Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:31, 21 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Piękne powojniki, moje też kwitną.

Marzę aby wreszcie sie mocno rozrosły i przewieszały się przez ogrodzenie
jolanka 21:38, 21 cze 2018

UlaB napisał(a)
cudne masz róże i powojniki ten ostatni biały to takidrobnokwiatowy długo kwitnący? poluję na niego stacjonsrnie ale cos nie moge trafic
Dieter Muller chyba dluzej trzyma kwiaty jesli rosnie w polcieniu

witaj u mnie Elu

W tym roku jestem zadowolona. przynajmniej widzę jak one wyglądają
Ten powojnik to Summer Snow. Trochę nie dopilnowalam właściwego porozpinania na siatce i jest taki roztrzepany ale i tak go lubię
Może wysyłkowo kupisz? Nie bylo problemu z wysyłką.
DM może rzeczywiście lepiej by sobie radził w półcieniu. Na razie jest w donicy więc mogę z nim trochę polatać, dzięki
jolanka 21:42, 21 cze 2018

KasiaWB napisał(a)
Jolu, a te z poprzedniej strony niebieskie clematisy oraz bordowy - masz może ich nazwy? Pięknie

Kasiu, na pewno sprawdzę jutro. Są na nich nazwy ale codziennie wracam po ciemku
Ten bordowy to na pewno Purpurea Plena Elegans ale niebieskich nie pamiętam w tej chwili
jolanka 21:43, 21 cze 2018

inka74 napisał(a)
Ładnie ci kwitnie. Więcej gości będziesz miała i dobrze )

haha, tak lubię
jolanka 21:52, 21 cze 2018

Margarete napisał(a)
No nareszcie do ciebie Jolu dotarłam. Miło mi było poznać cię osobiście i liczę że jeszcze będziemy miały okazję w realu pogadać. Bo czuję niedosyt ale to chyba po tych wszystkich spotkaniach forumowych ogrodniczek jest za mało czasu, za dużo osób z którymi by się chciało choć parę słów zamienić, za dużo do obejrzenia i za mało czasu...

No i jeszcze gratulacje z okazji 1000 stron dołączam

A teraz do tematów ogrodowych wracam i z zachwytu wyjść nie mogę ile ty masz róż i to jakich cudnych....i ty u mnie napisałaś że ja mam piękne róże....ha, ha,ha....moje to takie drobne sierotki w porównaniu do twoich - buty twoim czyścić by mogły.

I powojniki cudne
U mnie się nie nadają - próbowałam kilku i same porażki w kwestii powojników - coś robię nie tak albo po prostu u mnie im ziemia czy miejsce nie pasowało...nie wiem

Buziaki zostawiam i spadam spać !

Małgosiu, bardzo się cieszę, że udalo mi sie poznać Cie osobiście
Masz rację, że na takich duzych spotkaniach jest za malo czasu na rozmowy. Każdy chce wszystkiego sie dowiedzieć i wszystich chociaz poznać a póżniej to juz pora na pozegnania
Na pewno będziemy mialy okazję dluźej poplotkować. Ja zawsze serdecznie zapraszam do siebie

Hmm, policzyłam róże i wyszlo mi 70 Z tym, ze 1/3 to jesienne i wiosenne tegoroczne więc kwiaty widzę pojedyncze. Miałam wrażenie, że Twoje to juz takie "wypasione"
A co do powojników. Tej zimy dwa nie przezyły, kolejne dwa udają, że rosną. Kwitnie tylko kilka a kupilam chyba 10-12 Może to kwestia odmiany? Trzeba dopasowac jednak do wlasnych warunkow. Ale czasami niestety nie wszystko rośnie tak jak chcemy.
jolanka 21:55, 21 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ciekawa jestem Twojej opinii o Palais Royal - mialam kiedyś chętkę na tę różę, ale mało kto chyba ją wtedy posiadał i się zdecydowałam na pewniejsze, jak mi się wydawało, odmiany Ale ciekawość została

Powojniki piękne

Znów mnie na zdjęciach kusi Mary Ann.. może w końcu i ją przygarnę

Kasiu, kupilam ją teraz wiosną więc z opiniami musze poczekać. Podabala mi się na zdjęciach więc zaryzykowalam też czekam co pokaże.
Mary Ann mam od iwonki i jestem nią zachwycona. Bardzo wczesnie kwitła, długo trzymała kwiaty, nic tylko kupować
jolanka 21:58, 21 cze 2018

Gocha napisał(a)
Jolu wydaje mi się że moja Królowa Szwecji trochę inaczej wygląda. Jak możesz to wstaw jakieś inne zdjęcie nie zbliżenie. Buziaki

Sprawdziłam na metce, napisane Królowa Ona jest od naszej pani P.
I jeszcze zdjęcia w pąkach w internecie. Takie mogą być. Zobaczymy później jak się w pełni rozwiną. Cóż, pomyłki tez sie zdarzają ale myślę, że ten pierwszy kwiat troche myli
jolanka 22:00, 21 cze 2018

eee_taam napisał(a)

moja tez) jest bardziej rózowa i ma kwiaty jak filiżaneczki

Justynko, napisałam wyżej. Hmm, poczekam co pokaże dalej, na razie tylko jeden kwiatuszek
Miło mi, że do mnie trafiłaś
jolanka 22:00, 21 cze 2018

Kawa napisał(a)
śliczne róże a ta mała różowo-łososiowa urocza

różyczki dziękują
jolanka 22:03, 21 cze 2018

anabuko1 napisał(a)

Witaj Jolu !
Róże masz bardzo ładne. Teraz nimi cieszymy się najbardziej.
Co to jest za odmiana jezowki ta na 2 zdjęciu? ?
Mam chyba taką samą. Ale NN
.

Powojniki też sliczne.

Jeśli są metki przy roslinie to jutro sprawdzę Kupiłam sporo odmian ale po kilka sztuk i nie mogę za nic zapamiaętać ich nazw Może jak sie rozrosną to będzie łatwiej
Bardzo dziękuję za miłe slowa