Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 21:17, 29 paź 2016

Wow! Jak kolorowo i smacznie! Ten krzew co to nie wiesz co to, to trzmielina, ta pstra co z nią razem siedzi też trzmielina. Przy dobrym nasłonecznieniu, wydają owoce jak na zdjęciu. Niestety nie jadalne ale piękne!

Krasnalki cudownie przy kwiatkach i przy kolorowych liściach się prezentują!

Cukinie bombowe. No i chryzantemki radosne! Teraz byle do wiosny! Ja chyba jutro się wybiore na swoją, ale plonów się już nie spodziewam, wszystko przekopane.

violka171 15:14, 03 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Wow! Jak kolorowo i smacznie! Ten krzew co to nie wiesz co to, to trzmielina, ta pstra co z nią razem siedzi też trzmielina. Przy dobrym nasłonecznieniu, wydają owoce jak na zdjęciu. Niestety nie jadalne ale piękne!

Krasnalki cudownie przy kwiatkach i przy kolorowych liściach się prezentują!

Cukinie bombowe. No i chryzantemki radosne! Teraz byle do wiosny! Ja chyba jutro się wybiore na swoją, ale plonów się już nie spodziewam, wszystko przekopane.

Dziekuję Haniu
gobasia 15:22, 03 lis 2016

zostwiam
hanka_andrus 16:01, 03 lis 2016

Jak zdrówko i pogoda? Od tygodnia do ogrodu nie zaglądam, mokro, wietrznie i nawet mroźno. Dziś pierwszy śnieg. Krótko, ale już straszy!
violka171 18:14, 05 lis 2016

Haniu pogoda w kratke niestety,ja byłam wczoraj na dzialce na chwilke posadzić Albicje,a dzis podsypalam rabaty swieza ziemią i zakopczykowałam roze
zdrowko moze byc-taki tam katarek i kaszelek
pozdrawiam cieplutenko
Rumianka 19:11, 05 lis 2016

Violu, u Ciebie jeszcze tyle kwiecia w ogrodzie chociaż jesień rozpanoszyła się wszędzie...Niech te kwiatowe chwile trwają jak najdłużej, bo zanim nastanie wiosna, to te szare dni wyjdą nam bokiem...Pozdrawiam...
hanka_andrus 19:36, 05 lis 2016

tps://zojalitwin.wordpress.com/2012/10/04/albicja-jedwabista

Czytałaś o tym swoim drzewku?

Musisz ją mocno opatulić na zimę, i dobrze by było, żeby nie było zimy.

U mnie taka sama piogoda. aktualnie leje.
violka171 20:01, 05 lis 2016

tak Haniu dziekuje czytalam o drzewku,dziś ja wlasnie opatuliłam agrrowłoknina zimową
u mnie tez aktualnie leje brr
violka171 20:02, 05 lis 2016

Rumianka napisał(a)
Violu, u Ciebie jeszcze tyle kwiecia w ogrodzie chociaż jesień rozpanoszyła się wszędzie...Niech te kwiatowe chwile trwają jak najdłużej, bo zanim nastanie wiosna, to te szare dni wyjdą nam bokiem...Pozdrawiam...

o tak jeszcze kolorowo od kwiecia u mnie ,chodz juz jesień daje się we znaki brr
pozdrawiam
Milka 06:04, 06 lis 2016

violka171 napisał(a)
Mialam dziewczynki juz nic nie kupowac do ogrodu ,ale jednak własnie trzasło mnie na
Alibicje-jedwabne drzewko czekam na dostawę w przyszłym tyg
ma ktoś doświadczenie jak to pielegnować?

Ja je mam, jedną stracilam przez mrozy, teraz od 2 lat mam druga o borodowych lisciach. Ona potrzebuje ciepla, nie wiem czy u ciebie sobie poradzi, musisz Violu okrywac wkolo drzewka, jak i je same. Wiosna dlugo nie rusza, czekaj, bo czasami jak czubek zetniesz, moze pusci z boku gałezie.
To drzewo nie z naszej strefy klimatycznej, niestety. To samo jest z rozowymi pampasowkami, u nas na nie, nie ma szans. Szkoda, bo ja je wielbię