Anulka, to "czarne" to będzie kiedyś budynek gospodarczy więc na pewno jakaś wyspa przed nim będzie. Dopóki materiały budowlane będą jeszcze latały po działce ta część nie może byc robiona ") - tylko na tle ogrodzenia, bo na szczęście to nie będzie przeszkadzalo
Jutro postawię donice w miejscach gdzie mogłyby być brzozy - przy platanie jak proponowałaś i przy altanie. Zrobie zdjęcia.
Kurcze, jestem wzrokowcem i mam problemy z "ustawianiem" wirtualnym
Myślę, że przeszkadza także ta sosna Co prawda one szybko rosną w górę, a jeszcze będzie podcięta od dolu. Szkoda mi usuwać z dzialki rosnące drzewa, (czytaj: sosny bo nie mam znikąd na razie cienia, ale ta
Po prawej stronie troszke sie zmienilo od czasu tego rysunku Między drewutnią (trochę szerzej) a przyszlościowym budynkiem gospodarczym (to czarne) są posadzone drzewka owocowe, właśnie robione i ustawiane skrzynie na warzywa. Powinnam dokladnie narysować jutro wszystkie zrobione juz rzeczy.
Po lewej to co narysowalaś na czerwono to częściowo już jest.
Muszę w takim razie pozaznaczać na rysunku - cała sprawa z brzozami i resztą wyszla przypadkowo dlatego taki raban
Tło to na wysokości żwirowego kółka 3 sosny czarne, przed nimi 2 amonogawy, dalej w kierunku platana miejsce na "coś" liściastego, potem daglezja, no i już szmaragdy widoczne na zdjęciu, które dzisiaj robiłam.
Przed tą Twoją czerwoną linią po lewej w trawniku 2 metry od brzegu na wysokości czubka tarasu jest cyprysik nutkajski.
Żwirowy placyk jest otoczony zywoplotem cisowym. Za nim właśnie są sosny czarne i amonogawy Róże, bukszpany żurawki też tam są
Ale nic nie usuwaj
Zaplanuj wyspy
Ale do tego trzeba usiąść na tarasie i pomyśleć co chce się widzieć i gdzie
Nie powinnas z tarasu widzieć całego ogrodu...