Pragnę donieść ze moje magnolie dzisiaj w ciepełku pękły
Śliczny ten ciemiernik, bardzo bedzie pasował do Rubensów. Ale macie wiosne , u mnie tylko krokusy , reszta w zimowym śnie.Magnolie małe pączki jeszcze mają.Sucho i zimno do dzis było a dzis tak mnie korciło by podlec roślinki ale wycieczki ludzi za płotem skutecznie mnie zatrzymały.
Tylko można pozazdrościć okolic Bodensee. My jeszcze daleko w polu, tzn w zaspach niemalże . A u ciebie już rozkwitają magnolie. O poziomce nawet nie wspomnę. Ale nie ma co narzekać. Jak mój M labidzi że w takim dziadowskim pogodowo miejscu mieszkamy to go "pocieszam" że i tak nie jest najgorzej bo nie mieszkamy na takiej Syberii np . Udanego sezonu ogrodowego 2016 !
slicznie moja magnolia w tym roku bedzie miala chyba tylko listki, musze ja dokarmic
Tymi poziomkami jestem totalnie zaskoczona
Kasiek, u Ciebie wiosna galopuje! Tulipki, magnolie, poziomki. Tylko patrzec a roze zakwitna
Nio myślałam że już o mnie zabyłaś ....
Czy to z Tobą o iryskach rozmawiałyśmy> Ile spóźnienia moje mają względem Twoich? U mnie właśnie zakwitły. A Twoje były kiedy? Cofam się podglądnąć.
Haniu nie na calej Bawari jest tak samo wczoraj slyszalam w radui, ze w okolicy Hof spadl snieg i bylo duzo wypadkow, bo drogi byly oblodzone. U nas dzis juz 14° a ma byc 23
Chodź do mnie ,zobacz co namodziałam ...może podsuniesz pomysł na rózankę