Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 13:43, 08 lut 2019

abiko napisał(a)
Ach ten Twój powojnik.. obłęd..
Dzielenie szyszek to mordęga.. wczoraj próbowałam i o mało nie złamałam sekatora, trzeba czymś innym.

U ciebie go widzę na tej skarpie wysoko, bajecznie by było
No to tak myślałam, czy sekator poradzi, mam w razie co, przygotowaną piłę, nie bójcie się, kciuka nie upiłuję, bo malutka
Milka 13:47, 08 lut 2019

wiunia napisał(a)
Irenko ale Ty masz "pomyślunek" niesamowity! Pokazałaś cudne inspiracje z tych szyszek na dodatek plany szycia ślicznie zapowiadających się poduszek, no podziwiam bardzo! Uwielbiam takie prace ale zanim moje pomysły wdrażam w życie to troche czasu mija .
Teraz jestem na etapie poznania metody odnowienia starych zniszczonych foteli ogrodowych z bambusa, które miały być spalone. Kiedyś u znajomych siedziałam na jednym z tych foteli są bardzo wygodne.Podobno nie warto ich reanimować ale zakochałam się w nich i spróbuję, co mi tam. Poduchy też oczywiście im sprawię
Pozdrawiam serdecznie

Wiunia dzięki
Stale do eMa mówię, wykorzystaj do prac substancję, jaką masz...dla siebie też tę zasadę stosuję.
Skoro te szyszki mnie opanowały, to warto dojść do mistrzostwa w tej dziedziniea na 2500m miejsca mi nie zabraknie, na pewno tylko nie lubię przesady w dekorowaniu ogrodu.
Absolutnie nie wywalaj, wymaluj je farbą kredową, jest kilka dobrych firm i potem albo wetrzyj wosk, sa różne kolory, albo lakier spray i tylko podusie i już ja tez mam z odzysku i już 7 lat służą, uwielbiam je
Milka 13:48, 08 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, czekam na efekty prac około szyszkowych u Ciebie. Ja mam szyszki zamelinowane od kilku lat i różnego kalibru. Pewnie w przypływie szaleństwa coś pokombinuję, a jak wyjdzie w miarę sensownie to się pochwalę, oczywiście.

Poduchy na krzesełka już mi się w drobny rzucik opatrzyły, muszę coś zmienić na coś bardziej rzucającego się w oczy.

Wiosna za oknem już się powoli zbliża, ale nawet pod domem przebiśniegów ani krokusów nie widać, to i w ogrodzie ich nie ma. Tak myślę, i dalej trwam zimowo.
Pozdrawiam, i jak zwykle kibicuję,

Czekaj Hanuś, coś do ciebie dojdzie
Jak kilka lat zamelinowane, to idealnie suche, z tego to można cuda zrobić, np kwiaty cięte do wazonu, będą naturalnie piękne i nie kiczowate
Czyli podusie na energetyczne kolorki, szalej
Milka 13:52, 08 lut 2019

Alicja169 napisał(a)
Ależ pomysłów , Irenko u Ciebie nie ma zastoju zimowego, eksplozja na kilku frontach To wspaniałe, że Ci się chce tyle pracy włożyć w dekorowanie swojego "gniazdka") Swoją inwencją poruszasz nas do działań, chociaż ja raczj w zimowym letargu pozostaję Buziaki

Alu, czego ja mam najwięcej...pomysłów gdybym miała tyle zdrowia, czasu i pieniędzy, to...ale co warte życie bez marzeń, powoli, po kawałku będzie
Na plan drugi, jako wielka zmiana wysunęła się pergola, pewnie jej nie pamiętasz, obecnie paskuda, już rano dopracowaliśmy pomysł, wszystko wyliczone, wymierzone, będzie fantastyczna i 100 lat wytrzyma i sami zrobimy i mimo wielkie inwestycji w 2,5tyz. się zmieścimy
...a jakbyś moją listę zobaczyła...już część pomysłów technicznie ugryzłam, teraz uczę się pracować wiertarką, mam taka damską, niedużą
I póki co, głównie ten domek letni chce tak romantycznie dopracować, krok po kroku, dla siebie, nie na pokaz i na czas buziaki, działaj, jeśli motywuję
Milka 14:04, 08 lut 2019

A tak jeszcze na marginesie, sama robię płyn do płukania, bo na wszystkie nie wiem czemu mam alergie.
200ml ciepłej wody, 2 łyżeczki kwasku cytrynowego, 20 kropli olejku zapachowego, na wsad do prania biorę 2 łyżki stołowe, pachnie i mięciutkie i eko.
Ostatnio zrobiłam na olejku różanym i werbena z cytryną, miodzio.
na zewnątrz słonko, wiosennie, to pewnie stąd już poczynania

I jak załatwiałam dziś różne sprawy, wpadłam na zdobycze i do domku letniego upolowałam za grosze, do wystroju, fajne rzeczy

całość na stole, zaraz do mycia

osłonki, planuję dać tu jakieś rojniki i będą na parapecie

trafiły się 4 dzbanuszki, urocze, każdy inny, ale jakby w jednym klimacie
był super stołek, ale miał małe uszkodzenie i nie wiem czy dałabym radę je usnąć, może jeszcze po niego wrócę, zabytkowy

wiosna idzie, bo psy aktywne i ciągle szczekają, wietrzą płuca

i kolejne i nawet podkowa, chyba ktoś ręcznie robił
a niech będzie na szczęście po umyciu

Milka 14:10, 08 lut 2019

coś w srebrze, taca i puzderko, będzie na zapałki do ogniska
sporo mam rzeczy z Niemiec, był taki okres życia w Niemczech, głównie mam porcelanę, a te mi wpadły w oko, jako użytkowe
taca na dzbanek, różek dzbana widać

na zapałki

dzbanek

i taka ruchoma drewniana figurka, zawsze można ją wykręcać we wszystkie strony, dam wnusi do wymalowania, ciekawe, co wymyśli
Milka 14:25, 08 lut 2019

i 3 buciki, każdy inny, ale w tematyce
cudne są, malutkie
i do tego nowe, na starociach

i trampeczek
słodkie i jak perfekcyjnie wykonane, skóra naturalna, sierść i prawdziwa słoma

Milka 14:31, 08 lut 2019

3 razem
ten błękitny,lekki jak piórko;a co do obrazu szyszkowego, musiałam mieć podstawę, nowe rzeczy w sklepach strasznie drogie, za taki rozmiar 50-x70 około 50-70 zł, tu dałam 10, taniej, jak sklejka i robienie ramy z listw ozdobnych ze styropianu.
Oczyszczę, zamaluję i będę wyklejać szyszkamifarb mam pełno, cała gama kolorów, kredowe, akrylowe, metaliczne, betonowe nawet.

hanka_andrus 14:52, 08 lut 2019

Ale łowy! Jak nie będzie w niedzielę padać, to też wyjdę poszperać.
Mnie te buty by skusiły.

Milka 15:25, 08 lut 2019

Te butki najfajniejsze, no po prostu sztuka w tym buciku, w każdym
Leć Hanuś, ja uwielbiam takie miejsca