Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Milka 12:07, 24 cze 2016

Obejrzałam wszystko, jednak lato to piękna pora w ogrodzie
Ta róża Comte prześliczna.
A lotosy tylko chyba u ciebie możemy podziwiać
viva 15:11, 24 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Comte.. taka fajna

Oj fajna, fajna Przepiękna ślicznie się trzyma po przycięciu. Ile ma wysokości?

Aniu, na zdjęciu tego nie widać masz tu miejsce na dodatkowe róże?
Smukła, wysoka to może Falstaf. Kwitnie wysoko na końcach pędów. Kolorystycznie byłoby dobrze.

Jaka demolka?
Dorota123 15:14, 24 cze 2016

Za Twoim wątkiem to trudno nadążyć, ale staram się być na bieżąco. Różyczkę Comte zapisałam, tylko dumam co muszę wyrzucić, żeby sobie taką kupić. Piękna jest też ta pomarańczowa z dzwonkami w tle. Czytam o suszy, u mnie trawnik już zżółkł nie jestem w stanie go ratować. Podlewam tylko rabaty. Ciągle myślę kiedy mogłabym zobaczyć Twój ogród, ale boję się że nie będziesz miała czasu, a ja Ci będę zawracała głowę. Gdyby Ci się ktoś zapowiedział to daj znać to i ja wtedy przyjadę nie będzie marudzenia dwa razy.
gobasia 15:15, 24 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Dzwonki brzoskwiniolistne pełne La Belle i La Bello, ale który jest który to nie pamiętam..

Z powodu upału róże lecą jak głupie .. długo nie pocieszą
Róże na wystawie zachodniej trzymają się najlepiej.

o jejciu ale ten zakątek jest uroczy ,cudny
Margarete 15:24, 24 cze 2016

Cudne foty, a ta w pajeczym welonie...super, super
Aniu twoje lotosy rozrastajasie, widac że im dobrze, jak troskliwie sie nimi opiekujesz...choc wiem że z tym roboty jest...w ogóle jesteś wielka, tyle bylin ogarnąć, szklarnie, oczko i jeszcze bawisz sie w wykopywanie i przechowywanie dalii...wiem, sa piekne i bardzo zdobia letni ogród, ale ja po 2 sezonach z daliami odpusciłam, tym bardziej że przechowywanie w ciepłym garażu pod domem im nie słuzyło..
Buziaki!
Nie odpisuj, nie trzeba, daj jakies kolejne foty w zamian
yolka 16:37, 24 cze 2016

U mnie same dziwne rabaty
Agania 23:52, 24 cze 2016

Aniu rôża o ktòrą pytałaś to Tommelize...znana u nas pod nazwą calineczka, to okrywòwka, różyczka compactowa, można sadzić ją przy murkach, na skalnych wzniesieniach, bezobsługowa, nie choruje, nie przemarza, długo kwitnie i jest fotogeniczna...takich ròż właśnie poszukuję do mojego ogrodu
.

barbara_kraj... 00:50, 25 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Roślina z której jestem mega zadowolona.. minuarta.. nie podlewam wcale, rośnie w suchym... kwitnie od dawna.. miesiąc na pewno. 2 lata temu kupiłam malutką doniczkę, teraz mam wielką kępę..

Aniu, czy ta Minuartia ma kwiatki podobne do kwiatów rogownicy?
Madzenka 07:45, 25 cze 2016

Widzę ze zarobina nadal jestes, bo mniej cie na forum. Z basenu chociaz w taki upał korzystasz?
Kasik 07:55, 25 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Właśnie wczoraj pokazywałam Twoje zdjęcie Mamie. Była zachwycona. Wpadła na pomysł tymi małymi liliowcami ścieżkę wykończyć

I z takim wielkim Łał oglądałyśmy Twoje włości.

Czytam, że u Kasi Cie chyba nie bedzie. No to mi chociaż raźniej, miejsca nie mogę od rana w domu znaleźć, już byłam w ogrodzie, porobiłam zdjęcia, zadzwoniłam do nich.

Buuuuuuu