Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 13:06, 07 lut 2017

Margarete napisał(a)

Oj kurcze rzeczywiscie...wiosna
Prawdziwa...nie do wiary - u nas jeszcze ani ani...

To miejsca pod murem, tam zawsze szybko wiosnę widać, w bardziej cienistych jeszcze nic, zatem spokojnie Małgoś
Milka 13:10, 07 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Nawet, nawet! Świetne.

Ja już cięłam. Liściaste nieowocowe. Podkrzesywałam, pierwszy raz w życiu porządnie.

Dzięki Ewo bluszcz trzyma w ryzach donice, po 5 latach rozpadają się i będzie nowy problem do rozwiązania.
I słusznie zrobiłaś u mnie jak miałam stracha, sprawę załatwiały psy, nic się nie bały i gryzły ile wlezie, wyszło to roślinom na dobre

carex Elata i carex palmowy pokazały zielone
Milka 13:12, 07 lut 2017

ren133 napisał(a)

No właśnie ... u mnie lód na ogrodzie ... ani nawet pół oznaki wiosny

U mnie z powodu murów jest szybciej. Bzy koralowe prawie juz liście otwierają, choc mają zimniej.

sylwia_slomc... 13:19, 07 lut 2017

oliwka napisał(a)

hej Irenko, czy to znaczy, ze jak wysieję łubin na ogrodzie w marcu to w tym roku nie zakwitnie ??
prawdopodobnie wysieje łubin na całej działce jako poplon.

Słyszę, ze za zimą nie przepasdasz. A nie masz urlopu, żeby tę zimę jakoś przetrwać ???

Lubin wieloletni zakwitnie za rok najwcześniej, ale jest jednoroczny łubin, kwitnący w tym samym roku i on bardziej na poplon bym radziła , bo poplon trzeba zaorać na jesieni
oliwka 13:55, 07 lut 2017

niedziela, mgły nagle zaczęły nachodzić i zimno

pieknie tu masz Irenko !!!!
wysieję w takim razie jednoroczny, nie wiedziałam że jest podział na wieloletnie i jednoroczne no coż tyle rzeczy jeszcze nie wiem.
Nieśmiało wpraszam się późno wiosną na oglądanie twojego ogrodu. Im więcej czytam co u ciebie, tym bardziej przestaję w siebie wierzyć. Tyle rzeczy tzeba ogarnąc, żeby nie popełnic błędów ...
oliwka 13:56, 07 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Lubin wieloletni zakwitnie za rok najwcześniej, ale jest jednoroczny łubin, kwitnący w tym samym roku i on bardziej na poplon bym radziła , bo poplon trzeba zaorać na jesieni

Sylwio tak właśnie uczynię, zakupię łubin jednoroczny ...
Milka 14:00, 07 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

To właśnie Oliwce napisałam
Milka 14:03, 07 lut 2017

oliwka napisał(a)

niedziela, mgły nagle zaczęły nachodzić i zimno

pieknie tu masz Irenko !!!!
wysieję w takim razie jednoroczny, nie wiedziałam że jest podział na wieloletnie i jednoroczne no coż tyle rzeczy jeszcze nie wiem.
Nieśmiało wpraszam się późno wiosną na oglądanie twojego ogrodu. Im więcej czytam co u ciebie, tym bardziej przestaję w siebie wierzyć. Tyle rzeczy tzeba ogarnąc, żeby nie popełnic błędów ...

Dziękuję tak myślałam, że chodziło ci o jednoroczny, co nie znaczy, żeby nie posiać wieloletniego i za rok naścinać sobie kwiatów do wazonu możesz i w donicy na balkonie go wyhodować
Nie wątp w siebie, wszystko się nauczysz, jak ja i pomożemy a ile nadwyżek od nas możesz dostać
Zapraszam, maj jest cudowny, bo i rodki, tulipany, azalie, tamaryszki, łubiny itd
kamila66 14:13, 07 lut 2017

To może mój dlatego nie zakwitł bo był wieloletni
14:17, 07 lut 2017
w zeszłym roku wszystko było szybciej ...ale zimy nie było ....juz wole poczekać na ta wiosnę ...ale żeyby tylko była prawdziwa !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies