Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:58, 19 cze 2016

Czy nie są piękne?

Będzie miał na pewno jeszcze jeden -

Kolejna niespodzianka to grujecznik pendula - nowe drzewo w ogrodzie. To prezent od naszych przyjaciół
Kiedy nadeszła wichura, baliśmy się, że cos mu sie stanie i wtargaliśmy bo do domu

jolanka 22:00, 19 cze 2016

Zaraz wkleje jeszcze trochę dzisiejszych zdjęć ale najpierw trochę poodpowiadam
jolanka 22:06, 19 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Rabata różana w przyszłym roku zachwyci po całości

Jak obserwuję po swoim ogrodzie to tak po trzech latach zaczynam dostrzegać efekt

To ja mam byc ta cierpliwa trzy lata, ło matko, trudno, poczekam Rabaty różane są zawsze piekne o ile różyczki dopisują, masz rację, w przyszłym roku "cóś" będzie już widać. Jak obserwuję u Ciebie i u innych dziewczyn to na efekty rzeczywiście trzeba poczekać

jolanka 22:12, 19 cze 2016

Anbu, Bogdzia, Agnieszka, Basia, Kawa, Mirella - cierpliwość Wasza nie zna granic. Grujecznik pendula w całej swojej krasie - mieliśmy problemy aby go zmieścić w domu, a sufit jest na wysokości 2,80
jolanka 22:16, 19 cze 2016

Kasya napisał(a)

ja nie scinam bo mi szkoda, ale tym razem kwiatki tak wisialy w dol ze szkoda bylo zostawic

a gdzie ten grujecznik ? i gdzie posadzisz ?

edit:

juz doczytalam ze nie mozesz

ale...mozesz mi wyslac a ja dodam u ciebie

Ja na razie zbieram tylko przekwitłe płatki aby pachniały nadal w domu

Grujecznika na razie nie wiem gdzie posadzę Mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać dla niego miejsce i towarzystwo
jolanka 22:19, 19 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Niestety tak właśnie jest że dopiero po kilku latach widać efekty, a chciałoby się od razu. Najbardziej widać to na zdjęciach. Ostatnio przeglądałam fotki ogrodu sprzed zaledwie 2 lat i różnica jest ogromna.

Oj tak, chciała by dusza do raju ale trenujemy cierpliwość Fajnie jest Basiu oglądać zdjęcia porównawcze, powinno sie mieć w komputerze w jednym miejscu zdjęcia z konkretnej rabaty. Wtedy rzeczywiście widac efekty. Musze i ja to zrobić
jolanka 22:22, 19 cze 2016

anbu napisał(a)

No fffiesz co Jola Jak można radzić bez zdjęć

Aniu, a telepatia A patrzenie w głąb duszy Nie łaska ?

A zdjęcia juz są, OK, metoda przyziemna najprostsza
jolanka 22:24, 19 cze 2016

dominika_ napisał(a)
A nas tu ciekawość zżera

Dominisiu, ciekawość to o ile wiem jakiś tam stopień do czegoś Już zaspokoiłam, mam nadzieję
dominika_ 22:26, 19 cze 2016

Babo tyle czekać z pokazaniem tak piękne okazu Żartuję, siła wyższa, u nas na szczęście prądu nie odcięło całkowicie, brakowało jednej fazy, ale szybko się z tym uwinął zakład energetyczny. Dobrze, że szkód poważnych nie wyrządziło.
jolanka 22:28, 19 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Pewnie, że Ci się rozrośnie...róże szybciorem masy nabierają

Poradziłaś sobie bez chemii ze skoczkiem??? U mnie jak ta szarańcza siada, to pryskam aż one jak białe okruchy pryskają W tym roku jeszcze u mnie nie gościły...aż dziwne

To im codziennie tlumaczę, że masa, masa, masa

Skoczek potraktowany mospilanem, bo trochę za dużo listków zaczęłam obrywać. Moje róże nie są jeszcze dobrze ukorzenione, więc nie poradzą sobie same. W przyszłym roku będę próbowała bardziej ekologicznie, poza tym wydaje mi się, że tego skoczka przytargałam z jedną różą kupioną w okolicy