Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 23:34, 24 sie 2017

Milus zyjesz bez Ciebie to tu nie ma zycia.
Trawy z hortami teraz kroluja. U nas tez lalo do wczoraj i polozyly sie horty i trawy. Dzisiaj piekna pogoda wiec znowu do roboty aby nadgonic stracony czas przez ulewy.

Ta kupiona NN tez mam taka jak piszesz nie do zdarcie kwitnie bez przerwy.

Pozdrawiam
pestka56 01:59, 25 sie 2017

u kogoś na forum, zobaczyłam trawkę i 1 zakupiłam, nazwa że język idzie połamać, kwitnie białym drobnym kwieciem, więc się zastanawiam

Może to któraś z kosmatek. To bardzo podobne do traw byliny i kwitną biało

Piękny spacer miałam znowu po twoim ogrodzie
sylwia_slomc... 07:37, 25 sie 2017

Te gąsienice co u Ciebie na klonie były, u mnie w jeden dzień buka obrobiły, nie miałam skrupułów, decisem potraktowałam i po pół godzinie już nie było żarłaczy, buk wyżył, ale marny. Sprzątania miałaś przy tej pogodzie nie mało, cięcie kulek rozkładaj w czasie bo potem cierpota a wiesz, że z krgosłupem żartów nie ma. Jak Cię nie moc ogarnie to co wtedy, kto o rośliny zadba? Zdrowie ważniejsze od kulek
Wiem wiem przyganiał kocioł garnkowi, ale ja zwolniłam trochę... troszeczkę
sylwia_slomc... 07:38, 25 sie 2017

Hortensje cudne masz nawet jak po deszczu leżą
wiunia 08:26, 25 sie 2017

Irenko masz ogrom roślin do cięcia, kulkowania ...masz jakiś patent na szybkie i efektywne sprzątanie tych ścinków? Mi cięcie sprawia frajdę Ale jak mam po tym zbierać to co obcięłam to mi ręce opadają szczególnie tam, gdzie nie mogę wygrabić, bo np jest kora albo rosną inne rośliny.
Kasia73 09:08, 25 sie 2017

Piękny ogród pokazujesz taki busz mimo burz i upałów A i Ciebie dobrze zobaczyć taką uśmiechniętą
AniMa 12:25, 25 sie 2017

Wróciłaś Widać, że wypoczęta
Koteczki Cię w domu przywitały...śliczne te rozplenice a o hakone to nic już nie mówię...Twój pomysł z odsunięciem kory spod moich był w 10! - widac nowe listeczki Dzięki
asiak 12:40, 25 sie 2017

AniMa napisał(a)
Wróciłaś Widać, że wypoczęta
Koteczki Cię w domu przywitały...śliczne te rozplenice a o hakone to nic już nie mówię...Twój pomysł z odsunięciem kory spod moich był w 10! - widac nowe listeczki Dzięki

Zapytam... z hakone odsunąć korę?
sylwia_slomc... 13:13, 25 sie 2017

wiunia napisał(a)
Irenko masz ogrom roślin do cięcia, kulkowania ...masz jakiś patent na szybkie i efektywne sprzątanie tych ścinków? Mi cięcie sprawia frajdę Ale jak mam po tym zbierać to co obcięłam to mi ręce opadają szczególnie tam, gdzie nie mogę wygrabić, bo np jest kora albo rosną inne rośliny.

Ja rozkładam prześcieradło i potem tylko zwijam i wytrzepuję na ognisko lub kompostbez zbierania
Urszulla 13:59, 25 sie 2017

Fajnie że masz takie luźniejsze podejście do ogrodu . W końcu poświęciłaś u wiele lat i zadbałaś o każdy centymetr. Czas żeby Ci się odwdzięczył i cieszył