Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:33, 31 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Irenko, okna świetne kolor niesamowity, pięknie! U Ciebie wiosna już na zaawansowanym etapie, wczoraj w Krakowie wypatrzyłam mlecze kwitnące
Irenko, kiedy daliom ciemnieją liście? Bo te z nasionek od Ciebie ciągle zielone liście mają, a miały być z ciemnymi. Niecierpliwa jestem

Jak dostaną słońce, muszą mieć ciut nasłonecznienia i potem ciemnieją. Musisz ciut w cierpliwość się uzbroić
moje muszę już do donic dać i podpędzić.W ten weekend skończę sadzić lilie, dalie oraz malowanie, to moje zadania.
margaretka3 12:39, 31 mar 2016

Narcyze pod rododendronem obłędne
Uzbrajam się zatem w cierpliwość
makkasia 12:40, 31 mar 2016

Okna cudowne
narcyzy tete a tete u mnie dopiero zaczynają u Ciebie zachwycają. baardzo je lubię są pierwsze i zaczynają kwitnąć prawie z krokusami O szfirkach mogę na razie tylko pomarzyć
macham poświątecznie
Milka 12:44, 31 mar 2016

YOLKA
Jolu, ona wie, że źle robi, potem chowa się za donice, my śpimy, a ta grandzi, ale koniec legowisk, bo sprzątanie tych posiekanych gąbek pod tujami, mało męża nie wykończyło, zeszło mu aż 4 godziny, prawie 200m upstrzone
dziękuję

07_RENE
Renatko,u mnie tez liście niezbyt wyglądają, zresztą nie lubię ich, niektóre ścięłam i chyba jest lepiej. Tak, dziwny psiak...pobiła łobuzowaniem wszystkie, a ma już rok i 2 miesiące, a pysio malutki, a potrafi cuda

AGATA
to szybko Agatko, u mnie w cieniu to i wolniej idą. Te niebieskie kwitnące, to pod południowym murem.

JOLANKA
oj lubiłam ten film

MADZENKA
ma pełno zabawek, to raczej nie ich brak, tylko w tym kundelku jakiś pieroński przodek

HANA75
ja też mam wrażenie, ze tej wiosny tego słońca mało, albo 2 ostatnie wiosny tak nas zmanierowały, że jesteśmy coraz bardziej niecierpliwe, bo było prawie od razu letnio.
To w takim układzie gazony zdadzą egzamin. U mnie w nich żurawki, te co padły wymieniam na siewki ciemierników i tawuła GOLD CARPET, rośnie malutka w kulkę. Choć kamień ładniejszy, ale koszt większy, moje jeszcze ciut i cisy zasłonią.
Milka 12:47, 31 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Narcyze pod rododendronem obłędne
Uzbrajam się zatem w cierpliwość

Rok temu wiosną kupowałam kwitnące i hurtem sadziłam, a do nich hiacynty. Zaraz w duecie będą, duże żonkile z cebul, ciut późniejsze są.
Wiem...ja też cierpliwością nie grzeszę, najważniejsze, że ci wzeszły, zdolniacha jesteś
Nasiona sypałam do gruntu, jak przekwitały, ciekawe czy u mnie coś wyjdzie?
Dominika11 12:50, 31 mar 2016

no zachwycam sie ta twoja wiosną Irenko cały czas

a co tak w jeżyka obcięłaś ???
Milka 12:53, 31 mar 2016

makkasia napisał(a)
Okna cudowne
narcyzy tete a tete u mnie dopiero zaczynają u Ciebie zachwycają. baardzo je lubię są pierwsze i zaczynają kwitnąć prawie z krokusami O szfirkach mogę na razie tylko pomarzyć
macham poświątecznie

Kasiu dziękuję
Nazwę ich mi przypomniałaś, one są bezkonkurencyjne, jak dla mnie
Znowu kupię, bo ostatnio nie było i jeszcze posadzę, wiosną za rok, będzie jeszcze gęściej, a potem trawy ich liście zakrywają i spokój. Szafirki tylko na razie u mnie na patelni widać, reszta w uśpieniu. Buź

tu niebawem kolejne, sadzone jesienią, ale jakie...nie pamiętam
a potem ich liście zakryją Red Barony.

nawet w lasku przy okazji przenoszenia czegoś, pojawiły się krokusy
i chyba jakieś botaniczne tulipany...
Milka 12:56, 31 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
no zachwycam sie ta twoja wiosną Irenko cały czas

a co tak w jeżyka obcięłaś ???

Dzięki Dominiko..a to rozplenice Little Bunny, ją cięłam jako ostatnio, dość późno rusza i dość wrażliwa.
Milka 13:09, 31 mar 2016

KUBA
Ewa, wiosną kolor cieszy, potem w sezonie mam też bardziej kolorami zgrane, choć i tak stale z kursu zbaczam

GARDENARIUM
Danusiu, chyba inne prognozy oglądamy, wczoraj patrzyłam na wasze i fajnie się zapowiada, też ciepło; co dzień coraz lepiej; chyba się do rosołu rozebrałaś, jak cię przewiało, trzeba uważać.
W karty wszyscy gramy i maluchy i dorośli, oprócz zięcia, wyłamuje się nam.
Ciekawa byłam Twojej opinii, co do okien, cieszę się, że się podoba

BASILIKUM
O, wróciłaś, na pewno miałaś super, choć i ja nie narzekam, to były wspaniałe święta. Oblecę u siebie i zaraz do was na kominki

cis koło mojej mamy, znam go od urodzenia, łamany, niszczony, pień pusty, a mimo to nadal jest zielone, szkoda że tak wszyscy tam go niszczą, zwłaszcza dzieciaki okoliczne.

Milka 13:18, 31 mar 2016

barwinek i brunera

tu hiacynty i szafirki mają trudniej, przebić się przez bluszcz

fiołki też już rosną, gdzie chcą