Irenko, takie zakupy to ja rozumiem. Tylko ja się tak zastanawiam, jakim cudem jeszcze znajdujesz miejsce na nowe rośliny. Ja koniecznie muszę zaopatrzyć się w dobrą sadzarkę do cebul bo kopanie szpadlem, choćby tylko saperką zawsze grozi katastrofą. I masz całkowitą rację, teraz najlepiej widać gdzie sadzić.
Sadzenie i przesadzanie u mnie po niedzieli, ale Ty z taką porcja dobroci, musisz się dobrze nałazić, żeby to wszystko wyeksponować! Hiacynciki w bardzo dobrej cenie i super będą na rabacie wyglądać. Pozdrawiam!
Przesadzania nie zaczęłam jeszcze no trzeba się nałazić, była męża siostra i tak ze mną łaziła, umordowana była strasznie, a niby spacery uskutecznia, jednak nasze zahartowanie w ogrodzie inne
Jestem bardzo zadowolona z zakupów, a mężuś się śmieje ze mnie, że cieszę się z kolejnej roboty buź
Powstanie taki tajemniczy, romantyczny zakątek. Uwielbiam wszystko co stare i ten mur bardzo mi się podoba. Biła pergola rozjaśni ten fragment, będzie pięknie.
A czy tu może powstanie pergola z wisząca ławeczką, którą miałaś Irenko od mnie zgapić?
Fajne zakupy. Musze chyba dzisiaj na podobne się wybrać. Ja też się zastanawiam czy nie kupić cebulowych teraz w promocjach, bo nie ukrywam łatwiej jest je teraz sadzić niż na jesień w gąszczu bylinowym.
Anitko dzięki
Zgapię, będzie na tarasie domku letniego
Czyli zgadzasz się ze mną, co do sadzenia cebulowych dziś zerknę, może nie wykupili wszystkiego, bo takich ogrodników w moim typie nie ma u mnie na wsi
tu na tarasie