Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:49, 24 mar 2016

gobasia napisał(a)
Czasami cuda się zdarzają...w zeszłym roku wetknęłam w ziemię 4 gałązki piwoni już z pąkami.Były one po prostu oderwane ,nie było nawet kawałka kłącza...zwiędły ,uschły ,a ja o nich zapomniałam,a teraz one zaczynają wychodzić z ziemi...po prostu cud

rabatka cud-miód -malina...urocza,a jak sobie radzą irysy w hortensji?

Gobasiu, no cud miałaś, obym i ja taki miała, bo żal mi....wielki i piękny był i kolor niespotykany, taki biskupi fiolet, ciemny.
Milka 15:53, 24 mar 2016

SYLWIA
mam zajęty, bo wtedy mamy oboje imieniny i mamy dużo gości i rodziny.

AGATA
ja też nie mogę się doczekać całości, tak naprawdę efekt będzie tez, jak bujną w końcu rośliny.
W lustrze będą odbijać się róże i nie tylko.
Jeszcze skrzynia i kratka w tym kolorze będzie i w 2 miejscach w ogrodzie będzie powtórzenie, jak zrobimy, pokażę.
Kupiłam dziś do skrzyni klona, ma bordowe gałęzie, więc będzie fajnie pasował,spory okaz, inne rośliny przesadziłam.
przy okazji laurowiśnie i żonkile oraz 2 ketmie syryjskie w różowym kolorze, bo mam białe i fioletowe.

hanka_andrus 15:57, 24 mar 2016

Rabata z limkami miodzio!
KasiaWB 16:00, 24 mar 2016

Cudne rabaty
Dziękuję za rady, na pewno tak zrobię jak napisałaś
Ale szkoda tego rh Twojego, ale jak psy przez to obroniły dom, to może nie powinno być żal?...
Pozdrawiam
Milka 16:10, 24 mar 2016

ZOJA
na początku są fajne, potem różnie; u mnie 3 odmiany radzą sobie bardzo dobrze...Georgia Pech, Creme Brulee i ta właśnie czerwono różowa...nazwa mi uciekła, jak sobie przypomnę, to podam oraz taka ciemna, prawie czarna, te 4 są żelazne.
rusza bez koralowy złoty
listeczki z kolorem na początku, jak kwiatek
zielone, to goździk się posiał

HANA75
koniecznie je daj do półcienia, inaczej stale będą padać; ta moja, nazwę przy okazji odszukam, na pół słońce, choć na patelni jej nie przypalało też
to ona w starym miejscu, tak w pełni sezonu wygląda

JUSTYŚ
dzięki wielkie, zgłoszę się do Ciebie, a fontanny wcześniej poszukam, na razie nic mnie nie olśniło.
BOGDZIA
dzięki teraz już szykują się hiacynty i pojedyncze tulipany, żonkile dopiero początek, jak się ociepli, to będzie widok
SYLWIA
na pewno końcowy efekt będzie super, bo juz na stracie mi się podoba
KASIEK
klona posadziłam i tulipany tam mam w ognistych kolorach, bo ja lubię kolor ogniste też
DOROTA123
u mnie rok temu było cieplej, koloru było dużó więcej, ale dziś już było do 14 bardzo wiosennie.

07-RENE
no nie znikł i jaki rozrzut ma, będą kępki
lecą igły świerków i sosen, kiedyś czyściłam do gołej ziemi, teraz nie, bo przy upałach, jednak to ochrona i lepiej wilgoć trzyma.
Bez problemu wszystko mi tu rośnie i kwasolubne i nie
Mam tu mini rozplenice i molinie.
Milka 16:12, 24 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Rabata z limkami miodzio!

Też ją lubię, podwójnie, bo poza cięciem raz, nic nie robię tam aż do następnego roku
Milka 16:14, 24 mar 2016

KasiaWB napisał(a)
Cudne rabaty
Dziękuję za rady, na pewno tak zrobię jak napisałaś
Ale szkoda tego rh Twojego, ale jak psy przez to obroniły dom, to może nie powinno być żal?...
Pozdrawiam

No właśnie, może mogło być gorzej..więc nie psioczę. Tam za murem ciągle jakieś typy łażą, a zwłaszcza po nocy i wtedy psy szaleją.
Milka 16:15, 24 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Irenka super pomysł z tym oknem świetne i cieple kolory w zimie do białego puchu też będzie fajnie wyglądało

O tak, poczekam z niecierpliwością na finisz
Milka 16:25, 24 mar 2016

MADZENKO
no już dziś kolejny etap pokażę, ale do finiszu jeszcze ciut..
wiem co chcę, widzę to w wyobraźni

TAMARYSZEK
Iza, jak fajnie że wpadłaś z wizytą
Doszłam do wniosku, że przy dużej ilości zielonego i przestrzeni, kolor, nie zaszkodzi
jeszcze coś fajnego będzie, 3 rzeczy
Pozdrawiam serdecznie.

Może będę mało oryginalny we wpisie ale okiennice "wymiatają" Pełni uroku dodadzą im lustra, które sprawią że będzie oryginalnie,a jednocześnie klasycznie Fajnie, że zrobiłaś je w jednym kolorze tak odważnym. Jak obwieszcza Szefowa to kolor sezonu, choć tak wytrwale tępiony przez lata w wielu ogrodach !!! Sam zmieniłem zdanie odnośnie czerwieni

Witam Darek, o wiele przyjemniej zwracać się po imieniu, dzięki
W pełni się z Tobą zgadzam Rano sobie popatrzyłam i doszłam do wniosku, że 2 okna na tej wielkiej ścianie, za mało....dojdzie jeszcze jedno, kolejna robótka, ale szybko pójdzie.
Popatrz, umknęło mi obwieszczenie, ale w tym sezonie nastawiłam się na kolor, będzie u mnie ogniście, do zieleni jakoś mi pasuje
Zresztą, ja kocham kolory
Pozdrawiam serdecznie.

To dla wszystkich, stan aktualny
Ale efekt będzie, gdy skończymy i ciut rośliny bujną
z lustrami, nieczyszczone jeszcze

w środek dojdzie 3
na żywo widać, że aż się prosi o to
no i zaczepy okiennic...ale za 2 dni i tak sporo
usunęłam kijki bambusowe

tak się nimi cieszę, ze pokatuję fotami
co chwilę bez netu, stale zaczynam
w drugim jeszcze jeden kawałek lustra do wklejenia