Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:58, 24 sie 2017

Basilikum napisał(a)
a ja sie tak zastanawiam czy ja tej gaienicy nie mialam na gruszy. Jakas mialam ale juz nie wiem czy to taka sama.R ja wypatrzyl wiec polecialam ogladac ubralam rekawiczki i wytluklam co do jednej wiecj ich nie widzialam. Pajeczyny tez tam byly

Izuś, fajnie że wpadliście
Buksy widziałaś, odżywają.
Co do gąsienic ćmy, rok temu zżarły mi klon Jordan i rozchodniki, podobne do ćmy są namiotniki trzemielniczka. W porę zareagowałam i nie rozlazło mi się to, bo szybkie jak cholera.
Pokazywałam fotki, powtórzę je, porównywałam te gąsienice z tymi od ćmy.
Rośliny, jak w pajęczynie, pełno odchodów i tych szybkich stworów, w 2 dni było po klonie.

Milka 12:05, 24 sie 2017

BasiaLT
post wcześniej pokazałam gąsienice, rok temu u mnie były; moje buksy odzywają, to nie ćma u mnie.
Trawy zwiększam oczywiście, spore porządki i zmiany będą, będę mieć więcej czasu na to, bo tak z doskoku tylko.

Alicja
Całe szczęście u mnie nie ma ćmy. U mnie ewidentnie coś z nieba, po ostatnich opadach kolejne rośliny z podobnymi objawami, byliny, krzewy itd.
O rany, masz szpitalik

Ula
W ogrodzie to żal wszystkiego, czasami trzeba wrzucić na luz, nic na siłę, bo kopać się z przyrodą?

parę fotek syna

doczekałam się kwiecia na hibiskusie bylinowym
cudne!! ogromne i ten kolor, kolejny się szykuje, a ten non stop kwitnie

Irena z różą Ireną- niezawodną
Milka 12:16, 24 sie 2017

Julka

dzięki serdeczne
dużo się u mnie zmienia, będzie czas na zmiany ogrodowe

ren133
Mówię, że moje buksy na coś innego zapadły, powoli się zbierają.

Danusia z Liliowego
Też przez palce ostatnio na ogród patrzę mało, co go widzę
U mnie były straszne burze, ulewy, wichury, hortensje pokotem leżą, a skoro tak, te Leoś sumiennie kwiatki im odgryza, trawkom też

Rosa
ta trawa, to carex szerokolistny variegata; nie zimozielony, ale wiosną szybko rusza, od razu, jak rusza, kwitnie, skromnie
Jest bezproblemowy, daj znać, jak chcesz, to wyślę, mam nadwyżki
Za pochwały serdeczności
Oszczędzam się, bo co innego głowę mi zajmuje, no i zdrowie średni mi pozwala na robótki, jak porobię, zdycham.

Weronika
Mieszczą się, ale wejść tam można tylko wiosną, zatem pokrzywy wysokości hortek, inne chwasty też; róża wyskoczyła na 4m, aby je przeskoczyć, no ale po ostatnim strumieniu z nieba, leżą prawie wszystkie pokotem, żal mi bardzo, ale cóż...
Buziaki, fajnie Cię widzieć znowu

foty syna

ja na podwyższeniu za jednym miskantem ML

ketmią
zoja 12:27, 24 sie 2017

miło Cię widzieć w dodatku uśmiechniętą
ogród pięknie się prezentuje, a rośliny ogrome - chyba, że Ty malutka
Milka 12:32, 24 sie 2017

Gardner27
Przemku, skoro o niebieskim, to do mnie, choć kolejne imię dostałam
Niebieski jest cudowny, lubię w nim siedzieć buksy powoli się zbierają, jeszcze sporo z nimi pracy, ale brak czasu.

dna1s
Danusiu, wielki komplement, dziękuję nieskromnie powiem, że niektóre mi się udały, inne mus zmienić
Ogród byt żywy, zmienny, przyroda, gdzie nam do ich sił i liczebności, zatem, raz mamy lepiej, raz gorzej; u mnie ten rok trudny, pod każdym względem, brak czasu owocuje mniejszym stresem ogrodowym

Madżenka
cieszy Twój ślad na forum
Gąsieniczki u mnie nie, to coś innego, nie wiem czy nawet to grzyb.
Współczuję, ale zawalczysz
Nie wybieram się do Wojsławic, mam nadwyżki traw, będę rozsadzać, reszta w Kwiatonie w przystępnej cenie, w zasadzie nowych odmian już nie chcę, tylko te sprawdzone

foty syna
taki gość na magnolii parasolowatej się wygrzewał, jak jej dopiekło, zeszła na niższy poziom liści

Milka 12:34, 24 sie 2017

zoja napisał(a)
miło Cię widzieć w dodatku uśmiechniętą
ogród pięknie się prezentuje, a rośliny ogrome - chyba, że Ty malutka

Wpadłam na chwilę, ciut z kadrami sierpniowymi, bo się nie obejrzę, a zima mnie zastanie
Zważywszy na wszystkie plagi, całkiem, całkiem w ogrodzie.
Ja mam 173cm pozdrawiam Zoju
Monia81 12:39, 24 sie 2017

Irenko piękne okazy nasz fotki cudne, jak zawsze no i dobrze, że buksy dają radę i się zbierają pozdrawiam i buziaki zostawiam
Milka 12:52, 24 sie 2017

Anitka napisał(a)
Straszne co się dzieje z twoimi bukszpanami . I mówisz, że w trzy dni to się stało. A najdziwniejsze, że tegoroczne przyrosty zdrowe i dopiero pod nimi coś się dzieje i z tego co widać na ostatnim zdjęciu zaczyna się od góry, nie po bokach. Z iloma jeszcze chorobami roślin przyjdzie nam w tym roku walczyć?
Dobrze, że pozostała część roślin zdrowa i prezentuje się naprawdę cudnie. Trzymam kciuki, żeby twoja obwódka bukszpanowa tą plagę przetrwała, bo to dla twoich hortensji towarzystwo cudne.

Tak, w 3 dni.
I tylko z kulkami, w innych miejscach są zdrowe.
Te kulki mam sadzonki z farmy, dużo osób tam kupowało. Pozostałe mam od 20 lat, stare odmiany z drobnymi i owalnymi listkami.
Ta obwódka przy hortensjach zdrowa, tylko kulki chore pod cedrami, ale zdrowieją, dzięki Anitko

Rubrum, cudne, ale kłosy zrywa Leoś, łobuz...

truskawki po ścięciu znowu dojrzewają, kilka zjadłam
Milka 13:38, 24 sie 2017

Monia81 napisał(a)
Irenko piękne okazy nasz fotki cudne, jak zawsze no i dobrze, że buksy dają radę i się zbierają pozdrawiam i buziaki zostawiam

Dziękuję Moniu też mnie cieszy ich zdrowienie

samosiew
Anda 15:02, 24 sie 2017

Fotki syna bardzo ladne. Slicznie masz. Bardzo lubie Twoj ogrod
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies