Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 09:28, 13 lip 2016

jolanka napisał(a)

Oby nie tak jak u mnie A zapowiadaja powtórkę

Jolu byłam u ciebie i oglądałam wątki u dziewczyn i faktycznie masakra z tymi ulewami. U mnie sucho. Chmurzy się i jest duszno od kilku dni ale nie spadło ani kropli. Juki dalej stoją a ja koło nich ze szlauchem.
BasiaLT 09:29, 13 lip 2016

Piotr_ napisał(a)
Przyleciałem i zobaczyłem moje ulubieńce juki , ehh kocham je to wdzięczne rośliny

To prawda. Na takie piaski jak u mnie to wręcz idealne rośliny.
jolanka 11:17, 13 lip 2016

BasiaLT napisał(a)

Jolu byłam u ciebie i oglądałam wątki u dziewczyn i faktycznie masakra z tymi ulewami. U mnie sucho. Chmurzy się i jest duszno od kilku dni ale nie spadło ani kropli. Juki dalej stoją a ja koło nich ze szlauchem.

W nocy była kolejna poprawka a zapowiadają jeszcze dziesiaj i jutro. Nie ma sensu poprawiać na bieżąco, musze poczekać az obeschnie i niestety robić trawnik jeszcze raz Przynajmniej na większej części. Jak w przyslowiu, robota lubi niektorych
hanka_andrus 17:27, 13 lip 2016

Twoje juki the best! Mam również jukę, ale niestety jeszcze bez kwiatów. Myślę,że ma za mokro. Kiedy ją przesadzić na suchsze miejsce? Teraz czy w sierpniu?
Milka 17:33, 13 lip 2016

Haniu, Ty przesadzisz a ona znowu odrosnie w tym samym miejscu tak jest z jukami, 3 razy mi sie tak trafiło, teraz jej nie ruszam
23:16, 13 lip 2016
Tak jest jak się korzonki zostawi bo jukę właśnie tak się dzieli

Aniu pięknie kwitną twoje juki, moje po wiatrach już prawie bez kwiatów
zbigniew_gazda 08:30, 14 lip 2016

Też odbyłem spacerek po pięknym chodniczku wśród roślin. Juki podziwiam a i zagęszcza się na rabatkach.
BasiaLT 12:21, 14 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Twoje juki the best! Mam również jukę, ale niestety jeszcze bez kwiatów. Myślę,że ma za mokro. Kiedy ją przesadzić na suchsze miejsce? Teraz czy w sierpniu?

Haniu a może twoja juka jest za młoda? One nie kwitną co roku. Fakt że wolą bardziej sucho niż mokro. A co do przesadzania to chyba nie m to wielkiego znaczenia. Przesadzałam je o rożnych porach roku i zawsze mi się przyjmowały.
Makao_J 12:41, 14 lip 2016

Basiu tak jak mówiłaś zostawiłam Red Baron i widzę że zaczynają wybijać pojedyncze źdźbła. Czyli jest ok. Cieszę się bardzo.
BasiaLT 15:18, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Basiu tak jak mówiłaś zostawiłam Red Baron i widzę że zaczynają wybijać pojedyncze źdźbła. Czyli jest ok. Cieszę się bardzo.

Ja też się ciesze Skoro odbija to jeszcze będą z niej ludzie