zoja
14:00, 27 lut 2016

Z moich obserwacji wynika, że różne kolory różnie wschodzą.
13.02 wysiałam petunie różową, fioletową i kremową.
17.02 wzeszła różowa - jednocześnie cała
19.02 początek wschodów kremowej - wschodziła nierówno
21.02 początek wschodów fioletowej - wschodzi jeszcze słabiej jeśli chodzi o ilość siewek niż kremowa.
Dzisiaj wygląda to tak, że różowa jest super ładna i może lada dzień pokaże się listek właściwy, fioletowej może będzie 10 siewek i są malusie, kremowej może z 20 siewek i są ciut większe niż fioletowej.
/wszystkie nasionka tej samej firmy Legu.../
Obawiając się, że fioletowa i kremowa w ogóle nie wzejdzie 19.02 wysiałam dodatkowo petunie kaskadową jasno różową i kremową (firmy L.x/
23.02 początek wschodów jasno różowej
25.02 początek wschodów kremowej
Dzisiaj siewki jasno różowej są większe niż kremowej z pierwszego siania opisanego wyżej, kremowa tyci-tyci.
Na wszystkich opakowaniach było napisane, że wschody nasion do 2 tygodni.
To mój pierwszy rok wysiewów. Mam nadzieję, że coś dotrwa do czasu wysadzenia do doniczek.
13.02 wysiałam petunie różową, fioletową i kremową.
17.02 wzeszła różowa - jednocześnie cała
19.02 początek wschodów kremowej - wschodziła nierówno
21.02 początek wschodów fioletowej - wschodzi jeszcze słabiej jeśli chodzi o ilość siewek niż kremowa.
Dzisiaj wygląda to tak, że różowa jest super ładna i może lada dzień pokaże się listek właściwy, fioletowej może będzie 10 siewek i są malusie, kremowej może z 20 siewek i są ciut większe niż fioletowej.
/wszystkie nasionka tej samej firmy Legu.../
Obawiając się, że fioletowa i kremowa w ogóle nie wzejdzie 19.02 wysiałam dodatkowo petunie kaskadową jasno różową i kremową (firmy L.x/
23.02 początek wschodów jasno różowej
25.02 początek wschodów kremowej
Dzisiaj siewki jasno różowej są większe niż kremowej z pierwszego siania opisanego wyżej, kremowa tyci-tyci.
Na wszystkich opakowaniach było napisane, że wschody nasion do 2 tygodni.
To mój pierwszy rok wysiewów. Mam nadzieję, że coś dotrwa do czasu wysadzenia do doniczek.