Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 14:11, 03 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
Ależ będzie pięknie! A pogoda zwodnicza, zwłaszcza w lutym, trzeba się pilnować.

To prawda Haniu no materiał jest przepiękny, przy okazji 2 inne mi wpadły w oko
hanka_andrus 14:14, 03 lut 2019

Widziałam stronę, fajne materiały. Można wybrać.
Milka 14:14, 03 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, wg jasnowidza wiosna nadejdzie po 15-tym lutym. I tego się trzymajmy. Oby tylko Św. Walenty nie zrobił większego przekrętu. Gdyby wytrzymałoby wszystko tak jak teraz, byłoby świetnie, a tak jeszcze wiele niespodzianek być może.

Już masz posprzątane w ogrodzie? No no, uwinęłaś się. Pozdrtawiam

Brzmi obiecująco. Wczoraj ranne prognozy wieszczyły u mnie mróz do -15, a dziś rano już na plusie wieszczą, jeszcze ten tydzień tylko minusy, ale nocą.
Z pogodą nie zgadniesz nigdy. Haniu, w tym roku nic nie robiłam, to co jesienią tylko, te grubsze sprawy, potem sprzątanie po podgalaniu drzew, no a reszta jak ciepełko będzie. Ziemia zmarznięta poniżej 3cm, wiem, bo psiak wykopał kępę kostrzewy, chciałam ją na nowo wsadzić i nie dało się, taje po wierzchu, buziaki
oliwka 14:17, 03 lut 2019

Irenko niesamowicie wygląda to zdjęcie z miskantami na tle domu - jak nie w naszej strefie geograficznej Ja nie jeżdżę jeszcze na działkę więc nie wiem co się dzieje wokolo. Wczoraj jadąc na narty, widziałam w lesie zielone pączki na krzewach ') na początku byłam zdziwiona ale widzac teraz twoje zdjęcia wiem że to naturalne na dolnym Śląsku.
Będę Sylwia podglądać twój wątek, czekam na cięcie elaty i cisów - ciagle nie pamiętam kiedy to się robi buziaki
Milka 14:17, 03 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
Widziałam stronę, fajne materiały. Można wybrać.

Bardzo nawet mam ochotę powłoczki na poduszki uszyć, mam w sypialni też takie mniejsze. Ostatnio fajne poduchy ze skórzanych ścinków uszyłam do Imprezowni i...niechcący mąż Misię tam przymknął, dosłownie 15 minut, jak się zorientowaliśmy i ta cholera w tym czasie juz róg poduchy poszarpała, naprawię, ale się wkurzyłam. Wszystko trzeba chować i uważać, dlatego nie mogę doczekać się tej furtki, nie będą mogły tam wejść, bo tak to robota głupiego.
Milka 14:28, 03 lut 2019

oliwka napisał(a)
Irenko niesamowicie wygląda to zdjęcie z miskantami na tle domu - jak nie w naszej strefie geograficznej Ja nie jeżdżę jeszcze na działkę więc nie wiem co się dzieje wokolo. Wczoraj jadąc na narty, widziałam w lesie zielone pączki na krzewach ') na początku byłam zdziwiona ale widzac teraz twoje zdjęcia wiem że to naturalne na dolnym Śląsku.
Będę Sylwia podglądać twój wątek, czekam na cięcie elaty i cisów - ciagle nie pamiętam kiedy to się robi buziaki

Kasia, bo chyba a raczej na bank, klimat się zmienia, bo właściwie, co to za zima u nas.
Czyli narty i wiosnę zaliczyłaś
Trawy, tzn molinie i hakonki już za tydzień w niedzielę tnę, fruwają za bardzo, rozplenice i miskanty ciut później. Cisy początek marca buziaki
sylwia_slomc... 15:14, 03 lut 2019

Śliczne kolorki tego materiału, super będą u Ciebie pasowałay
Szkoda, że ja nie umiem szyć
Muszę do krawcowej lecieć żeby mi uszyła narzutę i zasłonki
Milka 16:01, 03 lut 2019

Tez tak myślę, teraz gąbki muszę zakupić i ze 4 poduchy.
Szycie jest proste, o ile maszyna nie psoci
Anitka 16:47, 03 lut 2019

Milka napisał(a)

Chyba u wszystkich w naszym rejonie tak było, a dziś już buro i ponuro, deszcz ze śniegiem, kanapowa pogoda

Mnie to już nie dziwią u Ciebie oznaki wiosny. U mnie jeszcze śnieg leży, ale pogodę mieliśmy dla równowagi dzisiaj ładną. Rozpoczęłam sezon ogrodowy Materiał śliczny, szkoda by wpadł w nieodpowiednie pyszczki W sumie to chyba ciężko jest je upilnować.

Posadziłam na jesień wilczomlecze i też nie wiem co z nimi zrobić. Na razie wyglądają tak jak na jesień. Czyli nie ścinać?

Dominika11 16:53, 03 lut 2019

A gdzie zimowe fotki???
Nie pada u ciebie???