Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

15:50, 20 sty 2019
To jest nas więcej przebierających nóżkami, ale ja jeszcze nie sprzątam w ogrodzie czekam na ciepełko
sylwia_slomc... 15:58, 20 sty 2019

Milka napisał(a)
a teraz ciut września 2018
dziś u mnie pięknie, słonecznie, -5 i mnóstwo słońca, piękna szadź mrozowa na roślinach, ale jakoś nie chce mi się z ciepełka wyleźć

Czyli dobrze pamiętałam, że to Ty masz tą magnolię
Mam pytanie bo widze, że masz podagrycznik variegata czy on tak samo ekspansywny jak ten zwykły???
Posadziłam w tamtym roku w lasku jako runo, ciekawe czy przeżyje, na rabatę nie miałam odwagi go dać
ElzbietaFranka 17:27, 20 sty 2019

Milka napisał(a)

Też je bardzo mile wspominam, wszystko nam dopisało
Na ten rok sporo mam planów, w tym wyjazdowych, zobaczymy, jak się to ułoży, ale dzięki za zaproszenie

Ja tam niczego nie planuje oprócz wyjazdu nad morze bo musze zaklepac pobyt. Człowiek planuje najwyższy krzyżuje. Najlepiej wyjechałabym gdzieś z dnia na dzień.

Miluś dawno nie byłam skacze teraz po wątkach i zawitałam do ciebie aby oczy nacieszyć. Piękna ta Dalia już zamówiłam w necie w marcu wysyłają. Powiedz mi mądra kobieto czy ty wyciągasz ja jesienią na zimę, czy każdego roku ja wiosna wysiewasz bo i tak można. Czy ona u ciebie rośnie w słońcu. Bo muszę ją gdzieś posadzić.
Czy się dobrze krzewią bo zamówiłam 6 szt.
Zamówiłam jeszcze inne kolorki.

Miałam 3 lata temu dużo dalii ale cholernice wyrosły połamały się i zrezygnowałam z nich. Napalilam się na niższe ta na focie nie rośnie tak wysoko.

Zamówiłam też nasiona dalii kołnierzykówatych chyba tak sie nazywaja będę siała i pikowala i po ten sądziła.

Miluś pozdrawiam serdecznie
kasiek 17:42, 20 sty 2019

Milka napisał(a)

Strasznie to ładne, jestem na etapie niebieskości, te okiennice mnie bardzo kręcą
Monia81 18:00, 20 sty 2019

Milka napisał(a)

Tych magnolii nasadziłam dużo, wiele z nich tnę regularnie. Ostatnio Gienia była mocno cięta, nie chcę aby na boki szła, tylko w górę.
Oczywiście chętnie wyślę Tobie patyczki, napisz na PW adres, opiszę każdą odmianę, żebyś sobie nie pomyliła.
Jak dojdą, to końcówki pomocz w wodzie, ukorzeniacz i do ziemi. Lepiej w półcieniu i regularnie sprawdzaj wilgoć. Ja osobiście to nawet z ukorzeniacza nie korzystam i patyki wtykam wprost do ziemi, ale możesz część dać do donic, a część do ziemi, warunki podobne w obu przypadkach.
Hakone na starcie, czyli tak 1 i 2 rok muszą miec dość wilgotno, a jak już się zadomowią, to i w suszy sobie radzą

Irenko już piszę pw wielkie buziaki
anabuko1 18:18, 20 sty 2019

Milka napisał(a)

Przepiękne te wszystkie trawy
Moim marzeniem jest mieć takie.
Rudbekie też śliczne .moje ciemne padły.
Basilikum 18:52, 20 sty 2019

Irenko ale dawka energii z Twojego ogrodu bije
a tych podrozowych planach nie masz Bawarii
ElzbietaFranka 19:34, 20 sty 2019

Milka napisał(a)
Agnieszka, wielu z nas miało dłuższą nieobecność, miło Cię widzieć
Już po zimie, dziś rano spłynęło, pewnie aż do wiosny tak będzie.
Lubię wisterię, ale ją naprawdę trzeba kontrolować, dużo z nią pracy.

jeszcze uwieczniona zima, to samo zdjęcia teraz i z maja
powojnik montana i letni i jeszcze jesienny

Czy ja dobrze rozumie na tych drewnianych rusztowaniach/łukach rosnie powojnik montana kwitnacy wiosna i powojnik kwitnacy na bialo letni - a jak sie nazywa ten letni.
Rownie piekny jak montana Milus.
gosika67 23:49, 20 sty 2019

Powojniki niezłe okazy, zachwycam się też hortensjami, zresztą wszystko mi się podoba.
kasiek 18:25, 21 sty 2019

Nie no, gdybyś miała ogrodu nie pokazywać to ja zgłaszam jawny sprzeciw! Te fotki u góry łapią za serce! Prosze o więcej