Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

basia3012 21:35, 22 mar 2021

Milka napisał(a)

Ten pierwszy program, to relacja Tomka i zdjęcia, nie ma blokad. Nagranie też nie, bo w necie, może masz jakieś ustawienia na kompie.

Relację Tomka to ja obejrzałam i poczytałam. Ale nagrania nie mogłam bo na moim komputerze jest zainstalowana jakaś blokada reklam. I czasem mam problem z odtworzeniem różnych programów.

Irenko, a chciałabym zapytać się Ciebie o orliki ogrodowe. Czy znasz te roślinki, masz może je u siebie?
Milka 06:49, 23 mar 2021

Roocika napisał(a)
Jeszcze nie obejrzałam ale może dziś się uda w przerwie na kawę
Edit.
Milka, czy można teraz przesadzić krokusy?

Ja akurat ostatnie 2 dni przesadzałam i maja się dobrze, Dosadziłam też 3 kupne kępki. Chciałam i czosnki przesadzic, zarosły je cisy i niestety cebula została, a górę urwałam
Milka 06:50, 23 mar 2021

kasiek napisał(a)
Łuki ja też podziwiam ,cudne wyszły, i ta ławka niebieska wśród traw - wspaniałe miejsce

Kasiu dzięki
Teraz dochodzę do wniosku, że mam tam za dużo, powinnam bluszcz wywalić, ale zimą akurat on daje fajny akcent.
Milka 07:15, 23 mar 2021

basia3012 napisał(a)

Relację Tomka to ja obejrzałam i poczytałam. Ale nagrania nie mogłam bo na moim komputerze jest zainstalowana jakaś blokada reklam. I czasem mam problem z odtworzeniem różnych programów.

Irenko, a chciałabym zapytać się Ciebie o orliki ogrodowe. Czy znasz te roślinki, masz może je u siebie?

No tak bywa z kompami, też czasami coś mam i mnie wkurza, ale jak dojdę do sedna, rozwiązuję problem.
Tak, oczywiście mam orliki wszelkiej maści
rózowe, białe, fiolety, bordowe, pełne i pojedyncze

Milka 07:17, 23 mar 2021

Milka 07:21, 23 mar 2021

tak na szybko kilka zdjęć orlików
April 07:48, 23 mar 2021

Dzięki Irenko za linki. Jeszcze nie obejrzałam bo szalałam w ogrodzie a po tym to nawet tv nie miałam siły oglądać.
Orliki masz wspaniałe. Jak to się dzieje że ci ich nic nie zżera. Ja też miałam łany ale coś systematycznie zjadało liście zostawiając same łodyżki. Aż orliki zupełnie u mnie zanikły.
beta 07:59, 23 mar 2021

ale piękne te orliki Irenkoniesamowite koloryenergetyczne , jak i Ty
pozdrawiam
beamilusia 09:09, 23 mar 2021

Witaj Irenko. Śliczne orliki. Najbardziej lubię te "jeżykowe", ale te u mnie nie bardzo chcą się rozsiewać. Inne rozsiewają się i je zostawiam.
Co do Twojej koteczki. Czytam, że dzisiaj na operację idzie. Czy będzie spokojniejsza? Mam trzy kotki, wszystkie wysterylizowane. Każda ma inny charakter. Najmłodsza ma 1,5 roku i jest nadal szalona. Kiedy przychodzi wieczór, lata po domu, mruczy, skacze po meblach. A mówią, że po sterylizacji koty spokojniejsze. Tylko tyle, że do kotów już nie chcą, a znam co dzieje się z kotkami, kiedy poczują zew natury. Moje kotki wychodzą na dwór, jednak więcej przesiadują w domu. I najchętniej na podwórko ze mną idą. Szkoda tylko, że razem nie bardzo się dogadują. Muszę pilnować, żeby najmłodsza ze średnią razem nie przebywały same, bo czasem idą pazury w ruch. Może Twoja kotka jeszcze bardzo młoda, może wyrośnie z szaleństw, a może ma taki charakter i niespożyte zasoby energii. I taka już zostanie. Pozdrawiam Irenko, miłego dnia
Roocika 09:39, 23 mar 2021

Bardzo mi się podobają, zobaczę jak będą rosnąć u mnie, jak dobrze to zaproszę więcej
A u Ciebie jakie one wysokie są?