Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

BKosimkArt 09:26, 08 lut 2019

Irenko a powojnik niesamowity!!!
abiko 09:34, 08 lut 2019

Ach ten Twój powojnik.. obłęd..
Dzielenie szyszek to mordęga.. wczoraj próbowałam i o mało nie złamałam sekatora, trzeba czymś innym.
wiunia 10:58, 08 lut 2019

Irenko ale Ty masz "pomyślunek" niesamowity! Pokazałaś cudne inspiracje z tych szyszek na dodatek plany szycia ślicznie zapowiadających się poduszek, no podziwiam bardzo! Uwielbiam takie prace ale zanim moje pomysły wdrażam w życie to troche czasu mija .
Teraz jestem na etapie poznania metody odnowienia starych zniszczonych foteli ogrodowych z bambusa, które miały być spalone. Kiedyś u znajomych siedziałam na jednym z tych foteli są bardzo wygodne.Podobno nie warto ich reanimować ale zakochałam się w nich i spróbuję, co mi tam. Poduchy też oczywiście im sprawię
Pozdrawiam serdecznie
hanka_andrus 11:54, 08 lut 2019

Irenko, czekam na efekty prac około szyszkowych u Ciebie. Ja mam szyszki zamelinowane od kilku lat i różnego kalibru. Pewnie w przypływie szaleństwa coś pokombinuję, a jak wyjdzie w miarę sensownie to się pochwalę, oczywiście.

Poduchy na krzesełka już mi się w drobny rzucik opatrzyły, muszę coś zmienić na coś bardziej rzucającego się w oczy.

Wiosna za oknem już się powoli zbliża, ale nawet pod domem przebiśniegów ani krokusów nie widać, to i w ogrodzie ich nie ma. Tak myślę, i dalej trwam zimowo.
Pozdrawiam, i jak zwykle kibicuję,

Alicja169 12:30, 08 lut 2019

Ależ pomysłów , Irenko u Ciebie nie ma zastoju zimowego, eksplozja na kilku frontach To wspaniałe, że Ci się chce tyle pracy włożyć w dekorowanie swojego "gniazdka") Swoją inwencją poruszasz nas do działań, chociaż ja raczj w zimowym letargu pozostaję Buziaki
Milka 13:36, 08 lut 2019

Anda napisał(a)
Cudowny ten powojnik Rzeczywiście jak ośnieżona zieleń

Powiem Ewo, że miałam nosa i dobry pomysł, bo tu są 4 powojniki i łuk kwitnie od początku maja aż do listopada
Milka 13:38, 08 lut 2019

dana1s napisał(a)
Ircou chodze po forum w poszukiwaniu wiosny, a znalazłam cudne inspiracje szyszkowe, nawet by mi do głowy nie przyszło że można coś tak pięknego z nich wyczarować. Rewelacja! Czekam na Twoje rękodzieło
Miłego piąteczku!!

Też przed chwilą po powrocie obleciałam ogród, nadal zmrożony śnieg, acz topnieje, pączki na sprinterach jakieś są, ciemierniki kwiaty w śniegu, ale za to kupiłam w L. nowy i dałam na stoliku, widzę go z okna kuchni, rankiem
Ciut trzeba poczekać, bo stale jestem rozbiegana, a tu trzeba tyłek posadzić i cierpliwie robić
Milka 13:39, 08 lut 2019

Urszulla napisał(a)

Też się boję, bo jakoś zdrowotnie kiepsko.

Na bojaźni się skończy, bo jak słonko przygrzeje, minie wszystko u mnie zdrowie to na bombie, ale ja się na tym nie skupiam, nie mam na to czasu
Milka 13:42, 08 lut 2019

BKosimkArt napisał(a)

Pomyślę nad tym... choć na razie mam w planach z męża pomocą zrobić coś na kształt wiktoriańskiej szklarenki na kwiatki
marzy mi się taka ale nigdzie nie mogę znaleźć w przystępnej cenie...

Widziałąm takie szklarenki, za drogie, powiem Tobie, że jak przemyślicie temat, poszukacie inspiracji na Pinterest, sami tanio i jeszcze lepiej zrobicie. Ja niestety wyszukuję dużo rzeczy, sama chcę zrobić, głowę mam całą w pomysłach, rozrysowane, zaplanowane, wyliczone, odpalać będę, jak zgromadzę wszystkie materiały, nie lubię przerywać, jak coś już zacznę. A że finansowo nie mam teraz lekko, muszę wykorzystać, co mam, czyli kreatywność na maksa i jestem pewna, że wyjdzie doskonale i niepowtarzalnie
Życzę powodzenia Basiu
Milka 13:42, 08 lut 2019

BKosimkArt napisał(a)
Irenko a powojnik niesamowity!!!

Sadź, bardzo polecam plus odmiana letnia Summer Snow, różnią się tylko ilością płatków i terminem kwitnienia