Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Milka 06:07, 06 lis 2016

tu mi coś dało owoce hm ,nie wiem co to za krzaczek

To są owoce trzmieliny, musiala kwitnać, a pamiętaj że kwiaty trzmieliny cudnie pachną. Jak owoce spadną, będą nowe siewki
Basilikum 15:33, 06 lis 2016

viola a to nie za wczesnie z tym kopczykowaniem i okrywaniem? ja sie szykuje na koniec listopada
violka171 18:25, 06 lis 2016

Milka napisał(a)

Ja je mam, jedną stracilam przez mrozy, teraz od 2 lat mam druga o borodowych lisciach. Ona potrzebuje ciepla, nie wiem czy u ciebie sobie poradzi, musisz Violu okrywac wkolo drzewka, jak i je same. Wiosna dlugo nie rusza, czekaj, bo czasami jak czubek zetniesz, moze pusci z boku gałezie.
To drzewo nie z naszej strefy klimatycznej, niestety. To samo jest z rozowymi pampasowkami, u nas na nie, nie ma szans. Szkoda, bo ja je wielbię

o matko pisalo ze mlode drzewka okrywać a te kilkuletnie Albicje przetrwaja nasz klimat
no nic zobaczymy czy jest mi pisana
tak ja opatuliłam Irenko bede ja strzec jak oka w głowie chyba
violka171 18:27, 06 lis 2016

Milka napisał(a)

To są owoce trzmieliny, musiala kwitnać, a pamiętaj że kwiaty trzmieliny cudnie pachną. Jak owoce spadną, będą nowe siewki

no właśnie chyba kwitnienie przegapiłam,skryte były w liściach pewnie dlatego ich nie dojżalam
dziekuje Irenko
a o pampasówce przemyśle przez zimę czy zakupić
violka171 18:30, 06 lis 2016

Basilikum napisał(a)
viola a to nie za wczesnie z tym kopczykowaniem i okrywaniem? ja sie szykuje na koniec listopada

hm...Izuś u nas noce są bardzo chłodne juz nawet 5 st i poprawke biore na te moje wzgórze
przedwczesne kopczykowanie róż ma silne skutki uboczne ?
violka171 18:33, 06 lis 2016

Wczoraj i dzisiaj zebralismy jeszcze winogron ,Bogdan siedział do nocy by zrobic soczek a ja tylko dziś zawekowałam i zapasik 14 słoiczków jest i wiadro jeszcze do schrupania-częstujcie się jest bardzo słodziutki

violka171 18:36, 06 lis 2016

Krasnalka dzis po cichu klikneła mi fotki-dopiero w domku zobaczyłam a ja jej

cała rodzinka grzybków hi hi

pozostałe chryzantemy będą żółte,cos nie coś pokazują
Basilikum 18:37, 06 lis 2016

Viola ja nie rozana jestem ale wiem, ze dziewczyny kopczykuja pozniej, u nas w nocy juz przymrozek tez byl. Zakopczykowana jest tylko ta, ktora bya miesiac temu przesadzna
violka171 18:38, 06 lis 2016

Część Lwiej paszczy i Penstemona zabrałam do domku by oczka nasze cieszyły

violka171 18:40, 06 lis 2016

Basilikum napisał(a)
Viola ja nie rozana jestem ale wiem, ze dziewczyny kopczykuja pozniej, u nas w nocy juz przymrozek tez byl. Zakopczykowana jest tylko ta, ktora bya miesiac temu przesadzna

o ja czyli babola zrobiłam ajć