Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:32, 03 mar 2017

anbu napisał(a)

A jakby przykleić te brzozy po prawej stronie altany?

Będą wtedy naprzeciwko tarasu - zrobię jutro zdjęcie tej części i pomierzę odległości
jolanka 20:41, 03 mar 2017

Zana napisał(a)
I ja się z Twoim mężem zgadzam. Bo zamknęłabyś sobie też całkiem perspektywę z ławki pod platanem. Jeżeli wyspa to po drugiej stronie, tej gdzie to coś czarne w prawym górnym rogu. Ale mnie zagajnik w narożniku chyba najlepiej się podoba. Można odsunąć brzozy, aby nie przysłaniały platana. Nie wiadomo jaki to platan, ale to przecież duże drzewa rosną.

Anulka, to "czarne" to będzie kiedyś budynek gospodarczy więc na pewno jakaś wyspa przed nim będzie. Dopóki materiały budowlane będą jeszcze latały po działce ta część nie może byc robiona ") - tylko na tle ogrodzenia, bo na szczęście to nie będzie przeszkadzalo

Jutro postawię donice w miejscach gdzie mogłyby być brzozy - przy platanie jak proponowałaś i przy altanie. Zrobie zdjęcia.
Kurcze, jestem wzrokowcem i mam problemy z "ustawianiem" wirtualnym

Myślę, że przeszkadza także ta sosna Co prawda one szybko rosną w górę, a jeszcze będzie podcięta od dolu. Szkoda mi usuwać z dzialki rosnące drzewa, (czytaj: sosny bo nie mam znikąd na razie cienia, ale ta
jolanka 20:49, 03 mar 2017

Tak mi dymi po sufitem od myslenia, że wymysliłam nowy drink

Gin + grenadina + sok jabłkowy tłoczony Dobre
dominika_ 21:01, 03 mar 2017

No to się częstujemy Może nowe pomysły przyjdą, na Gardenię się nie wybierasz, szkoda
dominika_ 21:01, 03 mar 2017

No to się częstujemy Może nowe pomysły przyjdą, na Gardenię się nie wybierasz, szkoda
ren133 21:08, 03 mar 2017

Jola a co planujesz po prawo i po lewo (zaznaczyłam na czerwono)
jolanka 21:40, 03 mar 2017

ren133 napisał(a)
Jola a co planujesz po prawo i po lewo (zaznaczyłam na czerwono)

Po prawej stronie troszke sie zmienilo od czasu tego rysunku Między drewutnią (trochę szerzej) a przyszlościowym budynkiem gospodarczym (to czarne) są posadzone drzewka owocowe, właśnie robione i ustawiane skrzynie na warzywa. Powinnam dokladnie narysować jutro wszystkie zrobione juz rzeczy.

Po lewej to co narysowalaś na czerwono to częściowo już jest.

Muszę w takim razie pozaznaczać na rysunku - cała sprawa z brzozami i resztą wyszla przypadkowo dlatego taki raban

Tło to na wysokości żwirowego kółka 3 sosny czarne, przed nimi 2 amonogawy, dalej w kierunku platana miejsce na "coś" liściastego, potem daglezja, no i już szmaragdy widoczne na zdjęciu, które dzisiaj robiłam.

Przed tą Twoją czerwoną linią po lewej w trawniku 2 metry od brzegu na wysokości czubka tarasu jest cyprysik nutkajski.

Żwirowy placyk jest otoczony zywoplotem cisowym. Za nim właśnie są sosny czarne i amonogawy Róże, bukszpany żurawki też tam są
Kasya 21:50, 03 mar 2017

jolanka napisał(a)

Kasiu, OK druga linia tylko jak?

Ta sosna z lewej strony to może być ew. do usunięcia Omijamy ją od ubiegłego roku. Toszka coś z nią kombinowała ale na razie ....sama nie wiem
Myślałam kiedyś aby na wysokości platana zrobić rabatę różaną tzn. tak 5-6 m od niego w kierunku środka działki To tylko taki mglisty pomysł zanim tę brzozę wycięliśmy teraz muszę najpierw te duże drzewa posadzić

Ale nic nie usuwaj
Zaplanuj wyspy
Ale do tego trzeba usiąść na tarasie i pomyśleć co chce się widzieć i gdzie
Nie powinnas z tarasu widzieć całego ogrodu...
ren133 21:50, 03 mar 2017

Czyli w czerwonych miejscach odpadają brzozy
frezja 22:47, 03 mar 2017

jolanka napisał(a)
Tak mi dymi po sufitem od myslenia, że wymysliłam nowy drink

Gin + grenadina + sok jabłkowy tłoczony Dobre

Kurcze...brzmi dobrze oby zadziałał na wyobraźnię..