Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Basilikum 14:56, 08 maj 2017

Milka napisał(a)
[

ale sliczny kolor

Irenko luki z montanami powalaja tak mi strasznie zal bylo winogron ale teraz jest poprostu bajkowo
smyrgi dla psotnikow
Milka 15:41, 08 maj 2017

Kindzia
To już druga róża, bo Winchester Cathedral już białe pokazuje, jednak tam przy tym murze im chyba ciepło, skoro tak szybko, koło domu podobnie.
To super, że orliki się uchowały, a wilgoć to one dobrze znoszą

patrz, jak eMus kanciki nowe zrobił, czemu ja nie umiem

Sylwia
Nie narzekaj, busz już widać, za ten sezon urośnie i zaraz będzie wszystko kwitnąć
ale w razie co, okryj swoje perełki
Owoce ptaki wyjadają, nie zdążymy nawet tak samo borówki.

Mirka
a to niespodzianka, tyle dobra masz ok, wyślę

Hania
To zrobię zabieg kontrolowany, bo boje się aby w trawnik się nie posiały i strace, zatem zbiorę i sypnę wkoło kępki, porządna już
Nie dziękuj, z radością się z Tobą dzielę

Sebek
U mnie zawsze w maju kwitnie
a wiesz, że ten mój krzywy kant jeszcze nie odrósł i mam zabronione kancikowanie

Milka 15:51, 08 maj 2017

Basilikum
I kolor fajny i dość długo kwiat się trzyma, lubię je
Winogron jeden się ostał, łuki poniszczył, ale nie chce się nam odnawiać, więc liczę na powojniki, że je obrosną w całości....ale mam dylemat, bo tam dałam jeszcze 3 odmiany, idą jak szalone, czy montany nie zarosną..hym

a jednak kwitnienie Elaty mnie zachwyca

i Rubens na dachu

wicikrzew zaczyna
Pszczelarnia 16:01, 08 maj 2017

Ireno, Danusia kiedyś powiedziała, że Twój ogród to taka Kornwalia. I tak jest. Niesamowita tropikalna bujność roślin i jej wigor zachwycają.
Alicja169 16:55, 08 maj 2017

I znów same pięknoty obejrzałam
Na powojniki patrzę z zazdrością, moje montany nie dają znaku życia, pewnie przemarzły
Umknęło mojej uwadze co mają w nogach dwoje powojniki?
Co do kancików - czasem warto czegoś nie umieć inni też mogą się wykazać
No i jeszcze jedno - moja akebia ma czekoladowe kwiatki i pachnie czekoladąJuż zaczyna kwitnąć
A u Ciebie kwiatki są różowe - wiesz może jaka to odmiana?
Milka 17:02, 08 maj 2017

Pszczółka
dzięki to mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam, że Dana tak myśli

Alicja
Jeśli do tej pory nie ma listków, to być może tak, ale warto poczekać, ja staram się ratować
W nogach łuków są róże, aż 10 sztuk i te magnolie Leonard Messel, 1 posadzona, pozostałe czekają.
Róże młode, rok temu sadzone, w tym jedna Laguna z patyka wyhodowana.
Twoja akebia piękniejsza, odmiana ta sama, lecz męska, a moja żeńska, wolałabym Twoją
malgorzata_s... 17:16, 08 maj 2017

Milka napisał(a)
Kindzia
To już druga róża, bo Winchester Cathedral już białe pokazuje, jednak tam przy tym murze im chyba ciepło, skoro tak szybko, koło domu podobnie.
To super, że orliki się uchowały, a wilgoć to one dobrze znoszą

patrz, jak eMus kanciki nowe zrobił, czemu ja nie umiem

Matuuuuuchno jakie kanty Normalnie jak w ogrodach pokazowych
Zresztą Twój pokazowy jest to co ja się dziwię
yolka 17:22, 08 maj 2017

Trawnik masz w kolorze zielonej głębi (naczytałam się kiedyś o morskich głębiach.

Fajny powojniczek masz, u mnie pewnie dziś w nocy zmarzną, oby nie. Zamówiłam też dwa inne, jutro przyjdzie przesyłka, a ja już nazw nie pamietam co zamówiłam-czaisz, gdzieś zapisałam, mam nadzieję, że będzie na kwitach, jeden granatowo-biały a drugi różowo-karninowy. Ojć rozpisałam się o sobie u Ciebie
eda 17:40, 08 maj 2017

Najlepszego spóźnionego imieninowego Irenko

eda 17:43, 08 maj 2017

Milka napisał(a)

I to dziwne, choć z drugiej strony może i nie, od morza wiatry, sztormy, to ciepło później.
Pogoda w tym roku strajkuje, zaraz maj zleci, a ciepła nie ma, kurtki i grzanie nadal.
Ranniki Twoje najpiękniejsze moje mają nasiona, pilnować je, czy same sobie poradzą?
Dzięki Hanuś, u siebie już na bieżąco, lecę z rewizytami, co u Was w trawie piszczy
pięknie akebia kwitnie

Irenko ona taka pod słońce jasna ? czy taki jaśniutki kolor ma ? bo moja ciemniejsza jest zobacz są dwa rodzaje ? jak tak patrzę to chyba nie ma dużej różnicy haa