Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:49, 02 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie w zimowej odsłonie, urokliwie bardzo, super wygląda z tymi podgolonymi drzewami teraz jeszcze ładniej niż w sezonie. Szkielet zimozielony masz świetny
Niebieskie i czerwone okienka jeszcze przez biel podkreślone super

Panowie stwierdzili, że zamiast sosen, mam palmy przez to podgolenie, coś w tym jest
Tak, teraz sama widzę, jak dużo zimozielonych roślin mam.
Sylwia, kupiłam materiał, ale w odcieniu lila róż i fiolet, Twój czerwony też był. Piękny gatunek, teraz rzadki, bo to żakard. Teraz szukam gąbek, będę szyć nowe poduchy na fotele, skoro psy wszystkie zniszczyły
Milka 11:55, 02 lut 2019

Mala_Mi napisał(a)
Cały styczeń obejrzałam, białą zima jest ładna I ładnie dla ogrodu w tej bieli. Widać też ile podkrzesałaś drzewa.. Ja powycinałam lub podkrzesałam i też teraz widać ile tego ubyło.
Na podporach jeszcze niedawno były winogrona a już takie obfite powojniki..... co robisz, że tak ci kwitną, po prostu szok. Sa obłędnie piękne.

Ale miłe odwiedziny, ze stoku do mnie
Aniu, musiałam to zrobić, bo wiem ile trudu co tydzień niepotrzebnego było. Pnie są piękne, puszczę po nich bluszcze. A jeśli chodzi o Twój ogród, hym...wiele jeszcze wywalisz lub wytniesz, najpierw obie klamociłyśmy w ciągu 7 lat, teraz obserwacja i zmiany, ale inny kierunek
Co do powojników, nic nie robię, tam na około 60cm piach, służył winogronom, niżej już właściwa ziemia. Tu jest nieustannie słońce, od muru dodatkowe ciepło, sąsiada rośliny dodatkowy ekran cieplny.
I...teraz znowu zagwozdka, bo za bardzo to idzie, i bądź tu mądry ogrodniku

Milka 11:56, 02 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Dziś pachniało wiosną ale tak naprawdę u mnie zima. A Ty masz oznaki wiosny możemy liczyć że w tym roku szybko przyjdzie?

Dziś dopiero pachnie
Mam oznaki, chyba wezmę aparat i sfocę
Milka 11:57, 02 lut 2019

Gardenarium napisał(a)
Czerwone okiennice robią robotę.

Tak Danusiu i niebieskie też. Po wywaleniu winobluszczy, dołem mam cisy, teraz myślę nad nowym, miał być mural, za pracochłonny dla mnie, zatem robię nowe dzieło, kolor limonki przewodni, bo przy okazji zmiana pergoli
Basilikum 12:08, 02 lut 2019

nie napialam, ze tegorusztowania na jezyny nie znalazlam, gdzies musze miec jeszcze nieuporzadowany plik ze zdjeciami na jakiejs karcie hmmm

u nas pada deszcz ...
Milka 12:12, 02 lut 2019

Znajdziesz Izuś, jak nie będziesz szukać
U nas jutro ma lać, w sumie cieszy mnie to, bo po mrozie rodki już listki wyprostowały i jak teraz podleje, to im to na wiosenne kwitnienie posłuży. Jestem na etapie szukania dużej ilości nawozu dla kwasolubów, sporo ich, bo to rodki, azalie, magnolie i hortensje
Milka 13:14, 02 lut 2019

Czym mnie zaskakuje tegoroczny 2- dzień lutego, toż to zima...

wielkie pąki na pnącej hortensji
a zapomniałam, w donicy nawet podgarycznik variegata liście na zewnątrz pokazał, świeżonki

jednoroczna, nazwa umknęła, ale ciągle zielona,coś wypuści, psy ściachają i ona od nowa, kwiaty żółte, chyba nagietek?
a on oznacza kreatywność

a w donicy nadal jednoroczna werbena daje oznaki życia
Milka 13:23, 02 lut 2019

pisałam, że idą piwonie, oto dowód
2.02.2019

liliowce

i żywopłot ligustrowy, w tym sezonie ma liście, ciekawe, jak na długo..

Milka 13:34, 02 lut 2019

wilczomlecz, od Alinki, wątek Ogród u stóp klasztoru
nic nie będę okrywać, jak się pcha, to wie, co robi

floksy
te bordowe kłykcie

hanka_andrus 14:01, 02 lut 2019

Irenko, wg jasnowidza wiosna nadejdzie po 15-tym lutym. I tego się trzymajmy. Oby tylko Św. Walenty nie zrobił większego przekrętu. Gdyby wytrzymałoby wszystko tak jak teraz, byłoby świetnie, a tak jeszcze wiele niespodzianek być może.

Już masz posprzątane w ogrodzie? No no, uwinęłaś się. Pozdrtawiam