Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 13:08, 08 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)

Chcę, Irenko! Każde niskie. Wysokie mam, a to byłoby niższe piętro.

To Tobie wyślęi jedne i drugie, fajne są, bo nie wysokie i wcześniej kwitnąa potem też ładnie wyglądają.

Mirka 13:08, 08 maj 2017

Czy ja też kawałek iryska dostanę plis
Milka 13:13, 08 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Jeszcze napisze, że u mnie to już całkiem inna strefa! Tak jest zawsze! Startuje 1 marca, trąbię na wiosnę, rannikami i krokusami mamię, a potem sama na wiosnę czekam miesiąc, a w tym roku nawet i dwa! U mnie ledwie trawnik zazieleniony a u Ciebie już królewskie odsłony.

Zdrowia życzę.

I to dziwne, choć z drugiej strony może i nie, od morza wiatry, sztormy, to ciepło później.
Pogoda w tym roku strajkuje, zaraz maj zleci, a ciepła nie ma, kurtki i grzanie nadal.
Ranniki Twoje najpiękniejsze moje mają nasiona, pilnować je, czy same sobie poradzą?
Dzięki Hanuś, u siebie już na bieżąco, lecę z rewizytami, co u Was w trawie piszczy
pięknie akebia kwitnie

Milka 13:13, 08 maj 2017

Mirka napisał(a)
Czy ja też kawałek iryska dostanę plis

Który?
Kindzia 13:14, 08 maj 2017

Ja nie mogę...róże...znowu pączki pokazujesz??? U mnie małe liściorki! W sobotę jedną przesadzaliśmy, bo uznałam, że skoro taka niezaawansowana, to się skuszę jeszcze...
Jedne orliki wyłażą, maleństwa, ale są! Z drugiej strony salonowej drugie siałam i nic. Ciekawe które przetrwały O mały figiel ich nie wyplewiłam...byle tylko nie zgniły przez te mokradła...

Buziaki
sylwia_slomc... 13:16, 08 maj 2017

Gdzie tam u mnie jeszcze do kwitnienia irysów, orlików czy rh może za trzy tygodnie się doczekam. Rabaty mam nie pielone, bo leje , a dziś chciałabym wczorajsze zakupy posadzić, a jeszcze mieczyki i fasola czekają na sadzenie. Trawa po kolana, nie wiem jak eM kosiarką wjedzie. W tygodniu nas przymrozkiem straszą i nie wiem czy tego mamutowca , sośnicę i kuningamie mam znowu owijać czy jak?
U Was o wiele cieplej jest , a jeszcze ogród masz osłonięty to podwójnie U Kasi wczoraj w ogrodzie też zero wiatru było......na takie luksusy przyjdzie mi jeszcze kilka latek poczekać
sylwia_slomc... 13:19, 08 maj 2017

Milka napisał(a)

I to dziwne, choć z drugiej strony może i nie, od morza wiatry, sztormy, to ciepło później.
Pogoda w tym roku strajkuje, zaraz maj zleci, a ciepła nie ma, kurtki i grzanie nadal.
Ranniki Twoje najpiękniejsze moje mają nasiona, pilnować je, czy same sobie poradzą?
Dzięki Hanuś, u siebie już na bieżąco, lecę z rewizytami, co u Was w trawie piszczy
pięknie akebia kwitnie

Cudna jest , a konsumujecie owoce??? U koleżanki rok temu wielkie miała, w żuciu bym nie pomyślała, że z takiego małego kwiatuszka takie wielkie mogą być, ale Oni bali się próbować , a ja czytałam , że jadalne i smaczne
Mirka 14:11, 08 maj 2017

Irenko Iryska nie mam żadnego wiec z kazdego będę się cieszyć Dziękuję
hanka_andrus 14:15, 08 maj 2017

Milka napisał(a)

Jeżeli mają miejsce wolne do kiełkowania, to możesz nie pilnować. Rozsieją się wokół matecznych roślin, ale jak Tobie zależy na bardziej zwartej kępie, to pilnuj i siej pod starymi roślinami, natychmiast, bez ich zasuszania, i nawet zbytnio przykrywać nie musisz.

Dziękuję za iryski. Chętnie przygarnę nadwyżki.
Sebek 14:19, 08 maj 2017

Wisterie już? A one czasem nie w czerwcu tłoczą?