Dorotka, jaki avatarek
Wg mnie wszystkie są piękne, ale białe bardziej widoczne. Najmocniej jednak pachnie gwiaździsta. Black Tulip też pachnie.
Oj brzydactwa też u mnie pod dostatkiem, uwierz mi, ale na zdjęciu ginie
hortensja pnąca lada dzień zakwitnie
nawet jakieś żonkile zaczęły kwitnąć i tulipki- niedobitki
Daria bardzo dziękuję
Jutro będę w pracy, to was wszystkich poodwiedzam, co tam w trawie piszczy, bo zaraz znowu lecę, cały dzień rozbiegany.
Magnolie nie lubią głębokiego sadzenia i grzebania w korzeniach, 2 razy do roku nawozimy, ale nie świeżo sadzone, ja swoje tnę, co mi przeszkadza, choć nie zalecają. Trzeba też im zakwasić ziemię. I tyle, sadzić w miejscach zacisznych z roślinami o podobnych wymaganiach, np z azaliami japońskimi, udany duet
a w międzyczasie maluję też moje kwiaty szyszkowe, prawie finisz i będę wyklejać
szycie jeszcze czeka
Żałuję, że część jeszcze młoda, bo wielkie robią wrażenie, mam kilka starszych egzemplarzy i młode.
Black Tulip, kolumnowa, dziś bym dała ze 3, jak coś mi wypadnie, to dosadzę. Kwiat ogromny, jak wielki puchar.
Reniu, 10 maj, chyba ciut za wcześnie, ale kto wie, bo jeśli pogoda się utrzyma, to mogą już kwitnąć. Ale tydzień później byłoby lepiej.
Jak masz miejsce, sadz od razu 3 sztuki i po kłopocie z wyborem
hakonki ogromne już
a carex Elata aurea już kwitnie
fajne te czarne pałeczki
Gosiu sadź
w niebieskim na bogato się robi
stipy po cięciu szaleją
na pergoli już czysta robota teraz leci
białe kolumny jarzą z czasem nabiorą patyny
fajny widok teraz z niej będzie, na wszystkie strony
Też lubię ten czas, ale z pracami się nie wyrabiam.
I miałam czarną serię awarii niemal wszystkiego...
Taki mocny kolor ma tez Gienie, ale inny odcień.. Czekam na Marie Rose, ta jest najpiękniejsza. Szykują się Yellow River i Satisfacion, a potem znowu kolejne.