Ale masz te hortensje! I do tego z patyków
U mnie ogrodowe zawsze wymarzały po wysadzeniu z donic - te piękności co w zeszłym roku kupiłaś gdy przyjechałem kwitną?
ta jasny róż też śliczna
tu plątanina 3 kolorów
anabelki leżą na nich
powinnam związać i jakoś podnieść
hortka na pniu swojej hodowli kwitnie, ta kupna 3-letnia jakoś słabo i dużo później, mimo że na słońcu
też w lesie, własna hodowla
rodki tak urosły, że im brak miejsca i takie wychylone lub płożące na murawie
Najlepiej rozmnaża się ogrodowe wiosną, z gwarancją kwitnienia.
Te tez były w donicy, przyszedł mróz i je załatwił, ścięłam do zera i do gruntu i odbiły, choć nie zakwitły, ale za to za rok juz obficie. Jejku, nie pamiętam, co ja kupiłam rok temu??? Kiedy i gdzie??? Pytasz o te z Niemiec, tak i one juz kwitną, nie sfociłam, zapomniałam
w lesie mam ogrom hortensji, gatunków pełno, przemieszane, połączone plus leżące na nich anabelki, no i zaczynają limki i Vanilki
koniecznie w przyszłym roku muszę jakieś idealne podpórki wymyślic
a w pobliżu Genie te monardy, pasuje do fioletów hortek
ale różowe nie gorsze
Wiem, że jesienią są piękne mam podobny problem z liśćmi winobluszczu 5-klapowego, wolę ten 3-klapowy
Pograbimy dla zdrowiaale ja mam do cięcia teraz i nie wiem, jak wejść
jedyne dalie
co rok niezawodne
z trawami i perovską
Dobrze im, tylko te podpórki mus mieć dzięki za nazwę, obejrzę i wymienimy myślichyba, że oglądałam, ale to nic, jeszcze raz nie zaszkodzi
Dziś zaczynam oglądać 7 sezon ,,Gra o tron", z synkiem i synową, nasz rytuał coroczny ogród znowu w odstawce
Mam Kasiu, floksy 4 kolory, miałam przesadzać, nie wyrobiłam się i ściśnięte, koniecznie wiosną lub jesienią zrobię
coraz dłuższa lista, co zrobić
orientalne mam wśród traw, pełne i pachnące
jeżówki i odmianowe i te tradycyjne
zbiorę siewki, bo znowu pełno i ulokuję w lesie do hortensji, tam też upycham łubiny
tu 2 odmiany jeżówek, zaczynają
Pink Bonbon i Raspeberry Truffle
Ciut się rozpiszę
Przede wszystkim, to odmiana wyhodowana przez Kulasa i u nich kupiłam.
Cena przyzwoita, koło 11zł za sadzonkę płaciłam.
Dziś tylko je wybrałabym na żywopłoty, rośnie szybko, zdrowy, fajnie się formuje, no i jest złoty, cudownie wygląda, a potem zielenieje i jest, jak inne cisy. Zatem masz bonusy, 2 w 1
Wiosną sadziłam 50 sztuk z tyłu domu, po 2 latach będzie cudo zywopłot.
Mam go zatem w formie żywopłotu, w 3 miejscach, na rabatach i robię z niego różne figury, w donicach, zimuje bez problemu, nie okrywam donic, tez je formuję.
A teraz foto
igiełki sa przepiękne