Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

mira 22:02, 12 sty 2019

Nie doczytałam o hipeastrum - liczyłam na powtórne kwitnienie.

Irenko powojniki masz odlotowe no ale i masz dla nich ekspozycję na murkach co ważne.

pozdrawiam
sylwia_slomc... 09:55, 13 sty 2019

Cudne łuki w clematisach
Nikita 09:16, 14 sty 2019

Irenko, pozdrawiam styczniowo...choć u ciebie widzę, że z tą zimą coś nie teges...prawdziwa wiosna się zaczyna.
Chyba też muszę do mojego "szmaragdowego" skoczyć zimowy przegląd zrobić. Wczorajszy deszcz wszystko zmył, więc może i troszeczkę wiosny zobaczę.

Buziaki przesyłam
Agania 14:32, 14 sty 2019

Irenko...wspomnienia czytam ze wzruszeniem...tak kiedy to było..ta młodość, zapał i siła do tworzenia ogrodu...niech ten rok będzie uroczy
i spokojniejszy a w spotkania bogatszy tego Wam życzę

Uwielbiam patrzeć na Twoje psiaki słodkie łobuziaki

Ogród bogaty w trawy...ja nie mogę u nas zdobyć Elaty...marzą mi się takie łany jak u Ciebie

Podziwiam głogowniki, laurowiśnie i clematisy, a ogród poprószony w śniegu uroczo wygląda. U nas do soboty była piękna zima, w niedzielę już deszcz,a dzisiaj rano deszcz, teraz zamiecie śnieżne, a ja tak jak Ty za wiosną już tesknię

Ściskam i pozdrawiam
Milka 12:45, 17 sty 2019

Aganiu, dziękuję za tyle ciepłych słów, bardzo...
Rok zaczął się smutno, pochowaliśmy męża kuzynki, człowieka żyjącego bardzo higienicznie, zdrowo...i siedzę we wspomnieniach znowu i dumam, jak ta śmierć już koło naszych roczników się kręci. I złapałam jakiegoś wirusa, jak byłam na badaniach, na pogrzebie się doprawiłam i ciut zdycham
Psiaki to taka bezwarunkowa miłość, a tak jej mało w tym naszym świecie, więc póki jestem, zawsze 3 będą u mnie Są warunki, więc jak zawsze jakaś bida czeka, przygarniam.
Plany na ten rok mam, jak mąż listę zobaczył, to aż się przeraził, ale warto mieć plan, aby potem sobie wykreślać, co już zrobione
Jeśli chcesz, wiosną kupię Tobie Elaty i wyślę, napisz na pw.
Pogoda strasznie zmienna, mnie wykańczają te wiatry, więc podziwiam kondycję roślin, patrzymy na ich piękno, ale warte uwagi jest ich siła, moc.
Ślę buziaki i dzięki za odwiedziny

ciut zaległych fot, 8/2018, susza totalna, walka o rośliny i coś jednak cieszyło, warto było
ten rok obfity w deszcze, cały grudzień i styczeń..jaki sezon nas czeka, totalna zagadka, zwłaszcza dla mnie

Milka 12:55, 17 sty 2019

Nikita napisał(a)
Irenko, pozdrawiam styczniowo...choć u ciebie widzę, że z tą zimą coś nie teges...prawdziwa wiosna się zaczyna.
Chyba też muszę do mojego "szmaragdowego" skoczyć zimowy przegląd zrobić. Wczorajszy deszcz wszystko zmył, więc może i troszeczkę wiosny zobaczę.

Buziaki przesyłam

Madziu, wielkie dzięki za odwiedziny podziwiam Twoją twórczość i energię
Zima jakaś dziwna, właściwie stale deszcz, może i dobrze, ale za dużo wieje cięgiem, dobrze, że podkrzesałam drzewa, oj dużo mniej pracy wiosną Buziaki posyłam, niech Ci się darzy w w 2019

pnie i Elaty, róże i trawy, jakoś monotematycznie
trawnik tak zryty przez psiaki, nakopane dziur, że wiosną będzie to priorytet. żeby choć na chwilę było lepiej, bo wiem, że one nie spoczną i znowu będą ryć...co szukają w tej ziemi, nie wiem

hanka_andrus 13:04, 17 sty 2019

Irenko, poczytałam powyższe i dołączam się do klubu mocno nawodnionych. U mnie codziennie pada. Rozumiem Twoje niezadowolenie. Chciałoby się słoneczka, a tu póki co nie ma.
Ale za to zdjęcia [pokazujesz piękne, i to cieszy.
Buziaczki dla Was.
Basilikum 13:17, 17 sty 2019

U nas przestalo padac i juz drugi dzien slonko i nawet temperatury bardziej wiosenne niz zimowe ale prognozymowia, ze od juztra znow zimniej.

Troche sie osuszylo moje bajoroi nawet cos kwitnacego w ogrodzie mam chwala ciemiernikom

Dobrze ze plany macie, bo bez planow zycie nudne a jak za duzo to sie wykresli i przeniesie na kolejny sezon albo wymysli cos lepszego
Milka 13:22, 17 sty 2019

Haniu dzięki za wsparcie jak patrzę na prognozy, mamy bardzo podobnie, słońca cały czas brak, ale najgorsze te wiatry, non stop, wczoraj mało łba mi nie urwałoi ciśnienie świruje.
Zdjęcia wspominki,myślę, że teraz warto pokazać

Milka 13:29, 17 sty 2019

Basilikum napisał(a)
U nas przestalo padac i juz drugi dzien slonko i nawet temperatury bardziej wiosenne niz zimowe ale prognozymowia, ze od juztra znow zimniej.

Troche sie osuszylo moje bajoroi nawet cos kwitnacego w ogrodzie mam chwala ciemiernikom

Dobrze ze plany macie, bo bez planow zycie nudne a jak za duzo to sie wykresli i przeniesie na kolejny sezon albo wymysli cos lepszego

Masz rację z planami
Warto mieć, to nadaje sens działaniom
Tak mi smutno,muszę się pozbierać.

A ja wczoraj widziałam klucze gęsi, to zwiastun wiosny na bank, ciemierniki też chyba o tym mówią, buziaki Iza. Myśl, że gdzieś tam jesteś i o mnie pamiętasz, daje mi siłę