Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:59, 07 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Ja sporo ciełam (3 szt) i nic sie nie stalo ale jesli pisza ze nie powinno się to chyba jednak trzeba uwazac.

To obie się tego nie boimy i tniemy
Milka 12:00, 07 lut 2017

Aniaaa napisał(a)
Bodziu dziękuję za odpowiedź,czyli jednak są dwie szkoły co do ich przycinania

Kiedyś jakas ogrodniczka z Anglii powiedziała, że można ciąc, że nie ma się co bać i tego ja się trzymam Inni muszą wg własnego uznania
Milka 12:01, 07 lut 2017

Nikita napisał(a)
Irenko, zaglądam i swój ślad zostawiam. Widzę, że u ciebie już tematy wiosenne.
Pozdrawiam, buziaki przesyłam i dołączam do grupy oczekującej na wiosnę.

Wszyscy juz czekam, rok temu juz krokusy kwitły, oby w marcu choć były
ja czekam na żagwinowe poduchybuziaki
Milka 12:02, 07 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Magnolia nie lubi ani ciecia ani przesadzania. Nie lubi przesadzania bo ma bardzo kruche korzenie jak przesadzac trzeba obkopac bardzo duza darn w okol korzenia jezeli rosla w cieniu to trzeba posadzic ponownie do cienia. Ciecie tylko galezi przy pniu i zamalowac rane.

Tak Elu podają, ale ja jak trzeba tnę, na własne ryzyko
Milka 12:03, 07 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ha ha ha mnie też nie zdziwi

A ja dumam, czy cedrówka i albizja odpali były takie drogie, sa piękne...oby do wiosny
Milka 12:03, 07 lut 2017

AniMa napisał(a)
Irenko odwiedziłam dzisiaj Twoją wizytówkę...same smaczki tam zostawiłaś. Cudowne wspomnienie lata
Uwielbiam Twoje trawy i czarodziejski klimat

Aniu dziękuję zimy nie lubię, chyba że w górach i na urlopie, żadna inna wersja nie
agnieszka_m 12:06, 07 lut 2017

Milka napisał(a)

Wszyscy juz czekam, rok temu juz krokusy kwitły, oby w marcu choć były
ja czekam na żagwinowe poduchybuziaki

Jaka poduch
piękna
Milka 12:11, 07 lut 2017

Margarete napisał(a)
Zaglądam ! Jak tam u was w "ciepłym kraju" z zimą
U nas nie daje za wygraną, dosypuje śniegu codziennie, mrozi umiarkowanie ale zapowiedzi są gorsze na ten tydzień. Moja wnusia we Wrocławiu nieustannie mnie pyta o snieg taki do jeżdżenia na sankach bo u nich jakies marne resztki a u nas dzieci szalały i szaleją codziennie na sankach - górka jest obok mnie na osiedlu. Nijakich przejawów wiosny nie widać, wszystko pod śniegiem od Trzech Króli

Małgoś, też zimno u nas, mróz trzyma, w nocy ma byc jeszcze zimniej. Śniegu ciut nasypało, a wcześniej spłynął za dzień.
Niestety, na sanki u nas nie ma szans, ale może wcześniej szalały wnusie? bo śnieg był.
Współczuję tego sniegu, jedyny plus, że rosliny ochronione, a jak sie stopi- podlane

szukałam wiosny w niedzielę u siebie i
hortensje pod murem, tam ciepło, puściły listki i widac paki

mahonie w pogotowiu

jakieś byliny już wschodzą, złocień i drugie nie wiem co??
Milka 12:16, 07 lut 2017

zawitka napisał(a)
Irenko ponoć masz magnolię gwiażdzistą Royal Star już kilka lat , pytanie --ile, jak jest wysoka i gdzie siedzi w słońcu czy półcieniu????

Halinko, jak cofniesz się do tyłu, to zobaczysz fotki, pokazałam, bo Ania też pytała.
Moje 2 mają naście lat, dokładnie nie pamiętam czy w 2000r. czy wcześniej sadziłam. Trzecia sadzona rok temu, młoda.
U mnie są w osłoniętym miejscu, dość zacienionym, ale potem dosięga je słońce tak od 10 do 13. Później zakwitają i dłużej kwitną, niż u innych, co mają posadzone w słonecznym miejscu. Wiem to z forum, u innych po kwitnieniu, a moje zaczynają, słońce je nie przypala i są cudowne. Wielkość w tej chwili około 4m, bez dokładnego mierzenia, szerokość spora, bo sa dość rozłożyste. Będę je ciąć w tym roku.
oliwka 12:16, 07 lut 2017

Milka napisał(a)

Gosiu witaj
Kupiłam nasiona, w marcu od razu siałam do gruntu, wzeszły ładne i wielkie sadzonki, późnym latem eksmitowałam w docelowe miejsca, bo wyrosły giganty i musiałam je dzielić. Zakwitły w drugim roku
w kwietniu juz sa takie kolby i śliczne liście.

hej Irenko, czy to znaczy, ze jak wysieję łubin na ogrodzie w marcu to w tym roku nie zakwitnie ??
prawdopodobnie wysieje łubin na całej działce jako poplon.

Słyszę, ze za zimą nie przepasdasz. A nie masz urlopu, żeby tę zimę jakoś przetrwać ???