wywalam trawy pampasowe, nie spisują się, dam na ich miejsce miskant Variegatus
całe szczęście trzcinnik pośredni prawie, jak pampasowa i na dodatek super się rozsiewa, miałam dzielić wielkie kępy, a okazało się, że pełno siewek, pogrupowałam i mam nowe sadzonki, nawet je widać
bardzo polecam tę trawkę
Renatko witaj w moim ogrodzie
Fajnie, że moje wywody i spostrzeżenia się przydają
U mnie w ogrodzie światło ciekawie się układa, bo różne struktury i wysokości
Szafirki przycinam do ziemi, nie cierpię ich po przekwitnięciu, potem ładne odrastają, wiosną powtarzam zabieg, rosną wspaniale, czyli im to nie szkodzi.
Zaczynają czosnki Krzysztofa, tez mnie liście drażnią, włażą na inne rośliny, też więc wycinam, co za rok, zobaczymy, bo pierwszy sezon u mnie.
psy połamały ostróżki zrobiła mi się dziura na rabacie, dumam...odrośnie czy coś trzeba kombinować..
ładnie i kolorowo ...jednak w ogrodzie azalie i rh o tej porze roku daja czadu ogród robi sie taki żywy i swieży ...bo kolorki ogniste przyciągaja wzrok
Zbysiu, na starcie zrobione z instrukcją Bogdzi, potem stale podlewanie, wiosną nawóz, powinnam już dać znowu i opryski dolistne, ale w tym roku tylko raz nawóz był.
Gdyby nie psiaki, to dopiero byłyby mega, ale nie narzekam
Te na głównej rodkowej rabacie mają 6 lat, pod murem 5, z tyłu imprezowni chyba 4. Wyrosły ogromne, nie spodziewałam się tego w tak krótkim czasie. Dziś wiem, jakie odmiany bym wybrała a jakie nie, wole te szybciej rosnące.
Mam 4 sztuki Homebusch, pięknie pachnie, kwiat jak u piwonii, kolor cudny. Po przekwitnięciu tnę azalie aby się rozkrzewiały, wtedy od dołu wypuszczają mnóstwo nowych gałązek, no i nawóz, dam po przekwitnięciu
Też nie spisz??
Dzięki Justyś
Szkoda, że tak całe lato nie kwitną
na żywo większe wrażenie, bo widzisz je, jak okiem sięgniesz, a na fotkach tylko wycinki, kawałki.
Hakone mi znowu tak bujnęły, że wykopuje i w nowe miejsce, zamiast Amazon Mist, ujednolicam powoli