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Wiecie co - PTAKI DO MNIE WRÓCIŁY

Całą zimę ich nie było a teraz znowu wróciły. Jupi Ciekawe gdzie były od Bożego Narodzenia

sasiad dawał cos lepszego ?
Makao_J 11:12, 22 lut 2016

Juzia napisał(a)
Ja dopiero po trzech latach zdecydowałam, że chcę zupełnie coś innego

To może jeszcze przemyśl

To dość szybko zmieniłaś zdanie. Mój ogród ma 9 lat i jeszcze nie dojrzałam do drastycznych zmian. Tylko trochę wyrównam i powiększę co nie co