Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Balea 15:03, 09 sty 2019

Milka napisał(a)

Powiem, że to jak długo są, zależy od nasłonecznienia, one lubią słońce i do cięcia, jeśli co jakiś czas skracasz w celu zagęszczenia, non stop te listki wypuszcza. U mnie o dziwo teraz w styczniu nawet są, ale zima u mnie żadna, buro, leje, zawieje, coś mini śniegiem sypnie i leje.
Tych na pniu nie mam, za wcześnie ścięłam, przyszedł mróz i je załatwił i tez jakiś szkodnik zaatakował. Dlatego jeśli zdecydujesz się na te na pniu, lepiej je do gruntu sadź, a na zimę najwyżej górę okryjesz.
Wrócę jeszcze do tych na pniu lub raczej sama je sobie wyhoduję.
Serdecznie dziękuję za życzenia i też je odwzajemniam, niech się darzy Tobie w 2019

a tu foto z dziś.... 6.01.2019, głogownik Red Robin

Dziekuje bardzo za nowe zdjecia.
Szkoda, ze te na pniu nie przezyly.

Moje beda w gruncie trzymane i w polsloncu.

A zapytam jeszcze tak. Jak bys miala wybrac miedzy red robinem a laurowisnia, to co bys wziela?
Jakos nie moge sie zdecydowac, bo laurowisnie caucasica juz mam i chcialabym cos innego, ale nie jestem pewna, czy red robin, w sesonie kiedy nie ma czerwonych lisci, jest tak samo ladny jak laurowisnia.

gogo 22:32, 09 sty 2019

Irenko
Obejrzałam wizytówkę, trochę stron z przodu, w środku i na końcu i mogę powiedzieć tylko jedno: masz wspaniały ogród.
Jest pełen klimatycznych zakątków/ czerwony i niebieski /, przysiadłam na ławeczkach
i patrzyłam na rośliny.
Spodobało mi się " poletko " bukszpanów, z rosnącymi tam tulipanami / ukryte po przekwitnięciu /
I posadzone w trawach lilie / też problem z " badylami " /.
Nie mam rododendronów / mało miejsca cienistego /, ale na te z oczkami to bym się skusiła.
Masz tamaryszek, moje marzenie, najlepiej taki duży
Chętnie zaadoptuję kamienne łuki z pnączami.
A, w ogóle, co Ty dajesz jeść roślinom, że są ogromne /werbena, dzielżany, trawy itd. /.
Gratulacje dla eMa, za wyczyny kaskaderskie, bo zastanawiałam się, kto podcina tak wysoko drzewa.
Pozdrawiam
Milka 18:43, 10 sty 2019

Grażynko, no to się pomęczyłaś
Dobrze, że przed nami nowy sezon, to coś na bieżąco będzie u mnie
Rośliny mają tylko dobrą ziemię, no i wodę, poza kwasolubami, nic nie dostaje nawozu
Stale mąż robił, ale ostatnio to już ekipa była, bo wysokość zawrotna. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
Milka 18:45, 10 sty 2019

Balea napisał(a)

Dziekuje bardzo za nowe zdjecia.
Szkoda, ze te na pniu nie przezyly.

Moje beda w gruncie trzymane i w polsloncu.

A zapytam jeszcze tak. Jak bys miala wybrac miedzy red robinem a laurowisnia, to co bys wziela?
Jakos nie moge sie zdecydowac, bo laurowisnie caucasica juz mam i chcialabym cos innego, ale nie jestem pewna, czy red robin, w sesonie kiedy nie ma czerwonych lisci, jest tak samo ladny jak laurowisnia.

No szkoda, mniej doświadczenia z nimi miałam.
W gruncie...to super.
On jest tak samo ładny, a w sezonie jak ciągle coś tam zetniesz, to te liście ma stale malinowe. Kup dla odmiany coś innego, skoro masz już laurowiśnie
Milka 18:45, 10 sty 2019

BasiaLT napisał(a)

Bardzo dziękuję

Proszę uprzejmie
Milka 18:47, 10 sty 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Odwiedziłam Cię tu dzisiaj, w sumie to przyszłam po Twoim wpisie. Cofałam i cofałam, czytałam, oglądałam o cały miesiąc wstecz...
Wzruszyły mnie Twoje wpisy, jakoś tak refleksyjnie, trochę smutnawo to odczytałam, trochę refleksyjnie- bo wspomniałaś, że niektórzy odeszli z forum... a człowiek się przyzwyczaja i potem tęskno.

Ciekawa jestem jacy obcy przychodzą przez płot, czy to ktoś czy zwierzęta...?

Nie mogłam doczytać o programie, zdradź mi proszę gdzie się pojawisz? kiedy miałaś ekipę u siebie?

To prawda, przyzwyczajamy się, ale my się zmieniamy i forum też, jedni odeszli, nowi przyszli, ruch się zaraz zacznie, ale nie mniej, jakoś inaczej jest...
Ludzie-obcy, nieproszeni goście...i potem kłopot.
Milka 18:48, 10 sty 2019

Renii napisał(a)

Na pewno będzie Ci do twarzy. Ciekawie się zapowiada

Kwiatka już raz sobie przypięłam lub 2, poczułam się, jak w Hiszpanii
Milka 18:49, 10 sty 2019

Renii napisał(a)

Wygląda jak pietruszka. Nie znam tej rośliny...jeszcze

W sezonie ma ciemnobordowe liście, śliczna, ale że teraz już ruszyła, to mnie zaskoczyła- ta trybula leśna, a zielona maruna też pełne zaskoczenie.
Milka 18:50, 10 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)

Ale się uśmiałam, plany jak moje, nawet pomyślałam przez chwilę, że na swoim wątku jestem

No popatrz, jakie zbieżne, ciekawa jest, co się uda zrobić, bo stale coś mi z planów nie wypala
Milka 19:37, 10 sty 2019

Alicja169 napisał(a)
Zimowy przegląd wiosennego ogrodu to rzecz niespotykana ale masz super klimat, Irenko Jak jest tak ciepło to aż chce się wychodzić do ogrodu i robić fotki.
U mnie śnieg skrzypi, -10 C w nocy, w dzień -5 C, i jak tu żyć proszę Pani?
Laurowiśnia u mnie przemarza, ale odbija jak postrącam zmarznięte liście.
Gdzie ta wiosna, no gdzie??
Odpowiadam: idz do Irenki, tam jest wiosna

Alu, ale potem u was nagle ta wiosna wybucha, nadrabia, tyle tylko że ja wcześniej i dłużej cieszę się dobrą aurą. No i co najważniejsze, jakie wielkie oszczędności na ogrzewaniu
Dziś i ja mam śnieg, ale ma być +5, to spłynie. Serdeczności posyłam