Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:07, 10 lut 2019

gogo napisał(a)
Irenko, ale fajne inspiracje szyszkowe.
Czekam na Twoje dzieła, rób i chwal się
Wiem jakie twarde są szyszki sosnowe, chciałam ściąć każdą o połowę, bo takie chciałam przykleić do stożka styropianowego.
Nie dałam rady i szyszki wisiały całe na choince

No właśnie chyba największy problem będzie z cięciem. Ja spróbuję nożycami do blachy, są wąskie i ostre
Milka 06:08, 10 lut 2019

zbigniew_gazda napisał(a)
Nie no ten bucik z wystającą słomą jest obłędny. Masz farta Irenko.

Mnie ten ze słomą, też urzekł, tam tyle klamotów, trzeba długo łazić aby coś sensownego trafić
Milka 06:17, 10 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Utknęłam na Twoich inspiracjach, szczególnie te deseczkowe z doniczkami w różnych odsłonach mi się podobają.. I ten niebieski bucik

Cieszę się, bo może też coś na deseczkach zrobisz. Niebieski bucik, to taka cieniutka porcelana.
Milka 06:18, 10 lut 2019

mira napisał(a)

trafiły się 4 dzbanuszki, urocze, każdy inny, ale jakby w jednym klimacie
był super stołek, ale miał małe uszkodzenie i nie wiem czy dałabym radę je usnąć, może jeszcze po niego wrócę, zabytkowy

oczywiście wracaj jak nie Ty to kto da radę - cenę negocjuj ostro

superowe zakupy poczyniłaś - uwielbiam takie

Mira, był tam facet też na zakupach, kupił wielką stylową komodę do odnowy i zabrał też taboret, za długo dumałam..czasami coś fajnego się trafi, ale trzeba szperać, jeszcze na targi pod Iglicę, tzn Halę Stulecia muszę się wybrać
Milka 06:35, 10 lut 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Miluś nie wolno się zamartwiać dużo wiesz, że to nerwy a nerwy ściągają choroby. Lepiej być obojętnym lub śmiać się od ucha do ucha.

Prawie całe lato ciebie nie było teraz nam dajesz piękny pokaż. Lato byli piękne tylko trochę za mało deszczu więc rośliny to bardzo odczuły. U ciebie jednak wszystko takie nasycone barwa, widać że latałas z konewkami lub nawodnienie chodziło na okrągło.
Przyznam szczerze, że tak jak w zeszłym roku tak nigdy tyle nie podlewałam, aż się bałam, że moje źródełko (studnia) się zbuntuje i przestanie woda leciec. Pompa mi się popsuła w głębinowej panowie zapewnili mi, że mam bardzo wysoki poziom wody duże ciśnienie 1 m od ddna studzienki. Więc kamień z serca i dalej chuzia mogę podlewać.

Ogród masz piękny. Nie mogę tylko zaskoczyć raz widzę okiennice niebieskie drugi raz czerwone. Jak to się ma to są dwa budynki czy jeden tylko z jednej strony niebieskie z drugiej czerwone. Wierz mi, że patrzyłam i obracałam w każdą stronę tabletem.

Nie pisze ale jak się rozpędza to.,...

Pozdrawiam Milus

Ela, no zamartwianie nikomu nie służy, ale czasami nie zapanuje się nad tym, samo życie.
Było podlewanie, aby ratować, susza okrutna, a teraz mam roztopy, woda stoi, bo ziemia jeszcze nie wchłania.

Czerwone okiennice są na domku letnim, on stoi w tylnej części ogrodu, w lasku, do niego właśnie zbieram różne klamoty i tam na taras szyję nowe poduchy

a niebieskie okiennice , czyli lusterkowe okienka, są na bocznej ścianie garażu, w pobliżu domu, kawałek jest od domu do domku letniego.

i tu niebieskie

ściskam Elu
Milka 06:36, 10 lut 2019

gosika67 napisał(a)
Butki świetne, dzbanki też ostatnio przytargałam.Jeden nawet taki sam jak u Ciebie, pozdrawiam.

Gosiu, ogrodniczki, to takie klamociary, stale coś nowego przytaszczymy
Milka 06:46, 10 lut 2019

Wczoraj na chwilę byłam w ogrodzie, aby posprzątać po psach i ku mojemu zdziwieniu, mam wiosnę i zimę.
taki widok w oko wpadł

róża jak w sezonie i zaraz zakwitnie?

zakupiony ciemiernik, cieszy na stole na patio

Milka 07:16, 10 lut 2019

cieszy mnie ogromnie, że jaśmin gwiazdkowy przeżył kolejną zimę, już 2 za nim

Milka 07:27, 10 lut 2019

stipa obecnie tak

miłej niedzieli, ja spędzę ze znajomymi, już się cieszę
Muszelka 07:34, 10 lut 2019

Milka napisał(a)

Mirko! Ale fantastyczny motyl! Przepiękna ozdoba! Mogłabyś zdradzić, gdzie można taki kupić, lub jak go wykonać?

Ogród masz śliczny

Pozdrawiam serdecznie!