Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

tulucy 20:09, 30 sty 2018

Ja zamiast szklarenek używam pojemników po sushi i kubeczków po pomidorach koktajlowych - tych z pokrywkami. Kubeczków to już do pikowanych pomidorów.
Aurelllia 23:33, 30 sty 2018

Te ziemiórki to z tej ziemi sklepowej zawsze, nawet pytałam się kiedys w ogrodniczym, to mi powiedziała, że to plaga dzisiejszych czasów, że już nie kupi się ziemi bez nich..... Ja z nimi w moich domowych doniczkowych walczę i wszędzie na wykałaczce mam wbite - nie wygląda to może za cudownie, ale zauważyłam, że działają, także super Zojka, że powbijałaś i jakie fajne kształty teraz można kupić - motylki fiu fiu
zoja 06:31, 31 sty 2018

Agnieszka
Moze warto w takim razie sie zaopatrzyc - wydatek niewielki - oby byly skuteczne. U mnie zlapala sie juz jedna muszka.

Teraz nie dam rady przykryc:/
Dzis stoja odkryte, po pracy rozwaze zalozenie foliowego pokrowca...
zoja 06:40, 31 sty 2018

tulucy napisał(a)
Ja zamiast szklarenek używam pojemników po sushi i kubeczków po pomidorach koktajlowych - tych z pokrywkami. Kubeczków to już do pikowanych pomidorów.

Fajny pomysl, ale ja nie kupuje ani jednego ani drugiego.
zoja 06:42, 31 sty 2018

Aurelllia napisał(a)
Te ziemiórki to z tej ziemi sklepowej zawsze, nawet pytałam się kiedys w ogrodniczym, to mi powiedziała, że to plaga dzisiejszych czasów, że już nie kupi się ziemi bez nich..... Ja z nimi w moich domowych doniczkowych walczę i wszędzie na wykałaczce mam wbite - nie wygląda to może za cudownie, ale zauważyłam, że działają, także super Zojka, że powbijałaś i jakie fajne kształty teraz można kupić - motylki fiu fiu

Hmm... To zla wiadomosc
Tak motylki ladne ale jedyna muszka zlapala sie na lep przyklejony poziomo do palety... Moze to znak, ze ich malo?
Monia81 08:02, 31 sty 2018

To może faktycznie nie będzie tak źle i może trafiła się tylko jedna zabłąkana ziemiórka... ja jeszcze nawet się nie wzięłam za wysiewanie, no ale luty przed nami
zoja 12:49, 31 sty 2018

Monia81 napisał(a)
To może faktycznie nie będzie tak źle i może trafiła się tylko jedna zabłąkana ziemiórka... ja jeszcze nawet się nie wzięłam za wysiewanie, no ale luty przed nami

tak oby nie było jak w zeszłym roku - trzeba wierzyć
tak luty a potem marzec i będzie szał
zoja 19:18, 31 sty 2018

Na lepach przez dzien zlapaly sie 3 muszki...
agnieszka_m 20:19, 31 sty 2018

zoja napisał(a)
Na lepach przez dzien zlapaly sie 3 muszki...

Kupiłam lepy rozstawiłam i w 3 doniczkach i już chyba z 5 się złapało
zoja 11:24, 01 lut 2018

agnieszka_m napisał(a)

Kupiłam lepy rozstawiłam i w 3 doniczkach i już chyba z 5 się złapało

u mnie wieczorem złapała się kolejna - w sumie też 5 muszek, rano nic nowego nie było