Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II » Edycja postu

Ogródek Iwony II

asiak 08:31, 05 kwi 2018

Iwonko
Koteczki przecudnej urody Uwielbiam koty Psy również, żeby nie było
Berberyski fajnie Ci już startują, u mnie jeszcze śpią
Cały ogródek śliczny, powolutku zrobisz. Fajnie jest mieć ogródek przy domku, zawsze parę minut można popracować
Pozdrawiam i życzę ciepełka i słoneczka
_Martini_ 14:10, 05 kwi 2018

Dzięki za zdjęcia poglądowe bluszczu. Raczej postanowione, że będzie bluszcz u mnie. Muszę się tylko zdecydować na odmianę.
Anitka 22:59, 05 kwi 2018

Iwk4 napisał(a)
Aniu, Lolek jest rozpieszczany przez wszystkich.

Sfociłam też młodego, jak mi pomagał trawę wygrabiać

Słuchawki w uszach i tańczył w rytm muzyki, hi, hi

Iwonko, co ja bym dała, żeby takie zdjęcie mojego młodego w ogrodzie zrobić. Jedynie co robi to trawę kosi.
Lolka też bym rozpieszczała. Ślicznota wyrosła z tego maluszka. Pamiętam to zdjęcie, gdy go znalazłaś.
Ewa777 23:13, 05 kwi 2018

Z pomocnikami praca idzie o wiele szybciej Nawet jeżeli jest to kotek wygrzewający się na tarasie

U mnie żurawki też wyglądają tragicznie.
Iwk4 00:21, 06 kwi 2018

Milka napisał(a)
Takiego młodego pomocnika fajnie mieć
Rudy kociak cudowny.
A jak Elaty Iwonko, cielaś juz, ruszyły?

Irenko, czekają w kolejce. Może jutro dam radę dojść do tej rabaty. Dziś robiłam porządek w Anabelkach i przesadzałam 5 róż. Robię miejsce pod tunel foliowy w warzywniku. W sobotę zdecydujemy, jak ma stanąć. Mało tam miejsca, a słońce potrzebne...
Co do pomocnika, gdybym tak pozwoliła, to by przy kompie siedział cały czas. Z przerwami na szkołę i spanie Na szczęście jeszcze słucha i jak potrzeba, to pomaga Dobre dziecko...
Iwk4 00:27, 06 kwi 2018

asiak napisał(a)
Iwonko
Koteczki przecudnej urody Uwielbiam koty Psy również, żeby nie było
Berberyski fajnie Ci już startują, u mnie jeszcze śpią
Cały ogródek śliczny, powolutku zrobisz. Fajnie jest mieć ogródek przy domku, zawsze parę minut można popracować
Pozdrawiam i życzę ciepełka i słoneczka

Asiu, dziś tawułka wczesna zaczęła wypuszczać listki. To pogoda sprawia, ze wszystko w oczach się budzi . U ciebie pewnie też, jak pojedziesz na działkę, miło cię roślinki zaskoczą. Dziś widziałam, że przywrotnik startuje, a wczoraj nie było go widać. Szałwia też ma już maleńkie listki
Sesleria heufleriana zaczyna kwitnąć
m_gocha 00:33, 06 kwi 2018

Iwonko a jak tniesz Elatę? Przy ziemi na jeżyka?
Iwk4 00:35, 06 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Z pomocnikami praca idzie o wiele szybciej Nawet jeżeli jest to kotek wygrzewający się na tarasie

U mnie żurawki też wyglądają tragicznie.

Zima nie sprzyjała żurawkom. Ale patrzyłam, raczej żyją, tylko potrzebują czasu, by się zebrać...
Iwk4 00:39, 06 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
Iwonko a jak tniesz Elatę? Przy ziemi na jeżyka?

Gosiu, mam pierwszy rok, ale ona jest sucha, więc pewnienisko zrobię cięcie. Ale nie przy samej ziemi.
Tu u Irenki widać dokłądnie cięcie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016-2017?page=97#post_9
Iwk4 00:48, 06 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Iwonko, co ja bym dała, żeby takie zdjęcie mojego młodego w ogrodzie zrobić. Jedynie co robi to trawę kosi.
Lolka też bym rozpieszczała. Ślicznota wyrosła z tego maluszka. Pamiętam to zdjęcie, gdy go znalazłaś.

Anitko, twój też Ci pomaga. Koszenie trawy, to sporo. Ja nie koszę. Czasami Zbyszek zleca dzieciom, ale robią to niedokładnie, więc czy chce, czy nie, koszenie jemu zostawiam, bo robi to najlepiej.

Lolek u mnie jest, jak w rodzinie zastępczej.
Znalazła go pewna miła osóbka, ale nie miała warunków na trzymanie kotka, więc zgodziłam się go przygarnąć. Jest wesoły i słucha. Ostatnio od tej młodej panny dostał cały kosz smakołyków i kocich zabawek. Łącznie z tabliczką: "Tu mieszka najbardziej rozpieszczany kot na świecie".